Italiaanse recepten

Per favore: Italiaanse recepten. Voor deze pracht van een keuken breken we graag een lans. Want wat mogen we in onze handjes wrijven met deze rijke cucina. Toegegeven, een Italiaans etentje gaat er aan deze kant altijd in. Er gaat geen week voorbij of er staat geen Italiaans eten op de kookplannning. Wat wil je ook als Italiaanse gerechten de 3 s’en afvinken. De 3 s’en? Simpel, snel en superlekker. Dat zijn de besten.

Denkend aan Italiaans koken, dan duiken daar de Italiaanse pasta recepten prompt op. Gek is het niet, want daar zijn ze bekend mee geworden. Net als met hun andere ‘P’ van pizza. Heugelijk nieuws, want we hebben alle Italiaanse recepten onder één dak verzameld. Kwestie van kort de chef uithangen om daarna veel lekkers en de zon in huis te halen. Doé het. Test ze!

Casarecce pasta met groene saus

Lees meer overCasarecce pasta met groene saus

Caesar pastasalade

Lees meer overCaesar pastasalade

Geitenkaas pasta met spinazie

Lees meer overGeitenkaas pasta met spinazie

Lasagne uit de airfryer

Lees meer overLasagne uit de airfryer

Ravioli met salieboter

Lees meer overRavioli met salieboter

Risotto met kip en spinazie

Lees meer overRisotto met kip en spinazie

Plaatpizza met venkel en pancetta

Lees meer overPlaatpizza met venkel en pancetta

Pasta met groene asperges

Lees meer overPasta met groene asperges

Maritozzo met pistache-room

Lees meer overMaritozzo met pistache-room

Zomersalade met aardbeien en burrata

Lees meer overZomersalade met aardbeien en burrata

Orzo met kip en tuinbonen

Lees meer overOrzo met kip en tuinbonen

Lasagne uit de pan

Lees meer overLasagne uit de pan

Witte asperge lasagne

Lees meer overWitte asperge lasagne

Geroosterde paprika’s met burrata

Lees meer overGeroosterde paprika’s met burrata

Bruschetta met burrata

Lees meer overBruschetta met burrata

Farfalle met broccoli, kip en kaassaus

Lees meer overFarfalle met broccoli, kip en kaassaus

Ode aan Italiaanse recepten

Italiaanse recepten, hebben we het erover dan gaat die roze bril op. We moeten bekennen dat eigenlijk alles uit het land van de laars ons hart weet te veroveren. Veel culinaire hoogtepunten hebben we aan de Italianen te danken. Met de nadruk op ‘veel’, want talking about Italiaanse gerechten, dan gaat het van Italiaanse voorgerechtjes tot een Italiaans hoofdgerecht door naar een Italiaans nagerecht. Om de Italiaanse hapjes voor de borrel niet over het hoofd te zien, die laten net zo graag van zich zien. Verrijking voor de vrijmibo.

Laten we ze langslopen. De Italiaanse borrelplank. Het is leeg na drie keer knipperen. Is te verwachten met hapjes als foccacia, grissini (lees: look-al-likes van onze broodstengels) en Italiaanse gehaktballetjes.

Van de borrel door naar de Italiaanse voorgerechtjes, de antipasti. Neem een klapper als dit caprese taartje met burrata of wordt verleid door een mix van Italiaanse hapjes met de antipasti plank. De bodem is gelegd, het Italiaanse hoofdgerecht mag erin. Wordt het een bord risotto, een traditionele spaghetti arrabbiata of dit Italiaanse groenten recept met Aziatische twist? Want ja, de Méditerranée en het Verre Oosten bundelen op z’n tijd graag de smaken. Meer Azië? Meer Azië!

Open deur is het wel, maar zin in een Italiaans toetje? Je snapt waar we naartoe willen. Ah ja zeker, tiramisu. Il classico. Die van de mascarpone, lange vingers, espresso, amaretto (als je wil), eieren, suiker en cacaopoeder. En ook één van de opperbeste Italiaanse desserts is panna cotta. U ziet, we kunnen een (kook)boek vullen met een bundel aan Italiaanse recepten. Dolle pret, dat Italiaans koken!

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in