Valentijn recepten

Hi, Valentijn. Ha leuk, zo te zien heb je een zwak voor deze dag nu je op de pagina vol Valentijn recepten rondkijkt. Laat je niet door het label ‘Valentijn recepten’ afleiden, want wat ons betreft mag – cliché maar waar – de liefde elke dag door de maag gaan. Pak je lief in door uit te pakken met deze romantische gerechten: van Valentijnsontbijt tot Valentijn brunchplank, chocoladetaart, hapjes én een romantisch diner. Op de liefde!

Onze favoriet
Brownie met marshmallows Favoriet

S'mores brownies

Lees meer overS'mores brownies
Onze favoriet
Chocolade tompouce Favoriet

Chocolade tompouce

Lees meer overChocolade tompouce
Onze favoriet
Vegan toetje Favoriet

Vegan dessert

Lees meer overVegan dessert

Pornstar martini tiramisu

Lees meer overPornstar martini tiramisu

Cheesecake truffels

Lees meer overCheesecake truffels

Aardbeien floats met vanille-ijs

Lees meer overAardbeien floats met vanille-ijs

Bagel met avocado en ei

Lees meer overBagel met avocado en ei

Wafels met aardbeien

Lees meer overWafels met aardbeien

Koffiebroodjes

Lees meer overKoffiebroodjes

Croissants met aardbeien en room

Lees meer overCroissants met aardbeien en room

Bokkenpootjes ijstaart

Lees meer overBokkenpootjes ijstaart

Red velvet taart

Lees meer overRed velvet taart

Gangmakers

Lees meer overGangmakers

Cheesecake wafels

Lees meer overCheesecake wafels

Cheesecake koekjes met chocolade

Lees meer overCheesecake koekjes met chocolade

Red velvet koekjes

Lees meer overRed velvet koekjes

Valentijn cupcake

Lees meer overValentijn cupcake

Wanneer is het Valentijnsdag?

Elk jaar doet Cupido zijn uiterste best om zoveel mogelijk love birds bij elkaar te brengen. Op 14 februari vieren we de liefde. Liefde voor je lief, liefde voor je moeder, vader, zus, broer, goede vriend(in) of wie je maar lief hebt. De één vindt het een commerciële aangelegenheid, de ander doet graag een duit in het zakje. Nu kan je met grote cadeaus aankomen, maar lekker voor je geliefde een Valentijnsmenu koken, is toch veel leuker? Althans, vinden wij.

Romantische gerechten

Romantisch diner voor twee met een speciaal Valentijns menu, dat gaat gegarandeerd voor vlinders in je buik zorgen. Weet dat je niet de paden op, de lanen in hoeft om de bloemetjes buiten te zetten, want met de volgende romantische recepten maak je er thuis net zo goed (al dan niet nog meer) 365 dagen per jaar een feestje van. Love at first bite. 

Er zijn keukens waar de liefde van nature van afspat en die l’amour weten te upgraden. Neem de Franse cuisine en Italiaanse cucina. Het zit ‘m in de looks en de smaken die nooit vervelen. O ja, delen kunnen ze ook als de beste. Om je een idee te geven welk lekkers er graag tijdens jullie date night aanschuift dit lijstje met Italiaanse gerechten en Franse recepten.

Zoete en hartige Valentijn hapjes

Tja, Valentijn is zoet, zoeter, zoetst. Drie keer raden waar wij aan zitten te denken? Juist ja. Start de dag met een Valentijnsontbijt met kussige pancakes, cinnamon rolls of wentelteefjes van suikerbrood. Pak daarna door met Valentijn cupcakes, koekjes (in de vorm van een hartje, natuurlijk) of deze zalige chocoladetruffels. En wat nou als je lieftallige wederhelft meer van de hartige Valentijn hapjes is? Ook dan wordt kiezen lastig met namen en rugnummers als gougères (kaassoesjes), vega Thaise viskoekjes en nacho’s uit de oven. Extra inspiratie voor bij de borrel? Borrelhapjes, deze kant op!

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in