Rijst gerechten

Het type ingrediënt dat vaak een plek in het ‘wat eten we deze week’-menu krijgt, is toch wel rijst. Rijst gerechten gaan er bij jong en oud goed in. Haal het vanavond nog in huis, want inspiratie genoeg zouden we willen zeggen. Rijst gerechten met kip en groente, met garnalen, vegetarisch rijst recept of een heuse rijsttafel. Of wat te denken van een poké bowl, Mexicaanse burrito’s of pilav. Stuk voor stuk met rijst in de hoofdrol. Ingevlogen vanuit alle windrichtingen, dus eenheidsworst is het nooit. En voor als je het thuisfront met een zoet toetje wil verwennen, is daar de…rijstpudding. Rijst gerechten dus. Dit zijn ze!

Ajam smoor

Lees meer overAjam smoor

Vegetarische nasi met sambal eieren

Lees meer overVegetarische nasi met sambal eieren

Biryani met kip

Lees meer overBiryani met kip

Risotto uit de airfryer

Lees meer overRisotto uit de airfryer

Crispy sushi bites

Lees meer overCrispy sushi bites

Garnalen curry met broccoli

Lees meer overGarnalen curry met broccoli

Griekse rijstsalade met feta en rozijnen

Lees meer overGriekse rijstsalade met feta en rozijnen

Panang curry met wortel en paprika

Lees meer overPanang curry met wortel en paprika

Risotto met kip en spinazie

Lees meer overRisotto met kip en spinazie

Sushi springrolls met zalm

Lees meer overSushi springrolls met zalm

Teriyaki gehaktballetjes

Lees meer overTeriyaki gehaktballetjes

Jackfruit rendang

Lees meer overJackfruit rendang

Arancini

Lees meer overArancini

Risotto met gehakt uit de oven

Lees meer overRisotto met gehakt uit de oven

Tonkatsu: Japanse varkensschnitzels

Lees meer overTonkatsu: Japanse varkensschnitzels

Thaise kip stoofpot

Lees meer overThaise kip stoofpot

Griekse risotto met Feta

Lees meer overGriekse risotto met Feta

Kimchi bowl

Lees meer overKimchi bowl

Verschillen in rijstsoorten op een rij

Rijst is rijst. Zou je denken hè? Dat zit net wat genuanceerder. De verschillen zitten vooral in structuur en smaak. Waar de ene rijstkorrel veel vocht opneemt, wordt de andere juist plakkerig. U snapt, waarom risotto het best met risottorijst en niet met zilvervliesrijst is te maken. Waarom Spaanse paëlla met paëllarijst wordt gekookt. En waarom er bij sushi met – je raadt het al – sushirijst wordt gewerkt.

Hoeveel rijst per persoon?

Vanaf nu ga je het altijd onthouden: serveer je de rijst als bijgerecht, reken dan 75 gram rijst per persoon. Verwerk je het in een hoofdgerecht, dan is het 100 gram. Weet namelijk dat de rijstkorrels bij het koken zo’n 2,5 keer zo zwaar worden, wat na een simpele rekensom op zo’n 200 à 250 gram gekookte rijst uitkomt. Reken voor broccolirijst of bloemkoolrijst 200 gram per persoon. Daarover gesproken, in de categorie ‘groenterijst’ worden we heel blij van deze broccolirijst met aubergine uit de oven.

Wat vast ook bij je in de smaak valt, zijn onze Aziatische gerechten. Geen dank!

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in