Ode aan Italiaanse recepten
Italiaanse recepten, hebben we het erover dan gaat die roze bril op. We moeten bekennen dat eigenlijk alles uit het land van de laars ons hart weet te veroveren. Veel culinaire hoogtepunten hebben we aan de Italianen te danken. Met de nadruk op ‘veel’, want talking about Italiaanse gerechten, dan gaat het van Italiaanse voorgerechtjes tot een Italiaans hoofdgerecht door naar een Italiaans nagerecht. Om de Italiaanse hapjes voor de borrel niet over het hoofd te zien, die laten net zo graag van zich zien. Verrijking voor de vrijmibo.
Laten we ze langslopen. De Italiaanse borrelplank. Het is leeg na drie keer knipperen. Is te verwachten met hapjes als foccacia, grissini (lees: look-al-likes van onze broodstengels) en Italiaanse gehaktballetjes.
Van de borrel door naar de Italiaanse voorgerechtjes, de antipasti. Neem een klapper als dit caprese taartje met burrata of wordt verleid door een mix van Italiaanse hapjes met de antipasti plank. De bodem is gelegd, het Italiaanse hoofdgerecht mag erin. Wordt het een bord risotto, een traditionele spaghetti arrabbiata of dit Italiaanse groenten recept met Aziatische twist? Want ja, de Méditerranée en het Verre Oosten bundelen op z’n tijd graag de smaken. Meer Azië? Meer Azië!
Open deur is het wel, maar zin in een Italiaans toetje? Je snapt waar we naartoe willen. Ah ja zeker, tiramisu. Il classico. Die van de mascarpone, lange vingers, espresso, amaretto (als je wil), eieren, suiker en cacaopoeder. En ook één van de opperbeste Italiaanse desserts is panna cotta. U ziet, we kunnen een (kook)boek vullen met een bundel aan Italiaanse recepten. Dolle pret, dat Italiaans koken!