Spinazie recepten

 

Spinazie recepten. We kunnen regels voltypen over deze gewaardeerde groene spierbundel. Niet alleen omdat het een bron van belangrijke vitamines en mineralen is, maar vooral omdat spinazie zo lekker en makkelijk in de omgang is. Het blijft je verrassen wat je ermee kan maken. Zie hier het bewijs. Een uit de kluiten gewassen collectie aan spinazie recepten: van spinazietaart door naar spinaziesoep om onderweg ook nog het recept spinazie stamppot te onthouden. Voor je het weet, is het de hele week van ‘s ochtends tot ’s avonds spinazie dat de klok slaat. Haha, alles met mate. Maar dat er aan inspiratie geen gebrek is, blijkt wel aan de pagina’s vol spinazie recepten. Succes met kiezen!

Tagliatelle met spinazie en pesto

Lees meer overTagliatelle met spinazie en pesto
Onze favoriet
Bladerdeeg met feta en spinazie Favoriet

Bladerdeeg met feta en spinazie

Lees meer overBladerdeeg met feta en spinazie

Eggs Norwegian

Lees meer overEggs Norwegian
Onze favoriet
Griekse kofta Favoriet

Griekse kofta met spinazie en feta

Lees meer overGriekse kofta met spinazie en feta

Pasta met chorizo

Lees meer overPasta met chorizo

Orzo met bietjes

Lees meer overOrzo met bietjes

Casarecce pasta met groene saus

Lees meer overCasarecce pasta met groene saus

Geitenkaas pasta met spinazie

Lees meer overGeitenkaas pasta met spinazie

Spinazie quiche

Lees meer overSpinazie quiche

Risotto met kip en spinazie

Lees meer overRisotto met kip en spinazie

Simpele couscous salade met geitenkaas

Lees meer overSimpele couscous salade met geitenkaas

Orzo met kip en tuinbonen

Lees meer overOrzo met kip en tuinbonen

Lasagne uit de pan

Lees meer overLasagne uit de pan

Yaki soba: gebakken noedels met groenten

Lees meer overYaki soba: gebakken noedels met groenten

Groentestoof met parelcouscous

Lees meer overGroentestoof met parelcouscous

Mexicaanse bonensalade

Lees meer overMexicaanse bonensalade

Shakshuka met zalm

Lees meer overShakshuka met zalm

Spinazie recepten: van ontbijt tot diner

Extra voedingsstoffen gezocht? Spinazie recepten weten raad. Zo kan je in de vroege ochtend al met bijvoorbeeld dit spinazie smoothie recept aftrappen. Alhoewel, dit recept voor spinaziepannenkoeken ook een dikke hit hier thuis is. Voor jong, voor oud. Met lunchtijd laat de groene groente ook graag weer van zich zien in de vorm van deze spinazieomelet. En dan hebben we het nog niet over het avondeten gehad met bijvoorbeeld deze spinazie ovenschotel of spinazie pasta. Heel veel spinazie recepten, heel veel vitamines.

3x Spinazie bereiden

Spinazie recepten hebben vooraan in de rij gestaan bij het uitdelen van smaak en voedingswaarde. En dan kan je spinazie ook nog op meerdere manieren klaarmaken. Dit zijn ze:

  • Spinazie koken
    In Hollandse huishoudens wordt spinazie meestal gekookt gegeten. De beresterke bladgroente was je eerst (als dat nog niet is gedaan) en gaat dan in een pan met een laagje water en snuf zout. Roer het totdat alle blaadjes zijn geslonken. Na 4 tot 6 minuten kan je de spinazie afgieten.
  • Spinazie wokken
    Door met spinazie wokken. Heel lekker! Roerbak de spinazie kort in een wokpan (met olijfolie), laat de blaadjes slinken en voor je het weet, ben je klaar. Kind kan de was doen. Dit spinazie roerbak recept is een aanrader!
  • Spinazie opwarmen
    En dan is daar nog spinazie uit blik, pot en de diepvries. Wassen van de bladgroente is niet nodig (want al voor je gedaan). Aan jou om een pan op laag vuur te zetten, de spinazie erin te doen en op z’n tijd eens te roeren. Regelmatig gaan we hier aan de kook met diepvriesspinazie. Kooktip: ovenpasta met spinazie recept.

Spinazie recepten: soorten spinazie

Bladspinazie, babyspinazie, verse spinazie en diepvriesspinazie. De gezonde spinaziesla is er in alle soorten, in alle maten. Alleen wanneer zet je welke spinaziesoort op tafel? Verse spinazie is de meest tijdrovende van het stel. Er zit net wat meer voorbereidingstijd in (want de dikkere stelen verwijderen en wassen, wassen, wassen) en dat proef je.

Zit je minder ruim in je tijd, dan is spinazie in zak, uit de diepvries (blijven de vitamines bij het invriezen mooi binnenboord) of ingeblikt ook prima. Babyspinazie, oftewel de kleinere blaadjes spinazie, gebruiken we het liefst in salades. En wilde spinazie? Die is net wat robuuster van structuur, rijker van smaak en slinkt minder, dan de normale huis-tuin-en-keuken bladspinazie. Juist vanwege deze set aan eigenschappen kan je dit type spinazie goed koken en in wokgerechten gebruiken.

Wok? Voor als je spontaan trek in Oosters hebt gekregen, kan je deze Aziatische gerechten erbij pakken.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in