Spinazie recepten: van ontbijt tot diner
Extra voedingsstoffen gezocht? Spinazie recepten weten raad. Zo kan je in de vroege ochtend al met bijvoorbeeld dit spinazie smoothie recept aftrappen. Alhoewel, dit recept voor spinaziepannenkoeken ook een dikke hit hier thuis is. Voor jong, voor oud. Met lunchtijd laat de groene groente ook graag weer van zich zien in de vorm van deze spinazieomelet. En dan hebben we het nog niet over het avondeten gehad met bijvoorbeeld deze spinazie ovenschotel of spinazie pasta. Heel veel spinazie recepten, heel veel vitamines.
3x Spinazie bereiden
Spinazie recepten hebben vooraan in de rij gestaan bij het uitdelen van smaak en voedingswaarde. En dan kan je spinazie ook nog op meerdere manieren klaarmaken. Dit zijn ze:
- Spinazie koken
In Hollandse huishoudens wordt spinazie meestal gekookt gegeten. De beresterke bladgroente was je eerst (als dat nog niet is gedaan) en gaat dan in een pan met een laagje water en snuf zout. Roer het totdat alle blaadjes zijn geslonken. Na 4 tot 6 minuten kan je de spinazie afgieten. - Spinazie wokken
Door met spinazie wokken. Heel lekker! Roerbak de spinazie kort in een wokpan (met olijfolie), laat de blaadjes slinken en voor je het weet, ben je klaar. Kind kan de was doen. Dit spinazie roerbak recept is een aanrader! - Spinazie opwarmen
En dan is daar nog spinazie uit blik, pot en de diepvries. Wassen van de bladgroente is niet nodig (want al voor je gedaan). Aan jou om een pan op laag vuur te zetten, de spinazie erin te doen en op z’n tijd eens te roeren. Regelmatig gaan we hier aan de kook met diepvriesspinazie. Kooktip: ovenpasta met spinazie recept.
Spinazie recepten: soorten spinazie
Bladspinazie, babyspinazie, verse spinazie en diepvriesspinazie. De gezonde spinaziesla is er in alle soorten, in alle maten. Alleen wanneer zet je welke spinaziesoort op tafel? Verse spinazie is de meest tijdrovende van het stel. Er zit net wat meer voorbereidingstijd in (want de dikkere stelen verwijderen en wassen, wassen, wassen) en dat proef je.
Zit je minder ruim in je tijd, dan is spinazie in zak, uit de diepvries (blijven de vitamines bij het invriezen mooi binnenboord) of ingeblikt ook prima. Babyspinazie, oftewel de kleinere blaadjes spinazie, gebruiken we het liefst in salades. En wilde spinazie? Die is net wat robuuster van structuur, rijker van smaak en slinkt minder, dan de normale huis-tuin-en-keuken bladspinazie. Juist vanwege deze set aan eigenschappen kan je dit type spinazie goed koken en in wokgerechten gebruiken.