PRIVACYVERKLARING

Juni 2018

Er is weinig privé dat uit onze keuken komt, want al onze tips, recepten en ideeën staan op de website en in de kookboeken. Maar we zullen met jouw gegevens net zo omgaan als met het geheime recept van Coca-Cola. Hieronder tref je de 8 ingrediënten aan van ons privacyrecept.

1. Over ons
Wat leuk dat je onze website bezoekt! Heb je vragen over deze privacyverklaring of wil je een verzoek indienen met betrekking tot jouw rechten, dan kun je ons via onderstaande gegevens bereiken.

Bedrijfsnaam Uit Pauline’s Keuken b.v.
KvK-nummer 68433956
Contactpersoon Pauline Weuring
E-mailadres info@uitpaulineskeuken.nl

2. Persoonsgegevens
Jij weet natuurlijk prima welke persoonsgegevens je aan ons geeft, want je geeft ze zelf aan ons, maar we willen je natuurlijk niet teleurstellen, dus hieronder nog een overzicht:

  1. Voor- en Achternaam;
  2. E-mailadres;
  3. (persoonlijke) domeinnaam
  4. Adres, postcode en woonplaats
  5. Telefoonnummer;
  6. Klantnummer
  7. Bestelnummer
  8. Betalingsgegevens
  9. IP-adres
  10. Inloggegevens account

 

Hoe komen we aan jouw persoonsgegevens?
De persoonsgegevens krijgen we meestal gewoon van jouzelf. Bijvoorbeeld omdat je je inschrijft voor de nieuwsbrief, je een account aanmaakt, je een reactie achterlaat of een bestelling doet in onze webshop. Nou ja, vooruit, klantnummer hebben we er zelf bij geplakt als je een bestelling plaatst. Elke bestelling krijgt ook een nummer. En het IP-adres verzamelen we wanneer je onze website bezoekt. Lijkt ons zo helder als een mooie groentebouillon, toch?

3. Doeleinden
Om deze redenen verwerken we de persoonsgegevens
Wij gaan natuurlijk geen gekke dingen met je persoonsgegevens doen. Nou ja, tenzij we daar iets lekkers mee zouden kunnen maken. Heb je persoonsgegevens nodig voor een goede taart? Nee? O, nou ja, dan verwerken we het alleen vanwege de volgende grondslagen en doeleinden, volgens AVG recept.

Winactie
Doe je mee aan een winactie? Om voor een eerlijke loting te kunnen zorgen en de winnaar op de hoogte te kunnen stellen van de winst en soms om meteen het gewonnen product op te kunnen sturen, hebben we enkele gegevens van deelnemers nodig. In elk geval je naam- en e-mailadres en alleen meer wanneer we daar om vragen. Deze gegevens delen we niet met derden, tenzij bij de winactie vermeld staat met wie we het zullen delen. Gegevens die we niet meer nodig hebben, zullen we binnen 14 dagen na de administratieve afhandeling van de winactie weer verwijderen.

Account
Je kunt op onze website een account aanmaken. Dat is bijvoorbeeld makkelijk om gemakkelijk opnieuw een reactie te plaatsen. We verwerken dan je naam en e-mailadres en uiteraard je inloggegevens die je zelf kiest. Deze gegevens verwerken we totdat je zelf je account opheft of ons dat vraagt te doen.

Reactie op de website
Wanneer je een reactie op onze website achterlaat, hebben wij een gerechtvaardigd belang om je reactie te verwerken en te publiceren. Dat wil je zelf waarschijnlijk ook, anders zou je de reactie natuurlijk niet geplaatst hebben. We verwerken dan je naam, e-mailadres, IP-adres en eventueel de domeinnaam van je (persoonlijke) website, als je dat hebt ingevuld. We bewaren je reactie in principe oneindig. Ook fijn voor het geval iemand anders weer reageert op jouw reactie. Wil je echt dat we hem verwijderen, dan zullen we dat doen binnen 14 dagen nadat je dat verzoek bij ons hebt gedaan.

Contactformulier of e-mail
Je kunt met ons contact opnemen via ons contactformulier of door een e-mail te sturen. We hebben dan een gerechtvaardigd belang om de gegevens die we op die wijze van jou hebben verkregen te verwerken. De inhoud van de e-mail of het bericht via het contactformulier, je naam en e-mailadres verwerken we het met doel om op je bericht te kunnen reageren. We bewaren deze communicatie maximaal twee jaar.

Nieuwsbrief
We versturen je graag een nieuwsbrief, omdat je klant bij ons bent of omdat je daar jezelf voor hebt ingeschreven. We verwerken daarom je naam en e-mailadres om je informatie en nieuws te kunnen sturen. We bieden onder elke nieuwbrief de mogelijkheid aan om je uit te schrijven. We bewaren je gegevens voor dit doeleinde, totdat je je hebt uitgeschreven.

Webshop
Supertof dat je iets koopt in onze webshop. Je wil het graag bezorgd krijgen, toch? Mooi, om die afspraak na te kunnen komen verwerken we dus je naam en adres en betalingsgegevens om de bestelling te kunnen inpakken en te kunnen leveren. We ontvangen ook graag je telefoon, zodat we contact op kunnen nemen als er iets met de bestelling is. Per e-mail ontvang je de bestelbevestiging en factuur, dus ook die verwerken we. Deze gegevens bewaren we gedurende 8 jaar voor onze wettelijke administratieplicht.

Facturatie
Als je ons een opdracht hebt gegeven of iets hebt gekocht in de webshop, dan verwerken we de gegevens die noodzakelijk zijn voor de uitvoering van die opdracht of het leveren van je bestelling. Dat zijn in elk geval je naam en e-mailadres en overige gegevens die noodzakelijk zijn om een correcte factuur te kunnen versturen. Bij betaling zullen we bovendien te zien krijgen van welke rekening dit komt en wie de rekeninghouder is. We bewaren offertes, facturen en betaalgegevens 8 jaar.

Gerechtvaardigd belang
We hebben een gerechtvaardigd belang om jouw persoonsgegevens te verwerken voor een aantal van bovengenoemde doeleinden. We hebben daarbij een afweging gemaakt tussen jouw privacybelang en onze belangen. Omdat het onschuldige gegevens zijn, die we soms wel nodig hebben om bepaalde functies mogelijk te maken, zoals het kunnen publiceren van een reactie en we zorgvuldig met de gegevens omgaan, vinden we dat de afweging in ons voordeel uitvalt. Bovendien bieden we je graag de beste content, waardoor we graag op basis van je surfgedrag onze diensten kunnen aanpassen.

4. Doorgifte

Ontvangers van persoonsgegevens
We delen jouw gegevens met de volgende partijen, waaronder onze verwerkers:

  • Hosting van onze website
  • Nieuwsbriefdienst
  • Serverbeheerder
  • Hosting van ons CRM systeem;
  • Bezorgdiensten;
  • Boekhouder en boekhoudsoftware;
  • Marketingdiensten;
  • Betaaldiensten.

Met onze verwerkers hebben wij een verwerkersovereenkomst gesloten. Wij hebben de door ons ingeschakelde verwerkers verplicht om de vertrouwelijkheid van jouw gegevens te respecteren.

Doorgifte derde landen
Wij proberen persoonsgegevens zo veel mogelijk binnen de EER te verwerken, maar soms ontkomen we er niet aan ook diensten van buiten de EER in te zetten. Deze bedrijven zijn gevestigd in een door de Europese Commissie aangewezen adequaat land.

Als ze niet in een adequaat land zijn gevestigd, zijn er passende waarborgen getroffen of bindende bedrijfsvoorschriften vastgesteld. Meestal hebben we gebruik gemaakt van de EU model clauses. Hiervan kun je een kopie opvragen door ons een e-mail te sturen.

Links
Op onze website zul je links naar externe websites aantreffen. Door op een link te klikken ga je naar een website buiten deze website. Het kan zijn dat deze externe websites gebruik maken van cookies. Graag verwijzen wij hiervoor naar de cookie- of privacyverklaring van de betreffende website.

5. Jouw rechten
We informeren je graag over de rechten die jij hebt en de invloed die je kunt uitoefenen op de verwerking van jouw persoonsgegevens.

Wil je een van deze rechten uitoefenen, neem dan contact op per e-mail via info@uitpaulineskeuken.nl

Inzage, rectificatie en wissing
Je hebt het recht om te weten welke persoonsgegevens we van je verwerken en je mag vervolgens verzoeken deze te laten rectificeren of te wissen.

Beperking van de verwerking
Je hebt het recht ons te verzoeken de verwerking van jouw persoonsgegevens te beperken, bijvoorbeeld, wanneer de gegevens niet meer juist zijn, de verwerking onrechtmatig is, we jouw persoonsgegevens niet meer nodig hebben of in afwachting van een beslissing op het bezwaar dat je gemaakt hebt tegen de verwerking.

Recht op bezwaar
Je hebt het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens. Maak je bezwaar tegen het gebruik van persoonsgegevens ten behoeve van direct marketing, dan zullen we jouw persoonsgegevens daar niet meer voor inzetten.

Gegevensoverdraagbaarheid
Je hebt het recht jouw persoonsgegevens van ons in een gestructureerde, gangbare en machinaal leesbare vorm te ontvangen, zodat je deze aan een andere partij kunt overdragen, wanneer je ons toestemming had gegeven om jouw gegevens te verwerken en wanneer de verwerking geautomatiseerd is gedaan.

Toestemming intrekken
Hebben we je gegevens voor een bepaald doel verkregen op basis van jouw toestemming, dan mag je deze toestemming te allen tijde intrekken. Het intrekken van de toestemming doet geen afbreuk aan de rechtmatigheid van de verwerking vóór de intrekking.

Klachten
Heb je klachten over hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan? Je hebt het recht je klachten in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

6. Beveiliging persoonsgegevens
Wij hebben passende organisatorische en technische maatregelen genomen om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of andere vormen van onrechtmatige verwerkingen. Deze maatregelen zorgen voor een beveiligingsniveau dat past bij de gegevens die wij verwerken.

7. Cookies
Cookies, dat zijn toch die dingen om te bakken en te eten? Wie heeft er nu weer bedacht dat ook iets digitaals een cookie kan zijn? Nu hebben we zin in cookies. Wij duiken de keuken in, lees jij rustig verder.

Voor een zo goed mogelijke werking van deze website en om de inhoud van advertenties af te stemmen op jouw voorkeuren worden cookies gebruikt.

Een cookie is een klein bestandje dat door onze website wordt meegestuurd en door jouw browser op randapparatuur wordt geplaatst. De informatie die in de cookie is opgeslagen kan naar onze website teruggestuurd worden, wanneer je de website opnieuw bezoekt.

Technische en functionele cookies
Op onze website worden technische en functionele cookies gebruikt. Zonder oven kun je niet bakken en zonder sommige cookies kan onze website niet werken of kunnen we bestellingen niet accepteren en verwerken, bijvoorbeeld.

Advertentiecookies
Met jouw toestemming gebruiken wij, om advertenties beschikbaar te stellen, cookies van Google (Double Click, Adsense, Publisher Tags en Safeframe), Facebook, AppNexus, Criteo, VigLink en Weborama. Deze cookies zorgen ervoor dat voor jou relevantere advertenties worden weergegeven. Deze cookies worden maximaal 2 jaar bewaard.

  • Meer informatie over het gebruik van cookies door Google vind je hier: [https://www.google.com/policies/technologies/ads/].
  • Meer informatie over de cookies van Facebook vind je hier: [https://www.facebook.com/policies/cookies/].

Social media
We willen het voor jou graag zo gemakkelijk mogelijk maken om de content van onze website te delen via social media. Dit kan door middel van een aantal social media buttons. Lees de privacyverklaringen van de respectievelijke social media-kanalen om te weten hoe zij met privacy omgaan.

Analytische cookies
Omdat we graag willen weten hoe onze bezoekers de website gebruiken, zodat we het gebruik van de website kunnen optimaliseren, gebruiken wij analytische cookies van Google Analytics. Via deze website worden er daarom analytische cookies van Google geplaatst. Deze cookies worden maximaal 2 jaar bewaard.

Uitschakelen en verwijderen
Wil je de cookies uitschakelen of verwijderen? Dit kun je doen via je browserinstellingen. Gebruik eventueel de help-functie van je browser om te achterhalen hoe je dit kunt doen.

8. Wijzigingen
Het kan zijn dat we onze privacyverklaring moeten wijzigen, bijvoorbeeld omdat we een andere werkwijze zijn gaan hanteren. We zullen de nieuwe privacyverklaring altijd op onze website publiceren. Als de wijzigingen direct op jou van toepassing zijn, zullen we de wijzigingen ook direct met jou communiceren.