Ovengerechten

 

Ovengerechten. Opscheppers kan je ovengerechten niet noemen, maar man o man wat blijf je ervan opscheppen. Weet dat ze het zelf nooit niet van de daken zullen schreeuwen, daarom doen wij het graag voor ze. Want als iets goed is, is het goed. Denkend aan ovengerechten, dan popt er van alles op: van pizza tot plaattaart via lasagne door naar kip uit de oven, quiche en havermout uit de oven. Linksom of rechtsom, aan ovengerechten geen gebrek. Wat wil je ook als de thuischef alleen het voorwerk hoeft te doen en het daarna de oven in kan. *Piep*, potdikke wat staan die ovengerechten toch gezellig zo midden op de eettafel. Om daarna en publique op te kunnen scheppen. Tweede ronde opscheppen plus uitlepelen is toegestaan! Bij de definitie van comfort food kan je deze oven…uhh overheerlijke ovengerechten plakken. Hoppatee, de oven in ermee!

Zeeuwse bolus

Lees meer overZeeuwse bolus
Onze favoriet
Carpaccio plaattaart Favoriet

Plaattaart met carpaccio

Lees meer overPlaattaart met carpaccio

Cake met witte chocolade en frambozen

Lees meer overCake met witte chocolade en frambozen

Shoarma salade

Lees meer overShoarma salade

Crispy potato salad

Lees meer overCrispy potato salad

Italiaanse quiche

Lees meer overItaliaanse quiche
Onze favoriet
Crumble cake Favoriet

Koffie crumble cake

Lees meer overKoffie crumble cake
Onze favoriet
Torta caprese Favoriet

Torta caprese met koffieroom

Lees meer overTorta caprese met koffieroom

Marokkaanse couscous

Lees meer overMarokkaanse couscous

Croque Madame

Lees meer overCroque Madame

Pasteitje zalmragout

Lees meer overPasteitje zalmragout
Onze favoriet
Bladerdeeg met feta en spinazie Favoriet

Bladerdeeg met feta en spinazie

Lees meer overBladerdeeg met feta en spinazie
Onze favoriet
Paastulband Favoriet

Paastulband

Lees meer overPaastulband
Onze favoriet
Tomaten couscous Favoriet

Tomatencouscous met feta

Lees meer overTomatencouscous met feta

Eenpans lasagne

Lees meer overEenpans lasagne

Pandan cake

Lees meer overPandan cake
Onze favoriet
Griekse kofta Favoriet

Griekse kofta met feta

Lees meer overGriekse kofta met feta

Populaire ovengerechten

Vraag het wat voorbijgangers op straat en je zal horen dat vaak de assistentie van ovengerechten wordt ingeschakeld als er meer man over de vloer komt. Is veel voor te zeggen. Ovengerechten, waaronder de ovenschotels, zijn maaltijden die al op de dag zelf van tevoren kunnen worden voorbereid. Betekent dus dat je ’s avonds gezellig bij het gezelschap kan blijven zitten en je niet om de haverklap je in de keuken hoeft terug te trekken. Omdat er nogal wat te kiezen valt, hebben we een kleine selectie gemaakt. Graag gedaan!

Ovenschotel recepten

Zodra de zin in ovengerechten stijgt, pakken we altijd dit lijstje van ovenschotel recepten erbij. Een tip! Dat is de wereld afreizen vanuit de eigen Hollandse keuken. Horen we ‘Hollands?’ De ovenschotel recepten met een Nederlands accent scoren punten: zuurkool ovenschotel met spek, de hutspot ovenschotel en omdat we de pieper hebben toegeëigend ook een aardappel uit de oven recept. Oké, kip uit de oven doen we er ook bij. Dat het verder een open deur is dat de Italiaanse ovenschotel recepten keer op keer hier thuis weer veel vrienden maken, mag geen verrassing zijn. Wat wil je ook als je ‘gnocchi ovenschotel’ of ‘macaroni ovenschotel’ heet.

Vind je vlees anno nu op z’n tijd zo overrated en mag het vegetarisch? Tuurlijk. Zat groenten ovenschotels te bedenken; groentelasagne en deze groente quiche met geitenkaas. Omdat ze zichzelf verkopen, houden we het hierbij.

Ovengerechten vragen om een toetje. Alleen welke naam dan hartelijk te onthalen? Pak aan, deze dessert recepten. De één uit de oven, de ander zonder oven. Net waar jij plus aanhang zin in hebben.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in