Champignons recepten: witte champignons of kastanjechampignons?
Zoals gezegd, de witte champignon en kastanjechampignon zijn twee type toegankelijke paddenstoelen. Wij Nederlanders halen ze dan ook graag de keuken in. En vaak ook. We eten maar liefst zo’n 2,5 à 3 kilo per persoon per jaar. Doen we best netjes. Meest bekend is toch wel de witte champignon in de bekende blauwe bakjes. Deze soort wordt heel het jaar op Hollandse bodem geteeld. En dan is daar de familie met de lichtbeige hoed: de kastanjechampignons. Waar de twee veel van elkaar weghebben, zijn kastanjechampignons net wat voller, pittiger en nootachtiger van smaak, zijn ze langer houdbaar en slinken ze minder tijdens het koken (lees: meer waar voor je geld).
Zin in een bord met de populairste paddenstoel? Scrol door de pagina’s en vind veel recepten met champignons. Op het menu o.a. dit pasta carbonara met champignons recept, champignonsoep met kaasstengels en deze aardappelcake met champignons. Of klik hier voor recepten met andere eetbare paddenstoelen.
Recepten met champignons bereiden
Champignons zijn makkelijk in de omgang. Zo kan je champignons bakken, champignons koken en champignons uit de oven is ook zeker eens het proberen waard. In alle champignons recepten leggen we stap voor stap uit hoe ze te bereiden. Bien!
De Oosterse keuken is er één waar veel met champignons wordt gekookt. En ook de Fransen hebben er een handje van. Scrol hier door de rits aan Aziatische recepten en Franse gerechten.