Boerenkool salade met appel en kaas

Boerenkool salade met appel en kaas

Deze boerenkool salade is een heerlijke winterse salade. Je eet misschien minder snel salades in de herfst of winter, maar dat hoeft eigenlijk niet. Je kunt een salade lekker vullend maken, zodat hij ook lekker is voor de wat koudere dagen. Deze boerenkool salade is er zo één. Het is een lauwwarme salade met krieltjes, romige KALTBACH Creamy, plakjes frisse appel en snelle roergebakken boerenkool. Je brengt de salade extra op smaak met een gemakkelijke dressing van olijfolie, citroen, fijngehakt sjalotje en citroensap. Serveer deze maaltijdsalade met vers brood of maak er net als in het recept van die te lekkere knapperige goudbruin gebakken broodsoldaatjes bij. Je maakt deze vega salade in 30 minuten!

Uit de grotten van Zwitserland

Met kaas wordt alles beter, zo ook deze boerenkoolsalade. En daarvoor gebruiken we niet zomaar een kaas, maar een hele speciale, KALTBACH Creamy. Dit is de meest romige kaas die je kunt vinden. Hij is romig, maar heeft ook pit. Vaak zijn romige kazen wat zachter van smaak, maar met de KALTBACH Creamy kun je een gerecht een lekkere bite geven. Deze unieke eigenschappen heeft de kaas te danken aan de speciale productiewijze. De kaas wordt gerijpt in een Zwitserse zandsteen grot. Door het unieke klimaat in deze grot en de perfecte luchtvochtigheid krijgt deze kaas die heerlijke romige, pittige smaak. Daar komt nog bij dat de kazen regelmatig gecontroleerd worden door de kaasmeesters en het allerbelangrijkste, tijd.

Boerenkool salade met appel en kaas
Boerenkool salade met appel en kaas

Schrijf je in & win!

December staat in het teken van geven. De hele maand geven wij de leukste, lekkerste en mooiste prijzen weg in onze nieuwsbrief. Van een hotelovernachting tot een parel van een pan, een Airfryer en meer! Je maakt automatisch kans als je je (gratis!) abonneert. Doe je mee?

Ik wil kans maken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 130 gr KALTBACH Creamy
  • 4 dikke plakken wit brood
  • 400 gr boerenkool
  • 500 gr krieltjes
  • 1 komkommer
  • 1 sjalotje
  • 1 granny smith appel
  • 1 citroen
  • 200 gr witte bonen (blik )
  • 40 gr macadamianoten
  • 40 gr roomboter
  • 1 el witte wijnazijn
  • 3 el olijfolie
  • grof zeezout
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Boen de krieltjes schoon onder stromend koud water, halveer de krieltjes en doe ze over in een pan. Voeg voldoende water toe tot ze net onderstaan. Roer wat zout door het water en kook de krieltjes in 15 minuten gaar.
  2. Giet en spoel de witte bonen af, laat ze uitlekken. Snijd de komkommer in stukjes. Halveer de appel, haal het klokhuis eruit en snijd in dunne plakjes.

  3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en roerbak de boerenkool samen met de witte bonen 1-2 minuten tot de boerenkool warm is. Breng op smaak met peper en zout. Schep uit de pan in een saladeschaal. Meng de krieltjes, komkommer en appel door de boerenkool.

  4. Maak de vinaigrette door in een kommetje de rasp en sap van 1 citroen, witte wijnazijn en 3 eetlepels olijfolie te mengen. Hak een sjalotje zo fijn mogelijk en roer door de vinaigrette, breng op smaak met peper en zout. Hussel de vinaigrette door de boerenkool.

  5. Snijd de plakken brood in lange repen. Laat de boter in een koekenpan smelten en bak de repen brood rondom goudbruin, bestrooien ze met wat grof zeezout. Hak de macadamianoten grof en snijd de KALTBACH Creamy in plakjes of blokjes. Schep beiden door de salade en geef de goudbruine broodsoldaatjes erbij.

Boerenkool salade met appel en kaas
Boerenkool salade met appel en kaas

Emmi

 

Dit bericht is in samenwerking met Swiss Cheese Marketing. Lees hier onze disclaimer.

Tags

Aardappel Boerenkool Noten recepten Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht Lunch Salades

Wat vind jij van dit recept?

4.7 (7 stemmen)

26 oktober 2022


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in