Rijst gerechten

Het type ingrediënt dat vaak een plek in het ‘wat eten we deze week’-menu krijgt, is toch wel rijst. Rijst gerechten gaan er bij jong en oud goed in. Haal het vanavond nog in huis, want inspiratie genoeg zouden we willen zeggen. Rijst gerechten met kip en groente, met garnalen, vegetarisch rijst recept of een heuse rijsttafel. Of wat te denken van een poké bowl, Mexicaanse burrito’s of pilav. Stuk voor stuk met rijst in de hoofdrol. Ingevlogen vanuit alle windrichtingen, dus eenheidsworst is het nooit. En voor als je het thuisfront met een zoet toetje wil verwennen, is daar de…rijstpudding. Rijst gerechten dus. Dit zijn ze!

Onze favoriet
Vegetarische Butter chicken Favoriet

Vega butter chicken

Lees meer over Vega butter chicken
Roerbak spitskool Favoriet

Roerbak spitskool

Lees meer over Roerbak spitskool
Ajam pangang Favoriet

Ajam pangang

Lees meer over Ajam pangang
Romige kip stroganoff Favoriet

Kip Stroganoff

Lees meer over Kip Stroganoff
Rode wijn risotto Favoriet

Rode wijn risotto

Lees meer over Rode wijn risotto
Sticky chicken met rijst Favoriet

Sticky chicken

Lees meer over Sticky chicken
Onze favoriet
Koreaanse gehaktballetjes Favoriet

Koreaanse gehaktballetjes

Lees meer over Koreaanse gehaktballetjes

Griekse rijst

Griekse tomatenrijst
Populair!
Lees meer over Griekse rijst
Paksoi roerbak Favoriet

Paksoi roerbak

Lees meer over Paksoi roerbak
Venkelrisotto met gerookte zalm Favoriet

Venkel risotto met gerookte zalm

Lees meer over Venkel risotto met gerookte zalm
Favoriet

Onigiri met tonijnsalade

Lees meer over Onigiri met tonijnsalade
Rijst met sperziebonen Favoriet

Rijst met sperziebonen

Lees meer over Rijst met sperziebonen
Onze favoriet
chicken tonight Favoriet

Chicken Tonight

Lees meer over Chicken Tonight
Risotto met zalm Favoriet

Risotto met zalm

Lees meer over Risotto met zalm
Ajam smoor Favoriet

Ajam smoor

Lees meer over Ajam smoor
Vegetarische nasi goreng kroepoek Favoriet

Vegetarische nasi met sambal eieren

Lees meer over Vegetarische nasi met sambal eieren

Verschillen in rijstsoorten op een rij

Rijst is rijst. Zou je denken hè? Dat zit net wat genuanceerder. De verschillen zitten vooral in structuur en smaak. Waar de ene rijstkorrel veel vocht opneemt, wordt de andere juist plakkerig. U snapt, waarom risotto het best met risottorijst en niet met zilvervliesrijst is te maken. Waarom Spaanse paëlla met paëllarijst wordt gekookt. En waarom er bij sushi met – je raadt het al – sushirijst wordt gewerkt.

Hoeveel rijst per persoon?

Vanaf nu ga je het altijd onthouden: serveer je de rijst als bijgerecht, reken dan 75 gram rijst per persoon. Verwerk je het in een hoofdgerecht, dan is het 100 gram. Weet namelijk dat de rijstkorrels bij het koken zo’n 2,5 keer zo zwaar worden, wat na een simpele rekensom op zo’n 200 à 250 gram gekookte rijst uitkomt. Reken voor broccolirijst of bloemkoolrijst 200 gram per persoon. Daarover gesproken, in de categorie ‘groenterijst’ worden we heel blij van deze broccolirijst met aubergine uit de oven.

Wat vast ook bij je in de smaak valt, zijn onze Aziatische gerechten. Geen dank!