Zelf sauzen, dressings en dips maken
Saus hier, dressing daar. Ze geven de simpelste salade, pasta of (borrel)brood net dat extraatje, waardoor de kans groot is dat het een nieuwe favoriet aan tafel wordt. Op zoek naar een specifieke saus, dipsaus of dressing om zelf te maken of ben je juist op zoek naar inspiratie? In onze reeks aan toegankelijke ‘saus, dips & dressings’-recepten leggen we stap voor stap uit hoe je het maakt. Volg de stappen, voeg een portie liefde toe en je bent klaar voor je het weet. O ja, en ook aan de vegan sauzen is gedacht! Dips voor nacho’s, zelf pindasaus maken of een dressing voor salade niçoise of Caesar salade, test ze allemaal.
Tips zelf dressing maken
Dressing maken – of vinaigrette op z’n Frans – in eigen keuken, dat is kinderlijk eenvoudig. Ding is alleen dat je wel moet weten hoé je zelf dressing voor een salade maakt. Een basic dressing bestaat uit azijn, olie, peper, zout en (als je ervan houdt) mosterd voor wat pit. Meer komt er bij een dressing maken niet kijken. Waarom deze mix? Het maakt van alle losse ingrediënten een kloppend geheel.
Zelf pindasaus maken
En dan is er nog de categorie ‘zelf pindasaus maken.’ Beter bekend als satésaus. Van oorsprong Indonesisch. Vandaar ook dat we het graag (en veel) bij Aziatische gerechten als nasi, bami en kipsaté eten. Alhoewel, onze patat met (of friet) er ook heel goed mee samengaat. Zelf pindasaus maken is een fluitje van een cent, want je hebt er alleen pindakaas, water (of melk), knoflook, ketjap manis en sambal voor nodig. Meer is het niet. En met de nog geen 10 minuten werk die erin zitten, zou je voortaan vast niet anders meer willen. Je werk wordt beloond!