
Boerenkool salade met appel en kaas
Uit de grotten van Zwitserland
Met kaas wordt alles beter, zo ook deze boerenkoolsalade. En daarvoor gebruiken we niet zomaar een kaas, maar een hele speciale, KALTBACH Creamy. Dit is de meest romige kaas die je kunt vinden. Hij is romig, maar heeft ook pit. Vaak zijn romige kazen wat zachter van smaak, maar met de KALTBACH Creamy kun je een gerecht een lekkere bite geven. Deze unieke eigenschappen heeft de kaas te danken aan de speciale productiewijze. De kaas wordt gerijpt in een Zwitserse zandsteen grot. Door het unieke klimaat in deze grot en de perfecte luchtvochtigheid krijgt deze kaas die heerlijke romige, pittige smaak. Daar komt nog bij dat de kazen regelmatig gecontroleerd worden door de kaasmeesters en het allerbelangrijkste, tijd.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 130 gr KALTBACH Creamy
- 4 dikke plakken wit brood
- 400 gr boerenkool
- 500 gr krieltjes
- 1 komkommer
- 1 sjalotje
- 1 granny smith appel
- 1 citroen
- 200 gr witte bonen (blik )
- 40 gr macadamianoten
- 40 gr roomboter
- 1 el witte wijnazijn
- 3 el olijfolie
- grof zeezout
- peper en zout
Zo maak je het
- Boen de krieltjes schoon onder stromend koud water, halveer de krieltjes en doe ze over in een pan. Voeg voldoende water toe tot ze net onderstaan. Roer wat zout door het water en kook de krieltjes in 15 minuten gaar.
Giet en spoel de witte bonen af, laat ze uitlekken. Snijd de komkommer in stukjes. Halveer de appel, haal het klokhuis eruit en snijd in dunne plakjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en roerbak de boerenkool samen met de witte bonen 1-2 minuten tot de boerenkool warm is. Breng op smaak met peper en zout. Schep uit de pan in een saladeschaal. Meng de krieltjes, komkommer en appel door de boerenkool.
Maak de vinaigrette door in een kommetje de rasp en sap van 1 citroen, witte wijnazijn en 3 eetlepels olijfolie te mengen. Hak een sjalotje zo fijn mogelijk en roer door de vinaigrette, breng op smaak met peper en zout. Hussel de vinaigrette door de boerenkool.
Snijd de plakken brood in lange repen. Laat de boter in een koekenpan smelten en bak de repen brood rondom goudbruin, bestrooien ze met wat grof zeezout. Hak de macadamianoten grof en snijd de KALTBACH Creamy in plakjes of blokjes. Schep beiden door de salade en geef de goudbruine broodsoldaatjes erbij.


Dit bericht is in samenwerking met Swiss Cheese Marketing. Lees hier onze disclaimer.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan