Lekkerste boerenkool stamppot recept
Om gelijk met de deur in huis te vallen: een culinaire klassieker, zoals stamppot boerenkool wordt niet voor niets al generaties op generaties doorgegeven. Verdient het. Hier thuis maken we het het liefst op de oldskool manier met een nieuwerwetse twist: boerenkool met spekjes. Lekker hoor die boerenkool als wintergroente in een stamp verwerken, maar daar doen we het groen echt veels te kort mee. Daarom lees je hier drie manieren hoe je boerenkool kan bereiden: boerenkool koken, wokken en uit de oven.
Boerenkool, cavolo nero en palmkool maken
Boerenkool kennen we, maar ga je ook wel eens aan de kook met cavolo nero of palmkool? Cavolo nero is de Italiaanse broer van onze boerenkool. Wat betreft de looks hebben de twee veel van elkaar weg, qua smaak is cavolo nero net wat meer uitgesproken. En palmkool dan? Dat is de Nederlandse naam voor cavolo nero. Aanrader hoor om binnenkort eens palmkool in de keuken te halen. Dit plaatpizza met palmkool recept gaat thuis een klapper bij jong en oud zijn, beloofd!
Vegetarische recepten met boerenkool
We hebben ook heerlijke vegetarische recepten met boerenkool voor je. Deze boerenkool risotto is een van onze favorieten, maar ook deze lekkere vegetarische boerenkool lasagne is een aanrader. Je hoeft niet perse vlees te eten bij boerenkool. Vroeger aten we standaard een worstje en spekjes bij de boerenkool stamppot, maar je kunt er ook heel makkelijk een vega variant van maken.