Italiaanse recepten

Per favore: Italiaanse recepten. Voor deze pracht van een keuken breken we graag een lans. Want wat mogen we in onze handjes wrijven met deze rijke cucina. Toegegeven, een Italiaans etentje gaat er aan deze kant altijd in. Er gaat geen week voorbij of er staat geen Italiaans eten op de kookplannning. Wat wil je ook als Italiaanse gerechten de 3 s’en afvinken. De 3 s’en? Simpel, snel en superlekker. Dat zijn de besten.

Denkend aan Italiaans koken, dan duiken daar de Italiaanse pasta recepten prompt op. Gek is het niet, want daar zijn ze bekend mee geworden. Net als met hun andere ‘P’ van pizza. Heugelijk nieuws, want we hebben alle Italiaanse recepten onder één dak verzameld. Kwestie van kort de chef uithangen om daarna veel lekkers en de zon in huis te halen. Doé het. Test ze!

Pasta met 'nduja

Lees meer overPasta met 'nduja

Bolognesesaus uit de slowcooker

Lees meer overBolognesesaus uit de slowcooker

Groene lasagne met pesto

Lees meer overGroene lasagne met pesto

Gnocchi uit de oven met paddenstoelen

Lees meer overGnocchi uit de oven met paddenstoelen

Ragu uit de slowcooker

Lees meer overRagu uit de slowcooker

Arancini

Lees meer overArancini

Italiaanse kaasfondue

Lees meer overItaliaanse kaasfondue

Hartige cake

Lees meer overHartige cake

Risotto met gehakt uit de oven

Lees meer overRisotto met gehakt uit de oven

Pasta alla norma

Lees meer overPasta alla norma

Italiaanse gehaktschotel

Lees meer overItaliaanse gehaktschotel

Negroni: klassieke Italiaanse cocktail

Lees meer overNegroni: klassieke Italiaanse cocktail

Pavlova recept met koffie

Lees meer overPavlova recept met koffie

Hele bloemkool uit de oven

Lees meer overHele bloemkool uit de oven

Slowcooker pasta

Lees meer overSlowcooker pasta

Mini pizza's met chorizo en mozzarella

Lees meer overMini pizza's met chorizo en mozzarella

Macaronisalade met feta

Lees meer overMacaronisalade met feta

Ode aan Italiaanse recepten

Italiaanse recepten, hebben we het erover dan gaat die roze bril op. We moeten bekennen dat eigenlijk alles uit het land van de laars ons hart weet te veroveren. Veel culinaire hoogtepunten hebben we aan de Italianen te danken. Met de nadruk op ‘veel’, want talking about Italiaanse gerechten, dan gaat het van Italiaanse voorgerechtjes tot een Italiaans hoofdgerecht door naar een Italiaans nagerecht. Om de Italiaanse hapjes voor de borrel niet over het hoofd te zien, die laten net zo graag van zich zien. Verrijking voor de vrijmibo.

Laten we ze langslopen. De Italiaanse borrelplank. Het is leeg na drie keer knipperen. Is te verwachten met hapjes als foccacia, grissini (lees: look-al-likes van onze broodstengels) en Italiaanse gehaktballetjes.

Van de borrel door naar de Italiaanse voorgerechtjes, de antipasti. Neem een klapper als dit caprese taartje met burrata of wordt verleid door een mix van Italiaanse hapjes met de antipasti plank. De bodem is gelegd, het Italiaanse hoofdgerecht mag erin. Wordt het een bord risotto, een traditionele spaghetti arrabbiata of dit Italiaanse groenten recept met Aziatische twist? Want ja, de Méditerranée en het Verre Oosten bundelen op z’n tijd graag de smaken. Meer Azië? Meer Azië!

Open deur is het wel, maar zin in een Italiaans toetje? Je snapt waar we naartoe willen. Ah ja zeker, tiramisu. Il classico. Die van de mascarpone, lange vingers, espresso, amaretto (als je wil), eieren, suiker en cacaopoeder. En ook één van de opperbeste Italiaanse desserts is panna cotta. U ziet, we kunnen een (kook)boek vullen met een bundel aan Italiaanse recepten. Dolle pret, dat Italiaans koken!

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in