Champignons recepten

Champignons recepten. Of moeten we paddenstoelen zeggen? Goed dat je het aanstipt, want de één is niet de ander, maar de ander wel de één. Zit zo. Champignon is het Franse woord voor paddenstoel. De witte champignon en kastanjechampignon waarmee we vaak koken, vallen dus in de categorie ‘eetbare paddenstoelen.’ Je kan het maar beter weten. Wie weet dat deze algemene kennis nog eens van pas komt bij een potje Triviant of 30 Seconds. Goed, champignons recepten dus. We hebben ze in een veelvoud aan variaties en schieten als – we kunnen het niet laten – paddenstoelen uit de grond: van dit pasta met champignons recept tot een broccoli quiche met champignons. Kom er maar in recepten met champignons.

Onze favoriet
Boeuf bourguignon Favoriet

Boeuf Bourguignon

Lees meer over Boeuf Bourguignon
Onze favoriet
Plaattaart met gehakt Favoriet

Plaattaart met gehakt

Lees meer over Plaattaart met gehakt
Beef stroganoff Favoriet

Beef Stroganoff

Lees meer over Beef Stroganoff
Savooiekool stamppot Favoriet

Savooiekool stamppot

Lees meer over Savooiekool stamppot
Onze favoriet
Bruschetta met champignons Favoriet

Bruschetta met champignons

Lees meer over Bruschetta met champignons
Vega Wellington Favoriet

Vega Wellington

Lees meer over Vega Wellington
Kip a la Normande Favoriet

Kip à la Normande

Lees meer over Kip à la Normande

Champignons bakken: zo doe je dat

Bruschetta maken
Kooktip
Lees meer over Champignons bakken: zo doe je dat
Soja eieren Favoriet

Japanse soja eieren

Lees meer over Japanse soja eieren
Stir fry noodles Favoriet

Stir fry noodles met biefstukreepjes

Lees meer over Stir fry noodles met biefstukreepjes
Vegetarische noedelsoep Favoriet

Vegetarische noedelsoep

Lees meer over Vegetarische noedelsoep
Vleesspiesjes met chorizo Favoriet

Vleesspiesjes met chorizo

Lees meer over Vleesspiesjes met chorizo
Bruine bonenschotel Favoriet

Bruine bonenschotel met krieltjes

Lees meer over Bruine bonenschotel met krieltjes
Heldere champignonsoep Favoriet

Heldere champignonsoep

Lees meer over Heldere champignonsoep
Flat iron steak spiesjes met maïsmole Favoriet

Flat iron steak spiesjes

Lees meer over Flat iron steak spiesjes
Risotto met gehakt Favoriet

Risotto met gehakt uit de oven

Lees meer over Risotto met gehakt uit de oven
Coq au vin Favoriet

Coq au vin

Lees meer over Coq au vin
Aardappel preischotel Favoriet

Aardappel preischotel met romige kaassaus

Lees meer over Aardappel preischotel met romige kaassaus

Champignons recepten: witte champignons of kastanjechampignons?

Zoals gezegd, de witte champignon en kastanjechampignon zijn twee type toegankelijke paddenstoelen. Wij Nederlanders halen ze dan ook graag de keuken in. En vaak ook. We eten maar liefst zo’n 2,5 à 3 kilo per persoon per jaar. Doen we best netjes. Meest bekend is toch wel de witte champignon in de bekende blauwe bakjes. Deze soort wordt heel het jaar op Hollandse bodem geteeld. En dan is daar de familie met de lichtbeige hoed: de kastanjechampignons. Waar de twee veel van elkaar weghebben, zijn kastanjechampignons net wat voller, pittiger en nootachtiger van smaak, zijn ze langer houdbaar en slinken ze minder tijdens het koken (lees: meer waar voor je geld).

Zin in een bord met de populairste paddenstoel? Scrol door de pagina’s en vind veel recepten met champignons. Op het menu o.a. dit pasta carbonara met champignons recept, champignonsoep met kaasstengels en deze aardappelcake met champignons. Of klik hier voor recepten met andere eetbare paddenstoelen.

Recepten met champignons bereiden

Champignons zijn makkelijk in de omgang. Zo kan je champignons bakken, champignons koken en champignons uit de oven is ook zeker eens het proberen waard. In alle champignons recepten leggen we stap voor stap uit hoe ze te bereiden. Bien!

De Oosterse keuken is er één waar veel met champignons wordt gekookt. En ook de Fransen hebben er een handje van. Scrol hier door de rits aan Aziatische recepten en Franse gerechten.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.