Ei koken, bakken pocheren, koken
Ook al zou je twee linkerhanden in de keuken hebben, een gebakken ei of ei koken lukt iedereen. Al is het op goed geluk! Voor als je ei recepten niet aan het toeval wil overlaten de tip hoe een ei zacht koken en hard koken een succes wordt. De eerste laat je 4 minuten in kokend water borrelen, een hardgekookt eitje heb je na 8 minuten. Lees hier meer over eieren koken.
Wil je het eens op een andere boeg gooien, dan zijn daar de omelet, de scrambled eggs en de gepocheerde eieren met hollandaisesaus van deze wereld (die waarbij het zachte eigeel je tegemoet stroomt). Net als met alles moet je maar net van de hoed en de rand weten. Daar heb je ons en onze reeks aan ei recepten voor.
Vegan? Zo maak je ei gerechten zonder…ei
Je ziet het, het assortiment aan ei gerechten is groots. Maar wat nu als je 100% plantaardig eet en ei niet in je vegan dieet past? Geen probleem! De supermarkt barst van de vegan vervangers. In plaats van bakken met ei, vervang je het door banaan en / of bakpoeder. En ook een paar eetlepels appelmoes zie je vaak in plantaardige baksels terug. Of neem scrambled eggs (lees: roerei) van tofu. Even anders, net zo lekker!
Nu we het zo over plantaardig koken hebben, surf ook eens naar onze pagina vol vegan recepten.