Rabarber toetje
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 150 gr vanille kwark
- 250 gr mascarpone
- 300 gr rabarber
- 50 gr frambozen
- 50 gr aardbeien (of verse kersen)
- 150 gr diepvries kersen
- 4 el suiker
- 8 - 12 mini meringue schuimpjes
- 1 takje munt
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Laat de diepvries kersen ontdooien. Maak de rabarber schoon en snijd in stukken.
Breng de kersen, rabarber, suiker en 2 el water in een pan aan de kook. Roer regelmatig door tot de rabarber uit elkaar valt, dit duurt ongeveer 10 minuten. Kook nog 2-3 minuten door en laat daarna in zijn geheel afkoelen. Tijdens het afkoelen wordt de compote nog dikker.
Klop in een mengkom de mascarpone en vanillekwark tot een glad mengsel.
Vul mooie glazen, of ijscoupes met een laagje mascarpone kwark, een flinke laag rabarbercompote en het verse fruit. Verdeel daarop weer een laagje mascarpone kwark en top af met nog een laagje vers fruit. Versier de rabarber toetjes met meringueschuimpjes en blaadjes munt.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recept bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in