Zalm recepten

‘Oeh zalm, is dat niet een lastige?’ Kan goed dat de gedachte kort door je hoofd is geflitst. Best begrijpelijk, want maar al te vaak overheerst het vooroordeel dat vis een karwei is om te bereiden. Gelukkig zijn daar deze pagina’s vol zalm recepten waar elke thuiskok mee uit de voeten kan. Zalm dus. Probeer dit pasta met zalm recept eens of wat denk je van dit recept met gerookte zalm? Om daarna ook eens met dit zalm en quiche recept, en deze zalm in bladerdeeg door te pakken. Op de vraag of we een simpel zalm recept voor in het weekend hebben? Flammkuchen zalm, absolute aanrader en lege borden bij jong en oud gegarandeerd. Dat zijn de besten! Oh, en dit is pas één gang. Ook in voor- en lunchgerechten voelt zalm zich als een, inderdaad, vis in het water: zalm wraps, clubsandwich met zalm en zalmtartaar. Kortom, heel veel zalm. Welk zalm recept (of recepten, nog lekkerder) gaan gelijk het ‘wat eten we binnenkort’-lijstje op?

Asperges met zalm en spinazie stamp

Lees meer overAsperges met zalm en spinazie stamp

Omelet met zalm en spinazie

Lees meer overOmelet met zalm en spinazie

Zalm met kruiden

Lees meer overZalm met kruiden

Zalm lasagne

Lees meer overZalm lasagne

Salade met zalm

Lees meer overSalade met zalm

Griekse zalm uit de oven + Proef gratis mee

Lees meer overGriekse zalm uit de oven + Proef gratis mee

Zalm bakken op de huid

Lees meer overZalm bakken op de huid

Hartige taart met zalm

Lees meer overHartige taart met zalm

Zalm uit de Airfryer

Lees meer overZalm uit de Airfryer

Lasagne met zalm en spinazie

Lees meer overLasagne met zalm en spinazie

Gevulde courgette met zalm en avocado

Lees meer overGevulde courgette met zalm en avocado

Gepofte zoete aardappel met avocado en zalm

Lees meer overGepofte zoete aardappel met avocado en zalm

Zalm in mosterdsaus met dille

Lees meer overZalm in mosterdsaus met dille

Poke bowl met zalm en mango

Lees meer overPoke bowl met zalm en mango

Platbrood met warmgerookte zalm

Lees meer overPlatbrood met warmgerookte zalm

Plaattaart met zalm en avocado

Lees meer overPlaattaart met zalm en avocado

Zalm recepten: 4x bereidingswijzen

Zalm recept, zin in? Ga dan eerst bij jezelf (en team thuis) na hoe ze de zalm wensen. Wordt het zalm bakken, zalm uit de oven, zalm van de BBQ of een keer de mix zalm – airfryer uitproberen? Welke manier van bereiden en bijbehorende smaak het ook mag worden, elke bereidingswijze hebben we van een simpel zalm recept (of meervoud) voorzien.

(1) Zalm uit de oven

Een spartelverse moot zalm in de oven laten garen, wachten op de *piep* en dan als de wiedeweerga ervan proeven. Wil je zalm bereiden, dan is dit één van de makkelijkste manieren. Vaak kost de voorbereiding nog geen vijf minuten tijd, omdat het slechts een kwestie van de zalm kruiden is. Daarna gaat de vis de oven in. Bang dat het z’n sappigheid verliest? Volg de stappen in dit zalm uit de oven recept en slagen zal het!

(2) Zalm bakken

Zalm op de huid gebakken, op menig menukaart staat deze klassieker. Dikke kans dat je dit type zalm recept voor buitenshuis bewaart, want daar moet je wel een ervaren chef voor zijn. Ja toch, niet dan? Nee hoor, je moet alleen weten wát je moet doen hoe je een goed gebakken zalm krijgt. En laat je ons nou voor dat deel hebben. Lees hier hoe eenvoudig zalm op de huid bakken is.

(3) Zalm uit de airfryer

Al tijden is de airfryer een ingeburgerde categorie op onze website, omdat je er werkelijk van alles in kan maken. Nou ja, bijna alles. Gerechten uit de airfryer hebben twee pluspunten: ze zijn minder vet en dus net wat gezonder. En nu komt het, want ook zalm kan de airfryer in. Heel fijn voor op de drukke doordeweekse dagen, want in 10 minuten is de zalmmoot gaar en eetklaar.

(4) Zalm op de BBQ

Zin in een zalmrecept van de BBQ? Hebben we voor je. Met iets voorwerk leg je zo een zilte zalmspiesjes op de grill. Laat je niet tegenhouden, omdat je normaal gesproken nooit op kolen kookt. Volg de stappen in het recept en voor je het weet is het aanvallen. Tijd om de grillmaster (in de dop) in jezelf te ontwaken! En staat het weer of je hoofd niet naar de BBQ, dan kan je altijd deze 5 tips hoe je zalm verder kan bereiden erbij pakken.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in