Boerenkool recepten

 

Zie zo, een portie boerenkool recepten. Zullen we eens wat vertellen? Tegenwoordig hoeven we niet meer te wachten, totdat de eerste nachtvorst over de boerenkool is getrokken. En dat is maar goed ook. Lang leve de klassieke boerenkool stamppot hoor, maar wie denkt dat boerenkool exclusief thuishoort in een winterse oud-Hollandse stamp, zit er goed naast. Het bewijs? Neem boerenkool recepten als boerenkool-zoete aardappel ovenschotel, deze boerenkool soep en deze boerenkoolrisotto. En voor wie warmer wordt van een salade is daar de boerenkoolbladsla welke gewoon rauw in een boerenkool salade kan. Maak een ronde langs de boerenkool recepten en sta versteld wat met boerenkool is te maken.

Zoete aardappel ovenschotel

Lees meer overZoete aardappel ovenschotel

Italiaanse roerbakgroenten met ravioli

Lees meer overItaliaanse roerbakgroenten met ravioli

Boerenkool risotto

Lees meer overBoerenkool risotto

Boerenkool stamppot met worst

Lees meer overBoerenkool stamppot met worst

Maaltijdsoep met linzen

Lees meer overMaaltijdsoep met linzen

Plaattaart met boerenkool en ricotta

Lees meer overPlaattaart met boerenkool en ricotta

Vega enchilada's met zoete aardappel

Lees meer overVega enchilada's met zoete aardappel

Boerenkoolsalade met sinaasappel en yoghurtdressing

Lees meer overBoerenkoolsalade met sinaasappel en yoghurtdressing

Frittata met spaghetti en zongedroogde tomaat

Lees meer overFrittata met spaghetti en zongedroogde tomaat

Knolselderijpuree met boerenkool

Lees meer overKnolselderijpuree met boerenkool

Plaatpizza met cavolo nero

Lees meer overPlaatpizza met cavolo nero

Lekkerste boerenkool stamppot recept

Om gelijk met de deur in huis te vallen: een culinaire klassieker, zoals stamppot boerenkool wordt niet voor niets al generaties op generaties doorgegeven. Verdient het. Hier thuis maken we het het liefst op de oldskool manier met een nieuwerwetse twist: boerenkool met spekjes. Lekker hoor die boerenkool als wintergroente in een stamp verwerken, maar daar doen we het groen echt veels te kort mee. Daarom lees je hier drie manieren hoe je boerenkool kan bereiden: boerenkool koken, wokken en uit de oven.

Boerenkool, cavolo nero en palmkool maken

Boerenkool kennen we, maar ga je ook wel eens aan de kook met cavolo nero of palmkool? Cavolo nero is de Italiaanse broer van onze boerenkool. Wat betreft de looks hebben de twee veel van elkaar weg, qua smaak is cavolo nero net wat meer uitgesproken. En palmkool dan? Dat is de Nederlandse naam voor cavolo nero. Aanrader hoor om binnenkort eens palmkool in de keuken te halen. Dit plaatpizza met palmkool recept gaat thuis een klapper bij jong en oud zijn, beloofd!

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in