Witte asperges met Hollandaisesaus

Witte asperges met Hollandaise saus en rivierkreeftjes

De koningin van de seizoensgroente is terug en we hebben een overheerlijk recept dat je niet wil missen. Deze witte asperges met Hollandaise saus (uit de blender!) zijn om je vingers bij af te likken. En je hebt slechts zeven ingrediënten nodig om deze verrukkelijke maaltijd op tafel te zetten…

We beginnen met het roosteren van aardappelen in de oven, tot ze knapperig zijn. Ondertussen koken we de asperges tot ze heerlijk beetgaar zijn. Dan is het tijd voor de Hollandaisesaus: het hoogtepunt van dit gerecht. Met slechts een paar eidooiers, wat ghee en een beetje citroen maak je in een handomdraai de meest romige saus – en dat allemaal uit de blender. De witte asperges met Hollandaise combineren supergoed met krokante aardappelen. Voor de finishing touch voegen we rivierkreeftjes toe, die een ziltige smaak geven. Probeer dit recept eens uit en geniet van de smaken van de lente!

Witte asperges met Hollandaisesaus
Witte asperges met Hollandaise saus
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 750 gr witte asperges
  • 750 gr krieltjes
  • 4 takjes dragon of dille
  • 2 takjes peterselie
  • 1 citroen
  • 200 gr rivierkreeftjes
  • 4 eidooiers (maat L )
  • 25 gr roomboter
  • 300 gr ghee (verkrijgbaar in de supermarkt)
  • olijfolie
  • peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden elektrisch of 180 graden hetelucht.

  2. Borstel de krieltjes schoon onder stromend water, dep ze goed droog. Snijd ze in parten en verdeel ze over een bakplaat. Drizzle er wat olijfolie over en verdeel de boter er in blokjes over. Bestrooi met wat zout. Zet 30-35 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. 

  3. Schil de asperges, snijd de houtachtige onderkant (1,5-2 cm) van de asperges en kook ze in 5-8 minuten beetgaar. Maak in de blender de hollandaise saus. Smelt de ghee in een steelpannetje. Doe de eidooiers met een flinke kneep citroensap (begin met een halve citroen) in de blender. Zet de blender aan en schenk langzaam, beetje voor beetje de ghee erbij totdat een romige saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout. 

    Tip: blijft je Hollandaise saus wat te dik? Voeg dan nog een beetje extra citroensap toe. Wanneer je geen blender hebt, kun je de saus ook prima met een staafmixer in een hoge maatbeker maken. 

  4. Hak de peterselie fijn en schep door de aardappeltjes. Verdeel de aardappels over de borden, leg de asperges er bovenop, een flinke schep van de Hollandaise saus en bestrooi met rivierkreeftjes. Hak de dragon of dille fijn, strooi over de rivierkreeftjes.

    Tip: Wil je graag een vegetarische variant van deze asperges met Hollandaise maken? Laat de vis dan weg, en verkruimel 4 hardgekookte eitjes boven de Hollandaisesaus.

Witte asperges met Hollandaise saus
Witte asperges met Hollandaise saus

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in