Artisjok salade
Deze artisjok salade is een verrukkelijke salade die je in een handomdraai op tafel tovert. Lekker Frans, met gemengde sla, linzen en artisjokharten uit pot. De balsamico-azijn en rode ui geven een friszure twist, en knapperige bleekselderij en komkommer zorgen voor de nodige crunch. Top de salade af met kappertjes, verse basilicumblaadjes en romige geitenkaas. Wie zei dat salades saai waren?!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 potten artisjokharten op water (van 280 gram)
- 400 gr linzen
- 2 rode uien
- 3 stengels bleekselderij
- 1 komkommer
- 150 gr gemengde sla (met bietenblad of rucola melange)
- 3 takjes verse basilicum
- 150 gr zachte geitenkaas
- 2 el kappertjes
- 8 el balsamico-azijn
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Giet de linzen af en spoel ze af in een vergiet. Haal de schil van de rode ui en hak zo fijn mogelijk. Hak de bleekselderij in dunne ringetjes en de komkommer in stukjes.
Verwarm in een steelpannetje de balsamico-azijn, 4 eetlepels olijfolie en fijngehakte rode ui, laat 3 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Schep de linzen en artisjokharten er door en laat tenminste 15 minuten staan.
Tip: heb je meer tijd? Laat de artisjokken en linzen eens wat langer marineren (bijvoorbeeld een nachtje), hier worden ze superlekker van.
Verdeel de linzen en artisjokken over een mooie saladeschaal. Schep de gemengde sla, komkommer en bleekselderij er door. Verkruimel de geitenkaas er over en bestrooi met kappertjes en verse basilicumblaadjes. Serveer deze artisjok salade direct.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in