Havermout recepten

Maken de temperaturen een vrije val onder de 10 graden, dan schuiven we ’s ochtends het liefst met een warm ontbijt aan. Vooral havermout recepten, zoals havermoutpap staan met stip (en steady) op 1, want voedzaam, verveelt nooit en zo gemaakt. Ho, ho, wacht. Nu niet afhaken als je niet van het soort bent dat ’s ochtends graag de lepel in de dikke havermoutpap rechtop zet. Ook het havermoutontbijt gaat met haar tijd én de seizoenen mee. Laten we zien en proeven. Feit is dat haver zich thuis in de pap voelt, maar heb je ook al eens havermout pannenkoeken met banaan of havermoutbrood met noten gebakken? Of wat te denken van overnight oats recepten of dit baked oats recept (lees: appeltaart havermout)? Voor meer havermout in de hoofdrol, blijf vooral zitten. Met deze havermout ontbijtjes en overige havermout recepten heb je brandstof (want boordevol vullende vezels) om uren op te kunnen teren.

Zelf havermelk maken

Lees meer overZelf havermelk maken

Overnight oats met kokos

Lees meer overOvernight oats met kokos

Havermout ontbijt met pindakaas

Lees meer overHavermout ontbijt met pindakaas

Gezonde havermoutrepen met aardbeien

Lees meer overGezonde havermoutrepen met aardbeien

Banaan Havermout pannenkoeken

Lees meer overBanaan Havermout pannenkoeken

Havermoutpap met kokosmelk

Lees meer overHavermoutpap met kokosmelk

Gezonde snack van rijstwafel en tutti frutti

Lees meer overGezonde snack van rijstwafel en tutti frutti

Havermout met pompoen

Lees meer overHavermout met pompoen

Granola met gedroogde frambozen en witte chocolade

Lees meer overGranola met gedroogde frambozen en witte chocolade

Havermout uit de oven met rood fruit

Lees meer overHavermout uit de oven met rood fruit

Mueslirepen met gedroogd fruit

Lees meer overMueslirepen met gedroogd fruit

Smoothiebowl recept met havermout en dadels

Lees meer overSmoothiebowl recept met havermout en dadels

Havermoutpap met peer

Lees meer overHavermoutpap met peer

Havermout koekjes

Lees meer overHavermout koekjes

Zelf granola maken

Lees meer overZelf granola maken

Zadencrackers van havermout

Lees meer overZadencrackers van havermout

Ons favoriete havermoutontbijt recept

Dit overnight oats recept wordt dagelijks duizenden keren bekeken op de site. En dat snappen we wel. Het is een perfect basisrecept voor als je wilt beginnen met havermoutontbijtjes. En als je dat eenmaal onder de knie hebt, kun je eindeloos variëren met overnight oats, oftewel, havermout wat een nachtje in de koelkast staat.

Is havermout gezond? 

Met enige regelmaat stromen er vragen over het havermoutontbijt onze inbox binnen. Want is ontbijten met havermout gezond of is het een hype? En óf het havermoutontbijt gezond is. Het wordt zelfs wel als één van de meest gezonde ontbijtrecepten gelabeld. Zit zo. Het zit vol vitamines, mineralen en vezels. Verder is het koolhydraatarm en glutenvrij. Bouwstenen waarmee de dag met een kickstart wordt afgetrapt. Zeg daar maar eens ‘nee’ tegen.’ O, als het even kan, kies dan het liefst wel voor biologische haver. Bij de haverteelt worden namelijk nogal eens chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Iets met ‘beter voorkomen’ en ‘genezen.’

Havermoutkoekjes

Elke dag van de week of eens in de zoveel tijd variëren van havermoutontbijt? Kijk aan, havermout ontbijtjes met onder andere havermout pannenkoeken en havermoutontbijt yoghurt. Oké, en dan leent haver zich ook nog perfect als snack voor de lekkere trek. Laten deze havermoutkoekjes en de havermout muffin zien. Basta, genoeg havermoutontbijtjes, havermoutkoekjes, havermoutpannenkoeken…haha!

Ter aanvulling op het ‘glutenvrij en koolhydraatarm’-verhaal: bekijk ook eens de aparte pagina’s vol koolhydraatarme recepten en glutenvrije recepten. Voor wie wil minderen of er simpelweg allergisch voor is. En nee, dat is verre van op een houtje bijten!

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in