Risotto met chorizo

10 x recepten met chorizo

Chorizo, die robuuste Spaanse worst vol met smaak, is een van onze favoriete worstjes om mee te koken. Deze worst, rijk aan knoflook, paprika en soms zelfs een beetje chili, geeft een diepe, rokerige smaak aan elk gerecht. Met deze gedroogde worst in je keukenkastje heb je altijd een snelle manier bij de hand om gewone gerechten om te toveren in iets bijzonders. Wij geven je graag wat tips!

Verse of gedroogde worst?

Maar wat is nu precies het verschil tussen verse en gedroogde chorizo? Verse worstjes (niet altijd te vinden in de supermarkt, maar wel bij de betere (online) supermarkt) moet worden gebakken en heeft een zachtere textuur. De gedroogde variant daarentegen, is harder, kan in plakjes of blokjes gesneden worden en wordt vaak gebruikt als smaakvolle toevoeging aan gerechten zonder verdere bereiding.

In de supermarkt vind je chorizo in verschillende vormen: als ronde plakjes voor op de borrelplank of als een worst aan één stuk, perfect om zelf in stukjes te snijden voor in je favoriete gerechten.

Chorizo tosti

Koken met chorizo: smaken die matchen

De krachtige smaak combineert goed met veel andere ingrediënten. Zoete aardappel, omdat het zacht, romig en zoetig is, is bijvoorbeeld een perfecte tegenhanger voor de pittigheid van de worst, zoals te zien in deze zoete aardappelgratin. De rokerigheid van de worst gaat ook goed samen met de zilte smaak van zeevruchten, of het nu gaat om een paella of Spaanse mosselen. Voor echt lekker comfort food, probeer eens deze risotto, waarbij de worst de romige risotto een pittige kick geeft.

Recepten met chorizo

1. Zoete aardappelgratin

zoete aardappelgratin

2. Spaanse tosti

Chorizo tosti

3. Spaanse mosselen met chorizo

Recept Spaanse mosselen

4. Spaanse tortilla

Spaanse tortillablokjes

5. Mexicaanse rijst met chorizo

Mexicaanse rijst

6. Pasta met chorizo

Pasta met chorizo

7. Aardappel anders met chorizo

Aardappel anders

8. Spaans borrelbrood

Hoe maak je een borrelbrood

9. Andijviestamppot

Stamppot andijvie

10. Risotto

Risotto met chorizo

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in