Ovengerechten

 

Ovengerechten. Opscheppers kan je ovengerechten niet noemen, maar man o man wat blijf je ervan opscheppen. Weet dat ze het zelf nooit niet van de daken zullen schreeuwen, daarom doen wij het graag voor ze. Want als iets goed is, is het goed. Denkend aan ovengerechten, dan popt er van alles op: van pizza tot plaattaart via lasagne door naar kip uit de oven, quiche en havermout uit de oven. Linksom of rechtsom, aan ovengerechten geen gebrek. Wat wil je ook als de thuischef alleen het voorwerk hoeft te doen en het daarna de oven in kan. *Piep*, potdikke wat staan die ovengerechten toch gezellig zo midden op de eettafel. Om daarna en publique op te kunnen scheppen. Tweede ronde opscheppen plus uitlepelen is toegestaan! Bij de definitie van comfort food kan je deze oven…uhh overheerlijke ovengerechten plakken. Hoppatee, de oven in ermee!

Kerstkrans van bladerdeeg

Lees meer overKerstkrans van bladerdeeg

Hartige taartjes met paddenstoelen

Lees meer overHartige taartjes met paddenstoelen

Kip in de hoed

Lees meer overKip in de hoed

Strooptaart met sinaasappel

Lees meer overStrooptaart met sinaasappel

Hele bloemkool uit de oven

Lees meer overHele bloemkool uit de oven

Thaise traybake met groene curry kip

Lees meer overThaise traybake met groene curry kip

Mexicaanse pizza

Lees meer overMexicaanse pizza

Aardappel preischotel met romige kaassaus

Lees meer overAardappel preischotel met romige kaassaus

Broccoli uit de oven met zalm

Lees meer overBroccoli uit de oven met zalm

Pompoen ovenschotel met aardappelpuree

Lees meer overPompoen ovenschotel met aardappelpuree

Spruitjes uit de oven

Lees meer overSpruitjes uit de oven

Spaanse traybake

Lees meer overSpaanse traybake

Plaattaart met geitenkaas en vijgen

Lees meer overPlaattaart met geitenkaas en vijgen

Mini pizza's met chorizo en mozzarella

Lees meer overMini pizza's met chorizo en mozzarella

Bloemkoolquiche met kaas

Lees meer overBloemkoolquiche met kaas

Pannenkoeken traybake

Lees meer overPannenkoeken traybake

Flammkuchen met bietjes

Lees meer overFlammkuchen met bietjes

Gevulde aardappelen uit de oven

Lees meer overGevulde aardappelen uit de oven

Populaire ovengerechten

Vraag het wat voorbijgangers op straat en je zal horen dat vaak de assistentie van ovengerechten wordt ingeschakeld als er meer man over de vloer komt. Is veel voor te zeggen. Ovengerechten, waaronder de ovenschotels, zijn maaltijden die al op de dag zelf van tevoren kunnen worden voorbereid. Betekent dus dat je ’s avonds gezellig bij het gezelschap kan blijven zitten en je niet om de haverklap je in de keuken hoeft terug te trekken. Omdat er nogal wat te kiezen valt, hebben we een kleine selectie gemaakt. Graag gedaan!

Ovenschotel recepten

Zodra de zin in ovengerechten stijgt, pakken we altijd dit lijstje van ovenschotel recepten erbij. Een tip! Dat is de wereld afreizen vanuit de eigen Hollandse keuken. Horen we ‘Hollands?’ De ovenschotel recepten met een Nederlands accent scoren punten: zuurkool ovenschotel met spek, de hutspot ovenschotel en omdat we de pieper hebben toegeëigend ook een aardappel uit de oven recept. Oké, kip uit de oven doen we er ook bij. Dat het verder een open deur is dat de Italiaanse ovenschotel recepten keer op keer hier thuis weer veel vrienden maken, mag geen verrassing zijn. Wat wil je ook als je ‘gnocchi ovenschotel’ of ‘macaroni ovenschotel’ heet.

Vind je vlees anno nu op z’n tijd zo overrated en mag het vegetarisch? Tuurlijk. Zat groenten ovenschotels te bedenken; groentelasagne en deze groente quiche met geitenkaas. Omdat ze zichzelf verkopen, houden we het hierbij.

Ovengerechten vragen om een toetje. Alleen welke naam dan hartelijk te onthalen? Pak aan, deze dessert recepten. De één uit de oven, de ander zonder oven. Net waar jij plus aanhang zin in hebben.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in