Cake recepten

Zelf een cake bakken is zo leuk. Met deze lekkere en makkelijke cake recepten kan dat niet mislukken. Zo hebben we het perfecte cake basisrecept.  Als je dat onder de knie hebt, kun je eindeloos variëren. Ga je voor een heerlijke carrot cake of liever een red velvet cake? Deze bakrecepten zijn voor ieder moment of als er wat te vieren valt zoals een verjaardag, voor kerst of bijvoorbeeld pasen. Met deze cake recepten kun je lekker aan de slag.

appeltaart met frangipane Favoriet

Frangipane: het basisrecept

Lees meer over Frangipane: het basisrecept
Onze favoriet
Brookies Favoriet

Brookies

Lees meer over Brookies
Onze favoriet
Citroen maanzaadcake Favoriet

Citroen maanzaad cake

Lees meer over Citroen maanzaad cake
Cake met witte chocolade en frambozen Favoriet

Cake met witte chocolade en frambozen

Lees meer over Cake met witte chocolade en frambozen
Onze favoriet
Crumble cake Favoriet

Koffie crumble cake

Lees meer over Koffie crumble cake
Slagroomcake Favoriet

Slagroomcake

Lees meer over Slagroomcake
Onze favoriet
Paastulband Favoriet

Paastulband

Lees meer over Paastulband

Gezonde appelcake

Appelcake gezond
Uitgelicht
Lees meer over Gezonde appelcake
Pandan cake Favoriet

Pandan cake

Lees meer over Pandan cake
Onze favoriet
Brownie met marshmallows Favoriet

S’mores brownies

Lees meer over S’mores brownies
Vegan toetje Favoriet

Vegan dessert

Lees meer over Vegan dessert
Oliebollencake Favoriet

Oliebollencake

Lees meer over Oliebollencake
Onze favoriet
Sinterklaas brownies Favoriet

Sinterklaas brownies

Lees meer over Sinterklaas brownies
Sticky toffee pudding Favoriet

Sticky toffee pudding

Lees meer over Sticky toffee pudding
Espresso brownies Favoriet

Espresso brownies met mokka glazuur

Lees meer over Espresso brownies met mokka glazuur
Marmer koffiecake Favoriet

Marmer koffiecake

Lees meer over Marmer koffiecake
IJstaart met bokkenpootjes Favoriet

Bokkenpootjes ijstaart

Lees meer over Bokkenpootjes ijstaart
Red velvet taart Favoriet

Red velvet taart

Lees meer over Red velvet taart

Gezonde cake recepten

We hebben ook lekkere gezonde cake recepten online staan. Zoals ons bekende bananenbrood recept of een gezonde cake zonder boter, zonder suiker of met appelmoes  en met kwark. Dit is echt een gezond tussendoortje voor elke dag. Of onze gezonde brownies uit de Airfryer, met de Airfryer kan je ook heel eenvoudig gezonde taarten maken. Ook hebben we divers recepten voor gezonde muffins online staan. Gezond bakken is echt niet ingewikkeld, probeer het zelf maar eens.

Tips voor een perfecte cake die niet kan mislukken

Help mijn cake is mislukt. Dit kan de beste overkomen. Dit kan aan een aantal dingen liggen. Met deze tips maak je een lekkere en luchtige cake.

  • Cake zakt in. De cake was nog niet gaar en daarom zakt hij in. Je kan de cake nog even terugzetten in de oven.
  • Cake is verbrand, maar binnenkant is nog niet gaar. Dan heb je de cake op een te hoge temperatuur gebakken. Zet je oven de volgende keer iets lager. De beste temperatuur is 160 graden (heteluchtstand) of 175 graden (boven en onder warmte)
  • Droge cake. Dan heeft de cake waarschijnlijk te lang in de oven gestaan. Volgende keer iets eerder eruit halen.
  • Compacte cake. Dan heb je de eieren niet goed genoeg geklopt. Of er zit teveel bloem in het recept. Ook wordt een cake compacter als je volkorenmeel gebruikt. Je kan het beste bloem gebruiken.
  • Cakebeslag is geschift. Het schiften van het beslag komt omdat de producten niet op de juiste temperatuur zijn. Of dat je te snel bent met het toevoegen van een ei. Laat alle ingrediënten eerst op kamertemperatuur komen. Vaak komt het na het toevoegen van de bloem wel goed. Je kan de beslagkom ook eventueel even in heet water zetten.
  • Cakebeslag rijst niet. Ben je misschien het bakpoeder vergeten? Of is je bakpoeder niet meer vers. Dan rijst je cake minder goed.
  • Cake is gescheurd. Dit komt omdat de cake dan te snel en op een te hoge temperatuur gebakken is. Volgende keer de oven een tandje lager.

Cake bewaren

En dan als laatste. Je kunt een cake (zonder topping) Het beste buiten de koelkast in aluminiumfolie bewaren. Dan droogt hij niet uit. Heb je een topping met zuivel gebruikt, dan moet hij wel in de koelkast bewaard worden.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in