
Rabarber toetje



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 150 gr vanille kwark
- 250 gr mascarpone
- 300 gr rabarber
- 50 gr frambozen
- 50 gr aardbeien (of verse kersen)
- 150 gr diepvries kersen
- 4 el suiker
- 8 - 12 mini meringue schuimpjes
- 1 takje munt
Zo maak je het
Laat de diepvries kersen ontdooien. Maak de rabarber schoon en snijd in stukken.
Breng de kersen, rabarber, suiker en 2 el water in een pan aan de kook. Roer regelmatig door tot de rabarber uit elkaar valt, dit duurt ongeveer 10 minuten. Kook nog 2-3 minuten door en laat daarna in zijn geheel afkoelen. Tijdens het afkoelen wordt de compote nog dikker.
Klop in een mengkom de mascarpone en vanillekwark tot een glad mengsel.
Vul mooie glazen, of ijscoupes met een laagje mascarpone kwark, een flinke laag rabarbercompote en het verse fruit. Verdeel daarop weer een laagje mascarpone kwark en top af met nog een laagje vers fruit. Versier de rabarber toetjes met meringueschuimpjes en blaadjes munt.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan