Menu

FAQ

Recepten

Hoe moet ik de bereidingstijd die bij het recept vermeld staat interpreteren? 
Wij vermelden de bereidingstijd bij ieder recept. Dit is de voorbereidingstijd en de kooktijd bij elkaar opgeteld. Bij ovenrecepten vermelden we de voorbereidingstijd + de oventijd apart. Bijvoorbeeld: het bakken van een cake kost 10 minuten aan voorbereidingstijd en 60 minuten aan oventijd. We vermelden bij het recept dan een bereidingstijd van 10 minuten + 60 minuten oventijd. 

Wat houden de labels Vega, Gezin, Snel, Gezond, Oven, Simpel, Zoet en Feest in? 
Elk recept op de site heeft een label. Op sommige recepten kunnen meerdere labels van toepassing zijn, maar we kiezen voor de meest passende. We hanteren de volgende labels:

Vega: vegetarische recepten.
Gezin: recepten die familie proof zijn, geen gekke ingrediënten of kruiden.
Snel: recepten die binnen 30 minuten op tafel staan.
Gezond: recepten zonder suiker, weinig vet en veel groenten.
Oven: recepten die je in de oven moet bereiden.
Simpel: recepten die makkelijk in bereiding zijn.
Zoet: zoete en lekkere recepten voor in het weekend.
Feest: recepten voor feestjes. Lekkere borrelhapjes, feestdagen recepten en verjaardag recepten.

Hoeveel stuks en/of gram mag ik hier van eten?
Bij mijn recepten staat altijd een indicatie voor hoeveel personen het is. Bij 4 personen ga ik uit van 2 volwassenen en 2 kinderen. Hoeveel je eet of mag eten, kan ik jou niet vertellen, daarvoor kun je het beste een voedingsdeskundige of diëtiste benaderen. De een sport, de ander niet, de een moet aankomen, de ander juist afvallen, ik kan daar dus moeilijk antwoord op geven.

Ik wil graag weten hoeveel calorieën er in een recept zitten. Waarom staat dat er niet bij?
Wij zijn geen voedingsdeskundigen en doen zelf niet aan calorieën tellen. Wij geloven in een 80/20 lifestyle, waarbij het niet nodig is om calorieën te tellen.  

Wat houdt de 80/20 lifestyle in? 
Ik hou van lekkers en als ik alles zou eten waar ik zin in had, dan was ik nu te zwaar geweest. Daarom probeer ik te leven volgens de 80/20 lifestyle, dit houdt in voor 80% gezond en 20% verplicht zondigen. Doordeweeks eet ik vrij gezond, snoep ik weinig, en eet ik minder koolhydraten maar in het weekend doe ik dat wel. Waarom? Omdat ik dat lekker vind en er heel erg blij van word. Op deze manier hou ik mijn lijf in balans en kan ik toch genieten van al het lekkers.

Kan ik de bloem ook vervangen voor spelt,- soja,- haver,- amandel,- of boekweitmeel?
In de meeste recepten gebruik ik tarwebloem, dit kun je bijna altijd één op één vervangen door speltbloem. Voor de andere meelsoorten geldt dit niet. Vaak is het gewoon een kwestie van proberen. Ik ontwikkel een recept met de bloemsoort die ik er het beste bij vind passen. Wil je een andere soort gebruiken, dan kun je dit het beste zelf proberen en laat vooral je bevindingen laten weten in de comments, dan heeft iedereen er wat aan. In dit artikel leg ik de verschillende soorten meel uit. 

Ik lust geen..of mag geen.. Kan dit ook met? 
Hier komt hij het grote vervanglijstje:

 • Suiker kan je vervangen door kokosbloesemsuiker, stevia, agavesiroop, maple syrup of honing. Hoeveelheden naar wens. 
 • Banaan in cake- en bakrecepten kun je vervangen voor ongezoete appelmoes.
 • Paprika kun je vervangen door courgette en courgette door aubergine, eigenlijk kan je bijna iedere groentesoort gebruiken   in een recept.
 • Voor fruit geldt hetzelfde. Gebruik in de winter vooral ook diepvriesfruit.
 • Kokosolie kan je vervangen door een neutrale olijfolie of zonnebloemolie en omgekeerd.
 • Geitenkaas kan je vervangen door fetakaas of een pittige belegen kaas en omgekeerd.
 • Zure room kan je vervangen door kwark.
 • Melk kan je vervangen door sojamelk of amandelmelk

Waar kan ik mijn vraag over een bepaald recept stellen?
In de comments onder het recept op de site of via social media. We ontvangen dagelijks tientallen vragen, dus het lukt ons niet altijd om alles te beantwoorden. 

Hoe print ik een recept uit? 
Klik bovenin het recept op het printer icoontje. Je kunt vervolgens selecteren welke onderdelen van het artikel je uit wilt printen.

Mag ik een recept en/of foto van de site delen op mijn eigen site of drukwerk? 
Nee, dit is niet toegestaan. Je mag altijd een link van het recept delen op je eigen blog of social media, maar het is niet toegestaan om recepten en/of foto’s over te nemen. Wij werken fulltime aan het maken van deze content en zijn de enige partij die beschikken over het auteursrecht. Het is wel mogelijk om foto’s of recepten van ons te kopen. Indien je geïnteresseerd bent in een recept of foto kun je mailen naar info@uitpaulineskeuken.nl voor de mogelijkheden. 

Membership

Hoe wordt ik member van Uit Pauline’s Keuken? 
Leuk dat je member wilt worden, join the club! Je kunt dit doen door op de knop ‘Registreren’ te klikken. Vul de benodigde gegevens in of registreer je met je Facebook account. 

Wat houdt een Uit Pauline’s Keuken membership in? 
Als member van Uit Pauline’s Keuken kun je: 

 • je favoriete recepten opslaan
 • gepersonaliseerde lijsten met recepten aanmaken
 • je eigen weekmenu’s samenstellen
 • profiteren van leuke voordelen zoals winacties, kortingen en testpanels. 

Hoe bewaar ik een recept? 
Log in op de site (rechtsbovenin). Klik op het recept dat je wilt bewaren en vink het hartje (bewaar) aan. Het hartje staat meteen onder de titel van het recept en onderaan het recept. 

Hoe maak ik een weekmenu? 
Klik rechtsbovenin op de knop Mijn favorieten. Nu zie je al je bewaarde recepten staan. Kies in het dropdown menu naast het recept aan welke dag je het recept wilt toevoegen. 

Wat gebeurt er met mijn gegevens? 
Dat kun je lezen in onze privacyverklaring. 

Help, ik ben mijn wachtwoord kwijt. Hoe maak ik een nieuwe aan? 
Klik op inloggen en vervolgens op ‘wachtwoord vergeten’. Voer je gebruikersnaam of emailadres in en klik op ‘nieuw wachtwoord aanmaken’. Je ontvangt per email een link waarmee je een nieuw wachtwoord kunt aanmaken. Check voor de zekerheid je spam-folder.

Algemeen

Waarom heb je advertorials en banners op je site?
Wij werken met een team fulltime aan de site. Iedere dag zijn wij bezig met het schrijven van nieuwe artikelen, het ontwikkelen van recepten, fotografie en de site en app verbeteren. Alle artikelen en recepten zijn gratis en toegankelijk voor iedereen. Met de advertorials en banners verdien ik mijn geld. Zonder geld is er immers geen brood op de plank. En zo kunnen jullie gratis genieten van alle lekkere recepten en leuke artikelen.

Ik wil ook graag een blog beginnen, heb je nog tips? 
Begin gewoon! Open een account op WordPress of Blogspot en schrijf vanuit je hart. Je kunt schrijven over je passie, bijvoorbeeld hardlopen, tuinieren, beauty, kids of food. Maar je kunt ook een persoonlijk blog beginnen met allerlei random stukjes. Investeer niet direct in dure thema’s, maar kijk eerst of je het leuk vindt en of je het volhoudt. Verwacht ook niet meteen teveel, het opbouwen van bezoekers kost tijd. Dus begin in eerste instantie vooral voor jezelf, vrienden en familie. 

Geef je ook kookcursussen en/of demo’s? 
Nee, in principe niet. Het is voor ons momenteel niet haalbaar om hier tijd voor vrij te maken.