Griekse rijstsalade

Griekse rijstsalade met feta en rozijnen

Duik in de smaken van Griekenland met deze verrukkelijke Griekse rijstsalade met feta en rozijnen! Sappige komkommer, romige feta, zoete rozijnen en frisse citroen vormen samen een mega-lekker gerecht. Eenvoudig te bereiden en perfect om te serveren op een sierlijke saladeschaal (of, als je het kunt vinden, een groot druivenblad!). Een salade die je doet wegdromen naar een zonovergoten terras in het mediterrane paradijs!

Welke rijst in deze Griekse rijstsalade?

Voor deze Griekse rijstsalade kun je verschillende soorten rijst gebruiken, afhankelijk van jouw voorkeur en wat er in de schappen van jouw favo supermarkt ligt. Basmati rijst of jasmijnrijst zijn uitstekende opties als je op zoek bent naar een lichtere textuur en subtiele aroma’s. Wil je liever een stevige textuur en meer vulling in je salade? Dan is zilvervliesrijst, notenrijst of bruine rijst een goede keuze.

Griekse rijstsalade
Griekse rijstsalade
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gr rijst
  • 50 gr feta
  • 3 citroenen
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 3 stengels bleekselderij
  • 8 gr dille
  • 30 gr rozijnen
  • 20 gr olijven
  • 3 el witte wijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  2. Snijd de komkommer in blokjes. Haal de schil van de rode ui en snijd in dunne halve ringen. Hak de bleekselderij in hele dunne ringetjes en de dille fijn.

  3. Meng voor de dressing 4 eetlepels olijfolie, sap van 2 citroenen en witte wijnazijn door elkaar. Beng op smaak met peper en zout. Schep de blokjes komkommer, rode uiringen, bleekselderij en dressing door de rijst. Verdeel over een mooie saladeschaal.

  4. Strooi de fijngehakte dille, olijven en rozijnen er over en verkruimel tot slot de feta er boven. Snijd de laatste citroen in plakjes of partjes, en geef bij de Griekse rijstsalade zodat iedereen z’n bordje extra op smaak te brengen.

Griekse rijstsalade
Griekse rijstsalade

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in