Recepten met noedels

Noedels? Noodles? Noem het beestje hoe je wil en kook ermee wát je wil. Wat pasta is voor de Italiaan, zijn noedels voor de Aziaat. Niet te missen. Vliegensvlug flans je de lekkerste noedel recepten in elkaar. Vaak vragen ze nog geen 20 minuten tijd, dus dat is zelfs na een drukke dag prima te doen. Word beloond door veel vitamines, veel smaak en veel kleur.  Blijmaker voor het oog en de mond. Om de daad bij het woord te voegen: dit noedelsoep recept (slurpen zoals de Chinezen dat als geen ander kunnen, is toegestaan) stelt je nooit teleur. De groenten en noedels zwemmen je tegemoet. Nog zo één om te onthouden is deze noedels met kip en dit rijkelijk gevulde rijstnoedels recept. En alsof er geen eind aan de goed-nieuws show is te breien, zijn recepten met noedels ook nog eens makkelijk te vega(n)izen – vega(n) te maken dus. Houd de fam van Aziatisch, dan scoor je met deze snelle noodles recepten punten. Wat denk je ervan, een enkeltje Thailand, Vietnam of Japan? Oosterse cuisine, we’re in! 

Noedels met zalm en boontjes

Lees meer overNoedels met zalm en boontjes

Yaki soba: gebakken noedels met groenten

Lees meer overYaki soba: gebakken noedels met groenten

Meeneem lunch: noedels to go

Lees meer overMeeneem lunch: noedels to go

Vegetarische bami

Lees meer overVegetarische bami

Chow mein

Lees meer overChow mein

Noedels met kip

Lees meer overNoedels met kip

Pittige noedels met garnalen

Lees meer overPittige noedels met garnalen

Noedelsalade met currydressing

Lees meer overNoedelsalade met currydressing

Vietnamese sla wraps met biefstuk

Lees meer overVietnamese sla wraps met biefstuk

Noedels met crispy tofu

Lees meer overNoedels met crispy tofu

Noedels met kipgehaktballetjes

Lees meer overNoedels met kipgehaktballetjes

Zelf woksaus maken

Lees meer overZelf woksaus maken

Gado Gado bowl met tempeh

Lees meer overGado Gado bowl met tempeh

Miso soep met shiitake

Lees meer overMiso soep met shiitake

Beef Shanghai met noedels

Lees meer overBeef Shanghai met noedels

Noedels: namen en rugnummers

Voor de gein zou je eens voor het schap met noedels moeten (niks moet, u snapt) staan. Sowieso dat je je ogen uitkijkt: rijstnoedels, eiernoedels, yakisoba noedels, soba noedels, glasnoedels, udon noedels, boekweitnoedels, volkoren noedels en glutenvrije noedels. Zo moeten we ze zo’n beetje wel hebben. Om ze nu stuk voor stuk te bespreken, gaat wat ver. In hoofdlijnen zijn er de noedels met een maatje meer en minder. De één wordt van tarwe (o.a. udon noedels) gemaakt, de ander van rijst (hey rijstnoedels) en weer anderen van boektweitmeel (soba noedels). Het gros doet het uitstekend in wokgerechten, voor soepen kan je het best bij rijstnoedels, udon en soba noedels aankloppen.

Gevalletje je kan de voorraadkast er beter maar goed mee hebben gevuld, zodat je altijd één van deze noedel recepten kan maken. Of wat te denken van nog meer Oosters aan tafel met dit assortiment aan Aziatische recepten.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in