Recepten met zalm

Zalm bakken, zalm uit de oven, pasta met zalm, gerookte zalm en zo zijn er nog veel meer recepten. Misschien had je in eerste instantie niet gedacht dat er zoveel lekkers gemaakt kon worden met zalm. Begrijpelijk, want vaak denken mensen dat het een stuk ingewikkelder is om zalm te bereiden dan de werkelijkheid. Gelukkig hebben wij een heleboel zalm gerechten voor jullie waar iedere thuiskok mee uit de voeten kan. Zalm dus. Probeer dit pasta met zalm recept eens of wat denk je van dit recept met gerookte zalm? Om daarna ook eens met dit zalm en quiche recept, en deze zalm in bladerdeeg door te pakken. Ook in voor- en lunchgerechten voelt zalm zich als een, inderdaad, vis in het water: zalm wraps, clubsandwich met zalm en zalmtartaar. Kortom, heel veel variatie met zalm.

Risotto met zalm

Lees meer overRisotto met zalm

Visburger

Lees meer overVisburger

Pasteitje zalmragout

Lees meer overPasteitje zalmragout

Eggs Norwegian

Lees meer overEggs Norwegian

Gemarineerde zalm met biet

Lees meer overGemarineerde zalm met biet

Crispy sushi bites

Lees meer overCrispy sushi bites

Mihoen met zalm

Lees meer overMihoen met zalm

Salade met gerookte zalm

Lees meer overSalade met gerookte zalm

Hartige wafels met zalm

Lees meer overHartige wafels met zalm

Sushi springrolls met zalm

Lees meer overSushi springrolls met zalm

Noedels met zalm en boontjes

Lees meer overNoedels met zalm en boontjes

Shakshuka met zalm

Lees meer overShakshuka met zalm

Sandwich taart met zalm

Lees meer overSandwich taart met zalm

Deviled eggs met zalm

Lees meer overDeviled eggs met zalm

Vispastei

Lees meer overVispastei

3x makkelijke kersthapjes

Lees meer over3x makkelijke kersthapjes

Zalmbonbons

Lees meer overZalmbonbons

Broccoli uit de oven met zalm

Lees meer overBroccoli uit de oven met zalm

Zalm recept: 4x bereidingswijzen

Zalm recept, zin in? Ga dan eerst bij jezelf (en team thuis) na hoe ze de zalm wensen. Wordt het zalm bakken, zalm uit de oven, zalm van de BBQ of een keer de mix zalm – airfryer uitproberen? Welke manier van bereiden en bijbehorende smaak het ook mag worden, elke bereidingswijze hebben we van een simpel zalm recept (of meervoud) voorzien.

(1) Zalm uit de oven

Een spartelverse moot zalm in de oven laten garen, wachten op de *piep* en dan als de wiedeweerga ervan proeven. Wil je zalm bereiden, dan is dit één van de makkelijkste manieren. Vaak kost de voorbereiding nog geen 5 minuten tijd, omdat het slechts een kwestie van de zalm kruiden is. Daarna gaat de vis de oven in. Bang dat het z’n sappigheid verliest? Volg de stappen in dit zalm uit de oven recept en slagen zal het!

(2) Zalm bakken

Zalm op de huid gebakken, op menig menukaart staat deze klassieker. Dikke kans dat je dit type zalm recept voor buitenshuis bewaart, want daar moet je wel een ervaren chef voor zijn. Ja toch, niet dan? Nee hoor, je moet alleen weten wát je moet doen om een goed gebakken zalm te krijgen. En laat je ons nou voor dat deel hebben. Lees hier hoe eenvoudig zalm op de huid bakken is.

(3) Zalm uit de airfryer

Al tijden is de airfryer een ingeburgerde categorie op onze website, omdat je er werkelijk van alles in kan maken. Nou ja, bijna alles. Gerechten uit de airfryer hebben twee pluspunten: ze zijn minder vet en dus net wat gezonder. En nu komt het, want ook zalm kan de airfryer in. Heel fijn voor op de drukke doordeweekse dagen, want in 10 minuten is de zalmmoot gaar en eetklaar.

(4) Zalm op de BBQ

Zin in een zalmrecept van de BBQ? Hebben we voor je. Met iets voorwerk leg je zo zat zilte zalmspiesjes op de grill. Laat je niet tegenhouden, omdat je normaal gesproken nooit op kolen kookt. Volg de stappen in het recept en voor je het weet is het aanvallen. Tijd om de grillmaster (in de dop) in jezelf te ontwaken! En staat het weer of je hoofd niet naar de BBQ, dan kan je altijd deze 5 tips hoe je zalm verder kan bereiden erbij pakken.

Trouwens, na je portie vis zin in een dag vlees? Weet dat we pagina’s vol vlees gerechten voor je in petto hebben. Voorlopig ben je niet uitgespeeld 😉

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in