pokebowl met zalm en mango

Alles over edamame

Edamame bonen, die frisgroene, knapperige boontjes die je vaak tegenkomt in de Japanse keuken, zijn eigenlijk jonge sojabonen die nog niet volledig rijp zijn. Ze worden gestoomd of gekookt geserveerd en vaak bestrooid met wat (grof zee)zout, wat ze tot een heerlijke en gezonde lekkernij maakt. Maar edamame is meer dan alleen een snack; deze bonen zijn een ware krachtpatser vol eiwitten, vezels en vitamines. Ze zijn perfect als bijgerecht, in salades, of als toevoeging aan allerlei Aziatische gerechten, van poke bowls tot noedelsalades. Hieronder geven we jou een aantal van onze favoriete recepten!

Edamame: gezonde & veelzijdige boontjes

Edamame bonen zie je terug in diverse gerechten, niet alleen uit de Japanse keuken. Ze zijn een populaire keuze in poke bowls, zoals deze poke bowl met zalm en mango, waar ze een frisse, knapperige toevoeging zijn naast rijst, verse vis en avocado. Ook in warme gerechten doen ze het goed; denk aan een noedels met zalm recept waarin de edamame voor een mooie textuur en een portie gezonde groen zorgt. Zelfs in een eenvoudige salade met vis kunnen de felgroene boontjes voor een verrassende twist zorgen.

Edamame
edamame

Edamame bonen bereiden

Het bereiden van edamame bonen is eenvoudig. Als je verse edamame in de peul gebruikt, kook ze dan in licht gezouten water voor ongeveer 5 minuten, of tot ze mooi heldergroen en zacht zijn. Daarna kun je de boontjes zo uit de peulen wippen.

Voor een nog makkelijkere optie, kun je kiezen voor kant-en-klaar gedopte edamame bonen uit de vriezer, die je in de grotere supermarkt of toko kunt vinden. Deze hoef je alleen maar even op te warmen!

Een leuke tip: probeer edamame eens te roosteren in de oven of te bakken in de pan met wat knoflook en chili voor een pittige variant. Of voeg ze toe aan een Japanse plaattaart met tonijn voor een unieke twist.

Poke bowl tonijn
bladerdeeg taart

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in