Heerlijke herfstrecepten

Hey hallo herfst. Jij wispelturig seizoen dat ondanks dat toch topfavoriet van bijna heel Nederland is. Begrijpen we wel. De herfst staat synoniem voor buiten in de natuur banjeren (en ravotten met kinderen), maar ook voor het binnenshuis kei knus maken. Die laatste coveren we met deze pagina heerlijke herfstrecepten. Om hebberig en hongerig van te worden. Zodra de blaadjes van de bomen vallen, is het snellen naar deze reeks aan herfstige heerlijkheden.

Flammkuchen met bietjes

Lees meer overFlammkuchen met bietjes

Gevulde aardappelen uit de oven

Lees meer overGevulde aardappelen uit de oven

Vegetarische moussaka

Lees meer overVegetarische moussaka

Groente ovenschotel met courgette

Lees meer overGroente ovenschotel met courgette

Courgette rolletjes in tomatensaus

Lees meer overCourgette rolletjes in tomatensaus

Churros met chocoladesaus

Lees meer overChurros met chocoladesaus

Italiaanse traybake

Lees meer overItaliaanse traybake

Mini hartige taartjes met bramen

Lees meer overMini hartige taartjes met bramen

Rauwkost salade

Lees meer overRauwkost salade

Bladerdeeg pizza flappen

Lees meer overBladerdeeg pizza flappen

Noedels met kip

Lees meer overNoedels met kip

Kimchi bowl

Lees meer overKimchi bowl

Groentetaartjes van bladerdeeg

Lees meer overGroentetaartjes van bladerdeeg

Patatas bravas

Lees meer overPatatas bravas

Croque monsieur

Lees meer overCroque monsieur

Herfstrecepten vol seizoens groenten

Wat een herfstgerecht een herfstgerecht maakt? Knusheid die ervan afspat, het tikkeltje comfort food-ishe karakter en de set aan seizoens groenten. Met de seizoenen mee-eten betekent in dit jaargetij herfstrecepten met pompoen (veel!), paddenstoelen en prei. Prei hoort erbij, van origine een rasechte herfst seizoens groente. Van pompoen soep tot paddenstoelenstrüdel (om voor de wintersport alvast warm te draaien), en van oergezellige ovenschotels tot een smeuïg stoofpotje.

Omdat pompoen de titelhouder van de herfstige seizoens groenten is, doen we er nog een beste boel herfstrecepten met pompoen bij. En herfstrecepten met paddenstoelen, omdat ook deze bollebozen zoveel herfst in zich hebben.

Herfstrecepten uitgelicht: plaattaarten en ovengerechten

In de herfst (laat staan in winterse tijden) moet ons lichaam een tandje bijzetten, want gure weersomstandigheden. Er mag stevig worden gegeten. Nou, dan heb je aan plaattaarten en andere ovengerechten een goeie. De evergreens van het herfstseizoen. Jaar in, jaar uit behoren ze tot de top 3 in menig gezin. Snel klaar, simpel en superlekker. Vervelen gaan ze nooit (nee nooit), want veel herfst seizoens groenten doen het goed op ovengerechten. Schotel bijvoorbeeld eens deze shepard’s pie met gehakt of deze knolselderijgratin met roquefort voor. Laat je niet van de wijs brengen door de lastige namen. Kat in ’t bakkie! Voor als er wel wat Oosterse zonneschijn bij mag komen, is deze Japanse plaattaart top. Zelfde effect, ander recept behaal je met deze Aziatische gerechten.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in