Aardbeien tiramisu
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 6-8 personen
- 750 gr aardbeien
- 2 pakken lange vingers (van 175 gr)
- 4 eieren (verse)
- 500 gr mascarpone
- 50 + 60 gr suiker
- 1 + 1 tl vanille extract
- 50 ml vlierbloesemsiroop
- 250 ml vers sinaasappelsap
- 75 gr witte chocolade
Materiaal
- Schaal van 20 bij 20 cm
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Splits de eieren in 4 eidooiers en 3 eiwitten. Klop in een mengkom met een mixer de eidooiers samen met 50 gram suiker in 5 minuten tot een romig mengsel. Voeg de mascarpone en 1 theelepel vanille-extract toe en klopt tot een glad mengsel. Zet even apart.
Klop in andere mengkom de eiwitten stijf. Voeg daarna eetlepel voor eetlepel de rest van de suiker (60 gram suiker). Wacht tussen elke keer 30 tellen tot je de volgende eetlepel toevoegt dan weet je zeker dat de suiker goed is opgenomen in het eiwit. Spatel het eiwit door het mascarpone mengsel tot een gladde crème. Probeer de crème luchtig mogelijk te houden.
Haal de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in plakjes. Roer de vlierbloesemsiroop en de laatste theelepel vanille-extract door het sinaasappelsap. Schenk in een lage schaal. Doop de lange vingers 1 voor 1 in het mengsel. Haal ze uit de schaal en begin met het opbouwen van de tiramisu.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een rijtje lange vingers. Beleg met een laag aardbeienplakjes. Schep de helft van het mascarpone mengsel er over en strijk het egaal en glad. Bedek opnieuw met een rijtje lange vingers. Leg hier een laag aardbeienplakjes op en bestrijk met de overige helft van het mascarponemengsel. Beleg ook de bovenkant van de tiramisu met aardbeienplakjes. Zet 2 uur in de koelkast, zodat hij goed stevig wordt.
Garneer de aardbeien tiramisu vlak voor het serveren met witte chocoladeschaafsel.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in