Spaanse gerechten: van tapas tot tortilla
Voor een Spaanse fiësta vallen, we doen het niet aan de lopende band. Niet wekelijks en zelfs vaak niet maandelijks. Maak van ‘doen’, maar ‘deden’, want Spaans eten mag er zijn, mag er wezen. En dat heb jij maar al te goed door nu je op deze pagina vol Spaanse gerechten aan het rondstruinen bent. Doe je goed!
Goed, waar waren we? Spanje aan tafel nabootsen. Elke thuischef lukt het met bijvoorbeeld dit paella recept, deze gazpacho, deze selectie van Spaanse tapas gerechtjes en deze zoete aardappel tortilla uit onze serie Spaanse tortilla recepten. Ook een aanrader om thuis te bakken zijn de patatas bravas. Voor bij de borrel of als bijgerecht. Waar de Spaanse toetjes blijven? Hier zijn ze! In bijna heel Zuid-Europa lekkerbekken ze van deze arroz con leche en ook dit crema catalana recept kent een schare fans. Drankje erbij? Joejoe, Spaanse sangria! Met deze charmeurs gaat de zon à la minute volle bak stralen. Heleboel Spaanse avonden, por favor. Voor nog meer ‘het goede leven’ maak je een uitstapje naar Italiaanse recepten.
Spaanse recepten met chorizo
Een betoog over Spaanse recepten zonder een rol voor chorizo is als een weekend zonder comfort food. De twee horen bij elkaar. Dit lichtkruidige ding geeft veel smaak af. Volgens Spanjaarden hoort er standaard één in huis te zijn. Kunnen we ons in vinden. Kan het mooi bijspringen bij een spontane borrel of een ietwat saaiïg gerecht meer opsmuk geven. Door kruiden als gerookt paprikapoeder gaat het subliem samen in…kijk aan, daar zijn ze al: van breekbrood tot tortilla recepten met chorizo. Minderen met vlees? Pak dan deze lijst met vegetarische recepten erbij.