Ei gerechten

Er gaat geen week voorbij of we eten geen ei. Herken je dat? Doordeweeks een gebakken ei of het ‘tikeitje’ (zoals het bij ons thuisfront bekend staat). In het weekend uitpakken met eimuffins, een ei tosti of bananen pannenkoeken. De ochtend kan niet lang genoeg duren. Maar ook als lunch of avondeten is het ei maar al te graag van de partij. In dat geval kan je het zoeken in de hoek van de avocado toast met ei, asperges met ham en ei, frittata en Spaanse tortilla. Saai wordt het met ei recepten nooit, je kan blijven variëren. Precies dat laten de volgende ei recepten inclusief vegan ideeën zien. Zeg, wat gaat het worden?

Klassieke rundvleessalade Favoriet

Rundvleessalade

Lees meer over Rundvleessalade
Onze favoriet
Salmorejo Favoriet

Salmorejo

Lees meer over Salmorejo
Italiaanse quiche Favoriet

Italiaanse quiche

Lees meer over Italiaanse quiche
Rijst met sperziebonen Favoriet

Rijst met sperziebonen

Lees meer over Rijst met sperziebonen
Croque madame Favoriet

Croque Madame

Lees meer over Croque Madame
Eiersalade van roerei Favoriet

Eiersalade van roerei

Lees meer over Eiersalade van roerei
Onze favoriet
Bladerdeeg met feta en spinazie Favoriet

Bladerdeeg met feta en spinazie

Lees meer over Bladerdeeg met feta en spinazie
Eggs Norwegian Favoriet

Eggs Norwegian

Lees meer over Eggs Norwegian
Pandan cake Favoriet

Pandan cake

Lees meer over Pandan cake
courgettebrood Favoriet

Italiaans groentebrood

Lees meer over Italiaans groentebrood
Vegetarische nasi goreng kroepoek Favoriet

Vegetarische nasi met sambal eieren

Lees meer over Vegetarische nasi met sambal eieren
Kaascroissants met ham en roerei 4 Favoriet

Kaascroissants met ham en roerei

Lees meer over Kaascroissants met ham en roerei
Soja eieren Favoriet

Japanse soja eieren

Lees meer over Japanse soja eieren
Bobotie Favoriet

Bobotie met gehakt en sperzieboontjes

Lees meer over Bobotie met gehakt en sperzieboontjes
Vegetarische noedelsoep Favoriet

Vegetarische noedelsoep

Lees meer over Vegetarische noedelsoep
Tomaten quiche Favoriet

Tomaten quiche

Lees meer over Tomaten quiche

Ei koken, bakken pocheren, koken

Ook al zou je twee linkerhanden in de keuken hebben, een gebakken ei of ei koken lukt iedereen. Al is het op goed geluk! Voor als je ei recepten niet aan het toeval wil overlaten de tip hoe een ei zacht koken en hard koken een succes wordt. De eerste laat je 4 minuten in kokend water borrelen, een hardgekookt eitje heb je na 8 minuten. Lees hier meer over eieren koken.

Wil je het eens op een andere boeg gooien, dan zijn daar de omelet, de scrambled eggs en de gepocheerde eieren met hollandaisesaus van deze wereld (die waarbij het zachte eigeel je tegemoet stroomt). Net als met alles moet je maar net van de hoed en de rand weten. Daar heb je ons en onze reeks aan ei recepten voor.

Vegan? Zo maak je ei gerechten zonder…ei

Je ziet het, het assortiment aan ei gerechten is groots. Maar wat nu als je 100% plantaardig eet en ei niet in je vegan dieet past? Geen probleem! De supermarkt barst van de vegan vervangers. In plaats van bakken met ei, vervang je het door banaan en / of bakpoeder. En ook een paar eetlepels appelmoes zie je vaak in plantaardige baksels terug. Of neem scrambled eggs (lees: roerei) van tofu. Even anders, net zo lekker!

Nu we het zo over plantaardig koken hebben, surf ook eens naar onze pagina vol vegan recepten.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in