Sauzen, dips & dressings recepten

Sauzen, dips en dressings uit eigen keuken, smaakt dat standaard niet tien keer lekkerder dan ze kant-en-klaar in de supermarkt kopen? Natuurlijk, gemak is op z’n tijd ook wat waard, maar weet dat eigen smeersels maken niet synoniem hoeft te staan voor ‘veel tijd.’ Integendeel! Daarom pagina’s vol recepten om eigen sauzen, dips en dressings te maken: van bbq saus tot Aziatische woksaus, van dips voor chips tot groentedip, yoghurt dips en dressings voor salade.

Honing mosterd dressing

Lees meer overHoning mosterd dressing

Slasaus maken

Lees meer overSlasaus maken

Ravigottesaus

Lees meer overRavigottesaus

Bloemkoolsaus

Lees meer overBloemkoolsaus

Eiersalade van roerei

Lees meer overEiersalade van roerei

Teriyaki saus maken

Lees meer overTeriyaki saus maken

Mayonaise maken

Lees meer overMayonaise maken

Crispy chili olie

Lees meer overCrispy chili olie

Avocado ei salade

Lees meer overAvocado ei salade

Komkommer inmaken op drie manieren

Lees meer overKomkommer inmaken op drie manieren

Kip kerrie salade

Lees meer overKip kerrie salade

Kipsalade: gezondere versie

Lees meer overKipsalade: gezondere versie

Zoetzure rode ui

Lees meer overZoetzure rode ui

Cocktailsaus

Lees meer overCocktailsaus

Honing mosterdsaus

Lees meer overHoning mosterdsaus

Knoflooksaus

Lees meer overKnoflooksaus

Zelf sauzen, dressings en dips maken

Saus hier, dressing daar. Ze geven de simpelste salade, pasta of (borrel)brood net dat extraatje, waardoor de kans groot is dat het een nieuwe favoriet aan tafel wordt. Op zoek naar een specifieke saus, dipsaus of dressing om zelf te maken of ben je juist op zoek naar inspiratie? In onze reeks aan toegankelijke ‘saus, dips & dressings’-recepten leggen we stap voor stap uit hoe je het maakt. Volg de stappen, voeg een portie liefde toe en je bent klaar voor je het weet. O ja, en ook aan de vegan sauzen is gedacht! Dips voor nacho’s, zelf pindasaus maken of een dressing voor salade niçoise of Caesar salade, test ze allemaal.

Tips zelf dressing maken

Dressing maken – of vinaigrette op z’n Frans – in eigen keuken, dat is kinderlijk eenvoudig. Ding is alleen dat je wel moet weten hoé je zelf dressing voor een salade maakt. Een basic dressing bestaat uit azijn, olie, peper, zout en (als je ervan houdt) mosterd voor wat pit. Meer komt er bij een dressing maken niet kijken. Waarom deze mix? Het maakt van alle losse ingrediënten een kloppend geheel.

Zelf pindasaus maken

En dan is er nog de categorie ‘zelf pindasaus maken.’ Beter bekend als satésaus. Van oorsprong Indonesisch. Vandaar ook dat we het graag (en veel) bij Aziatische gerechten als nasi, bami en kipsaté eten. Alhoewel, onze patat met (of friet) er ook heel goed mee samengaat. Zelf pindasaus maken is een fluitje van een cent, want je hebt er alleen pindakaas, water (of melk), knoflook, ketjap manis en sambal voor nodig. Meer is het niet. En met de nog geen 10 minuten werk die erin zitten, zou je voortaan vast niet anders meer willen. Je werk wordt beloond!

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in