Pasta pistou
Klaar om een stukje Zuid-Frankrijk naar je eigen keuken te brengen? Maak dan deze eenvoudige, maar smaakvolle pasta pistou. Dit recept is een ode aan de Provence!
Wat is pistou?
Pistou, de Franse tegenhanger van de Italiaanse pesto, is een superlekkere geurige saus gemaakt van verse basilicum, knoflook, en amandelen, gemengd met olijfolie. Wij gebruiken de pistou in deze pasta samen met courgette en ui. Serveer deze pasta pistou op een groot bord, gegarneerd met extra basilicumblaadjes. Smakelijk!
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr pasta
- 1,5 courgette
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 15 gr basilicum (+ extra voor garneren)
- 100 gr garneeramandelen
- 1 tl gedroogde oregano
- olijfolie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Rooster ondertussen de amandelen in een droge pan tot ze lichtbruin zijn en laat ze kort afkoelen. Hak voor de pistou de amandelen samen met de basilicumblaadjes en 2 teentjes knoflook fijn in een keukenmachine. Voeg 150 ml olijfolie toe en hak tot een gladde pistou. Breng royaal op smaak met peper en zout.
Snijd de courgette in kleine blokjes. Haal de schil van de ui en de laatste teentjes knoflook en hak fijn.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook op laag vuur tot ze zacht zijn. Voeg de courgette toe, bestrooi met oregano en bak deze circa 5-7 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de pasta en een klein kopje kookvocht door de courgette en roer daarna de pistou door de pasta. Serveer de pasta pistou met extra basilicumblaadjes als garnering.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in