Torta caprese met koffieroom
Komen de muffins en brownies een beetje je neus uit en kan jouw bak-repertoire wel een update gebruiken? Wij hebben een origineel recept: deze Torta Caprese met koffieroom is een ware traktatie voor elke chocoladeliefhebber. Deze taart – bekend om zijn rijke, smeuïge textuur en intense chocoladesmaak – krijgt in ons recept een extra speciale twist: een zijdezachte koffieroom, gemaakt met L’OR Forza koffiebonen (ook verkrijgbaar als capsules). Want wat blijkt? De diepte van de koffie gaat perfect samen met de zoetheid van de taart. Deze torta is dan ook een ideale afsluiting van een (Italiaanse) maaltijd, of als luxe traktatie bij de koffie.
Zijdezachte koffieroom
Deze Torta Caprese wordt extra bijzonder door de koffieroom, die we maken met espresso van L’OR Forza koffiebonen. Deze diepdonker gebrande Arabica bonen, met hints van chocolade en wijn, brengen een zoete espresso-ervaring met fijne aroma. Het resultaat? Een superlekkere volle koffieroom die deze klassieke Italiaanse chocolade-amandeltaart naar een hoger niveau tilt. Handig om te weten: L’OR Forza koffie is zowel in capsulevorm als in koffiebonen verkrijgbaar.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 8 pers.
- 180 gr roomboter (kamertemperatuur)
- 5 eieren
- 200 gr pure chocolade
- 200 gr amandelmeel
- 200 gr suiker
- snuf zout
- poedersuiker (ter garnering)
Koffieroom
- 40 ml espresso (L'OR Forza koffiebonen)
- 2 el poedersuiker
- 1 zakje klopfix
- 250 ml slagroom
Materiaal
- springvorm (23 cm)
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Zet een dubbele espresso met de L’OR Forza koffiebonen. Meet 40 ml af, voeg 2 el poedersuiker toe en laat deze volledig afkoelen in de koelkast. Klop de slagroom en de klopfix (slagroomversteviger) met een mixer en voeg beetje bij beetje de koude espresso toe. Klop tot stijve pieken en laat verder opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden (elektrisch).
Laat de chocolade au bain-marie smelten. Laat het vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
Splits de eieren. Klop de eiwitten in een schone en vetvrije kom. Voeg beetje bij beetje 100 gr suiker toe en klop tot stevige pieken.
Mix de boter met resterende suiker in een andere kom tot een luchtige massa. Voeg één voor één de eidooiers toe. Voeg het amandelmeel en de afgekoelde chocolade toe en mix kort door elkaar.
Spatel tot slot de eiwitten door het beslag en giet het in een ingevette springvorm.
Bak de torta caprese in 45 minuten gaar. Het hoort dat hij een beetje gaat inzakken.
Laat hem afkoelen en bestrooi de chocolade amandeltaart met poedersuiker. Serveer met de koffieroom.
Dit bericht is in samenwerking met L’OR. Lees hier onze disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in