Ei gerechten

Er gaat geen week voorbij of we eten geen ei. Herken je dat? Doordeweeks een gebakken ei of het ‘tikeitje’ (zoals het bij ons thuisfront bekend staat). In het weekend uitpakken met eimuffins, een ei tosti of bananen pannenkoeken. De ochtend kan niet lang genoeg duren. Maar ook als lunch of avondeten is het ei maar al te graag van de partij. In dat geval kan je het zoeken in de hoek van de avocado toast met ei, asperges met ham en ei, frittata en Spaanse tortilla. Saai wordt het met ei recepten nooit, je kan blijven variëren. Precies dat laten de volgende ei recepten inclusief vegan ideeën zien. Zeg, wat gaat het worden?

Italiaans groentebrood

Lees meer overItaliaans groentebrood

Vegetarische nasi met sambal eieren

Lees meer overVegetarische nasi met sambal eieren

Kaascroissants met ham en roerei

Lees meer overKaascroissants met ham en roerei

Japanse soja eieren

Lees meer overJapanse soja eieren

Bobotie met gehakt en sperzieboontjes

Lees meer overBobotie met gehakt en sperzieboontjes

Vegetarische noedelsoep

Lees meer overVegetarische noedelsoep

Tomaten quiche

Lees meer overTomaten quiche

Spinazie quiche met feta en rozijnen

Lees meer overSpinazie quiche met feta en rozijnen

Aardappel koekjes met zure room

Lees meer overAardappel koekjes met zure room

Miso ramen met gehaktballetjes

Lees meer overMiso ramen met gehaktballetjes

Witte asperges met Hollandaise saus en rivierkreeftjes

Lees meer overWitte asperges met Hollandaise saus en rivierkreeftjes

Noedels met zalm en boontjes

Lees meer overNoedels met zalm en boontjes

Bagel met avocado en ei

Lees meer overBagel met avocado en ei

Shakshuka met zalm

Lees meer overShakshuka met zalm

Avocado ei salade

Lees meer overAvocado ei salade

Zelf advocaat maken

Lees meer overZelf advocaat maken

Sandwich taart met zalm

Lees meer overSandwich taart met zalm

Deviled eggs met zalm

Lees meer overDeviled eggs met zalm

Ei koken, bakken pocheren, koken

Ook al zou je twee linkerhanden in de keuken hebben, een gebakken ei of ei koken lukt iedereen. Al is het op goed geluk! Voor als je ei recepten niet aan het toeval wil overlaten de tip hoe een ei zacht koken en hard koken een succes wordt. De eerste laat je 4 minuten in kokend water borrelen, een hardgekookt eitje heb je na 8 minuten. Lees hier meer over eieren koken.

Wil je het eens op een andere boeg gooien, dan zijn daar de omelet, de scrambled eggs en de gepocheerde eieren met hollandaisesaus van deze wereld (die waarbij het zachte eigeel je tegemoet stroomt). Net als met alles moet je maar net van de hoed en de rand weten. Daar heb je ons en onze reeks aan ei recepten voor.

Vegan? Zo maak je ei gerechten zonder…ei

Je ziet het, het assortiment aan ei gerechten is groots. Maar wat nu als je 100% plantaardig eet en ei niet in je vegan dieet past? Geen probleem! De supermarkt barst van de vegan vervangers. In plaats van bakken met ei, vervang je het door banaan en / of bakpoeder. En ook een paar eetlepels appelmoes zie je vaak in plantaardige baksels terug. Of neem scrambled eggs (lees: roerei) van tofu. Even anders, net zo lekker!

Nu we het zo over plantaardig koken hebben, surf ook eens naar onze pagina vol vegan recepten.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in