Franse gerechten

 

De Fransen stoppen hun ziel en zaligheid in het koken en bakken van de meest Bourgondische creaties. Een liefdesklus. Met een vleugje verbeelding waan je je met een bord bouillabaisse (Franse vissoep) aan de Franse Rivièra of met een paar plakjes pain en glaasje vin zit je als een ware frankofiel in een authentieke bistrot. Terug naar waar je op deze pagina voor kwam: de Franse gerechten. Wat mag het uit de Franse keuken worden: Franse voorgerechten? Frans hoofdgerecht? Franse borrelhapjes? Polonaise voor de Franse gerechten!

Croque Madame

Lees meer overCroque Madame

Pasteitje zalmragout

Lees meer overPasteitje zalmragout

Eggs benedict

Lees meer overEggs benedict

Bretonse appeltaart met spijs

Lees meer overBretonse appeltaart met spijs
Onze favoriet
Tartiflette Favoriet

Tartiflette met spek en kaas

Lees meer overTartiflette met spek en kaas
Onze favoriet
Soezenkrans Favoriet

Soezenkrans

Lees meer overSoezenkrans

Haricots verts

Lees meer overHaricots verts

Breekbrood met kaasfondue

Lees meer overBreekbrood met kaasfondue

Raclette kaasbrood met pesto-olie

Lees meer overRaclette kaasbrood met pesto-olie

Kip à la Normande

Lees meer overKip à la Normande

Tomaten quiche

Lees meer overTomaten quiche

Île flottante

Lees meer overÎle flottante

Artisjok salade

Lees meer overArtisjok salade

Spinazie quiche met feta en rozijnen

Lees meer overSpinazie quiche met feta en rozijnen

Roux maken

Lees meer overRoux maken

Brie uit de oven met gegrilde nectarines

Lees meer overBrie uit de oven met gegrilde nectarines

Mayonaise maken

Lees meer overMayonaise maken

Typische Franse gerechten

De Franse keuken wordt wereldwijd wel als de keuken der keukens gezien. Uitspelen doe je het niet snel. Onder stoelen of banken schuiven we het niet, we zijn ‘op’ Franse klassiekers. Dagdroom van Franse stoofgerechten, zoals stoofpot met ontbijtkoek, Franse uiensoep, Franse appeltaart (tarte tatin = omgekeerde appeltaart), Franse hapjes voor bij de borrel, en Franse meringue en macarons voor bij de koffie. Van die Franse gerechten die nooit vervelen. En het mogen dan wel oldtimers zijn, het zijn wel oldtimers die met hun tijd meegaan en best het vlees eens voor vega alternatieven willen vervangen. Ter illustratie deze vega boeuf Bourguignon.

Blijf nog even hangen, want pratend over de Franse keuken mogen de authentieke Franse visgerechten niet onbesproken blijven. Het is waar, de bouillabaisse kwam vluchtig voorbij om het nog niet te hebben over de op de huid gebakken zalm, viscuisine Bretagne en bisque van garnalen. Geen spartelverse vis, wel een typisch Frans gerecht: piepkuiken uit de oven.

Franse patisserie

Zoetemondjes, zo mag je jezelf volgens de Belgische buren noemen als je van suiker en zoetwaar houdt. Geen twijfel over mogelijk, de Fransen zijn het. Dankzij hun skills kunnen we genieten van de Champions League onder de internationale patisserie. De Franse patisserie is een klasse apart. Verfijnd, kunstig en om de vingers bij af te likken. Van die in de categorie Franse citroentaart, frangipane taartjes, merinque taart en eclairs. En dan moeten de Franse nagerechten als chocolade soufflé en galette met rood fruit nog besproken worden. Veel zoet, zoeter, zoetst. Hé, je bent een snoepert of je bent het niet. Geniet als een god in Frankrijk van hun (en een beetje onze) Franse gerechten!

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in