Ei gerechten

Er gaat geen week voorbij of we eten geen ei. Herken je dat? Doordeweeks een gebakken ei of het ‘tikeitje’ (zoals het bij ons thuisfront bekend staat). In het weekend uitpakken met eimuffins, een ei tosti of bananen pannenkoeken. De ochtend kan niet lang genoeg duren. Maar ook als lunch of avondeten is het ei maar al te graag van de partij. In dat geval kan je het zoeken in de hoek van de avocado toast met ei, asperges met ham en ei, frittata en Spaanse tortilla. Saai wordt het met ei recepten nooit, je kan blijven variëren. Precies dat laten de volgende ei recepten inclusief vegan ideeën zien. Zeg, wat gaat het worden?

Deviled eggs met zalm

Lees meer overDeviled eggs met zalm

Quiche Lorraine

Lees meer overQuiche Lorraine

Vegetarische bami

Lees meer overVegetarische bami

Red velvet taart

Lees meer overRed velvet taart

Käsespätzle met gefrituurde uien en spitskool

Lees meer overKäsespätzle met gefrituurde uien en spitskool

Perentaart met sinaasappeljam

Lees meer overPerentaart met sinaasappeljam

Kimchi bowl

Lees meer overKimchi bowl

Ontbijt quesadillas met ei

Lees meer overOntbijt quesadillas met ei

Fried rice recept met ei

Lees meer overFried rice recept met ei

Boerenomelet met pesto

Lees meer overBoerenomelet met pesto

Hartig bladerdeeghapje met courgette

Lees meer overHartig bladerdeeghapje met courgette

Hartige crêpe met ei

Lees meer overHartige crêpe met ei

Omelet met zalm

Lees meer overOmelet met zalm

Toad in the hole met broccoli

Lees meer overToad in the hole met broccoli

Frittata met geitenkaas

Lees meer overFrittata met geitenkaas

Brunchplank tips

Lees meer overBrunchplank tips

Tiroler Gröstl

Lees meer overTiroler Gröstl

Rösti rondjes met opgeklopte feta

Lees meer overRösti rondjes met opgeklopte feta

Ei koken, bakken pocheren, koken

Ook al zou je twee linkerhanden in de keuken hebben, een gebakken ei of ei koken lukt iedereen. Al is het op goed geluk! Voor als je ei recepten niet aan het toeval wil overlaten de tip hoe een ei zacht koken en hard koken een succes wordt. De eerste laat je 4 minuten in kokend water borrelen, een hardgekookt eitje heb je na 8 minuten. Lees hier meer over eieren koken.

Wil je het eens op een andere boeg gooien, dan zijn daar de omelet, de scrambled eggs en de gepocheerde eieren met hollandaisesaus van deze wereld (die waarbij het zachte eigeel je tegemoet stroomt). Net als met alles moet je maar net van de hoed en de rand weten. Daar heb je ons en onze reeks aan ei recepten voor.

Vegan? Zo maak je ei recepten zonder…ei

Je ziet het, het assortiment aan ei gerechten is groots. Maar wat nu als je 100% plantaardig eet en ei niet in je vegan dieet past? Geen probleem! De supermarkt barst van de vegan vervangers. In plaats van bakken met ei, vervang je het door banaan en / of bakpoeder. En ook een paar eetlepels appelmoes zie je vaak in plantaardige baksels terug. Of neem scrambled eggs (lees: roerei) van tofu. Even anders, net zo lekker!

Nu we het zo over plantaardig koken hebben, surf ook eens naar onze pagina vol vegan recepten.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in