Menu

Cake recepten

Zelf een cake bakken is zo leuk. Met deze lekkere en makkelijke cake recepten kan dat niet mislukken. Zo hebben we het perfecte cake basisrecept.  Als je dat onder de knie hebt, kun je eindeloos variëren. Ga je voor een heerlijke carrot cake of liever een red velvet cake? Deze bakrecepten zijn voor ieder moment of als er wat te vieren valt zoals een verjaardag, voor kerst of bijvoorbeeld pasen. Met deze cake recepten kun je lekker aan de slag.

 

Bananabread-achterkant-710x482.jpg

Bananenbrood met noten

Appelcake-achterkant-710x482.jpg

Gezonde appelcake

stroopwafel-tulband-cake-4031-710x482.jpg

Stroopwafel tulband cake

Perencake-uit-de-Airfryer-6-6-710x482.jpg

Perencake

Amandelcakejes-UPK-20-06-BLOGPOST-087-710x482.jpg

Perencakejes

Basisrecept-cupcakes-3-3-710x482.jpg

Basisrecept voor cupcakes

gezonde-cake-710x482.jpeg

Basisrecept voor cake

citroen-kwarkcake-0213-710x482.jpg

Yoghurtcake met frosting

Pistache-cake-UPK-20-01-BLOGPOST-203-710x482.jpg

Pistache cake

Pompoencake-4-4-710x482.jpg

Pompoencake met cheesecake vulling

Cake-met-bosvruchten-UPK-19-08-BLOGPOST-179-710x482.jpg

Cake met yoghurt en rood fruit

kokoscake-9414-710x482.jpg

Kokoscake met limoen

citroen-kwarkcake-7927-710x482.jpg

Kwarkcake met citroen (gezonder recept)

Amandelcake-UPK-19-03-BLOGPOST-132-710x482.jpg

Amandel cake met frambozen

blauwe-bessen-kwarkcake-1-710x482.jpg

Blauwe bessen cake met kwark

appelkaneel-plaatcake-7195-710x482.jpg

Appelplaatcake

video-chocochipcake-7164-473x300.jpg

Chocoladecake

video-bananabread-7134-473x300.jpg

Lekkerste banana bread met pindakaas

Gezonde cake recepten

We hebben ook lekkere gezonde cake recepten online staan. Zoals ons bekende bananenbrood recept of een gezonde cake zonder boter, zonder suiker of met appelmoes  en met kwark. Dit is echt een gezond tussendoortje voor elke dag. Of onze gezonde brownies uit de Airfryer, met de Airfryer kan je ook heel eenvoudig gezonde taarten maken. Ook hebben we divers recepten voor gezonde muffins online staan. Gezond bakken is echt niet ingewikkeld, probeer het zelf maar eens.

Tips voor een perfecte cake die niet kan mislukken

Help mijn cake is mislukt. Dit kan de beste overkomen. Dit kan aan een aantal dingen liggen. Met deze tips maak je een lekkere en luchtige cake.

  • Cake zakt in. De cake was nog niet gaar en daarom zakt hij in. Je kan de cake nog even terugzetten in de oven.
  • Cake is verbrand, maar binnenkant is nog niet gaar. Dan heb je de cake op een te hoge temperatuur gebakken. Zet je oven de volgende keer iets lager. De beste temperatuur is 160 graden (heteluchtstand) of 175 graden (boven en onder warmte)
  • Droge cake. Dan heeft de cake waarschijnlijk te lang in de oven gestaan. Volgende keer iets eerder eruit halen.
  • Compacte cake. Dan heb je de eieren niet goed genoeg geklopt. Of er zit teveel bloem in het recept. Ook wordt een cake compacter als je volkorenmeel gebruikt. Je kan het beste bloem gebruiken.
  • Cakebeslag is geschift. Het schiften van het beslag komt omdat de producten niet op de juiste temperatuur zijn. Of dat je te snel bent met het toevoegen van een ei. Laat alle ingrediënten eerst op kamertemperatuur komen. Vaak komt het na het toevoegen van de bloem wel goed. Je kan de beslagkom ook eventueel even in heet water zetten.
  • Cakebeslag rijst niet. Ben je misschien het bakpoeder vergeten? Of is je bakpoeder niet meer vers. Dan rijst je cake minder goed.
  • Cake is gescheurd. Dit komt omdat de cake dan te snel en op een te hoge temperatuur gebakken is. Volgende keer de oven een tandje lager.

Cake bewaren

En dan als laatste. Je kunt een cake (zonder topping) Het beste buiten de koelkast in aluminiumfolie bewaren. Dan droogt hij niet uit. Heb je een topping met zuivel gebruikt, dan moet hij wel in de koelkast bewaard worden.