Noedels: namen en rugnummers
Voor de gein zou je eens voor het schap met noedels moeten (niks moet, u snapt) staan. Sowieso dat je je ogen uitkijkt: rijstnoedels, eiernoedels, yakisoba noedels, soba noedels, glasnoedels, udon noedels, boekweitnoedels, volkoren noedels en glutenvrije noedels. Zo moeten we ze zo’n beetje wel hebben. Om ze nu stuk voor stuk te bespreken, gaat wat ver. In hoofdlijnen zijn er de noedels met een maatje meer en minder. De één wordt van tarwe (o.a. udon noedels) gemaakt, de ander van rijst (hey rijstnoedels) en weer anderen van boektweitmeel (soba noedels). Het gros doet het uitstekend in wokgerechten, voor soepen kan je het best bij rijstnoedels, udon en soba noedels aankloppen.
Gevalletje je kan de voorraadkast er beter maar goed mee hebben gevuld, zodat je altijd één van deze noedel recepten kan maken. Of wat te denken van nog meer Oosters aan tafel met dit assortiment aan Aziatische recepten.