Cake recepten

Zelf een cake bakken is zo leuk. Met deze lekkere en makkelijke cake recepten kan dat niet mislukken. Zo hebben we het perfecte cake basisrecept.  Als je dat onder de knie hebt, kun je eindeloos variëren. Ga je voor een heerlijke carrot cake of liever een red velvet cake? Deze bakrecepten zijn voor ieder moment of als er wat te vieren valt zoals een verjaardag, voor kerst of bijvoorbeeld pasen. Met deze cake recepten kun je lekker aan de slag.

Sinterklaas cake met witte chocolade

Lees meer overSinterklaas cake met witte chocolade

Koffiecake met mokkacrème

Lees meer overKoffiecake met mokkacrème

Aardbeiencake

Lees meer overAardbeiencake

Bananenbrood met noten

Lees meer overBananenbrood met noten

Gezonde appelcake

Lees meer overGezonde appelcake

Stroopwafel tulband cake

Lees meer overStroopwafel tulband cake

Perencake

Lees meer overPerencake

Basisrecept voor cupcakes

Lees meer overBasisrecept voor cupcakes

Basisrecept voor cake

Lees meer overBasisrecept voor cake

Yoghurtcake met frosting

Lees meer overYoghurtcake met frosting

Pistache cake

Lees meer overPistache cake

Pompoencake met cheesecake vulling

Lees meer overPompoencake met cheesecake vulling

Cake met yoghurt en rood fruit

Lees meer overCake met yoghurt en rood fruit

Kokoscake met limoen

Lees meer overKokoscake met limoen

Kwarkcake met citroen (gezonder recept)

Lees meer overKwarkcake met citroen (gezonder recept)

Amandel cake met frambozen

Lees meer overAmandel cake met frambozen

Blauwe bessen cake met kwark

Lees meer overBlauwe bessen cake met kwark

Gezonde cake recepten

We hebben ook lekkere gezonde cake recepten online staan. Zoals ons bekende bananenbrood recept of een gezonde cake zonder boter, zonder suiker of met appelmoes  en met kwark. Dit is echt een gezond tussendoortje voor elke dag. Of onze gezonde brownies uit de Airfryer, met de Airfryer kan je ook heel eenvoudig gezonde taarten maken. Ook hebben we divers recepten voor gezonde muffins online staan. Gezond bakken is echt niet ingewikkeld, probeer het zelf maar eens.

Tips voor een perfecte cake die niet kan mislukken

Help mijn cake is mislukt. Dit kan de beste overkomen. Dit kan aan een aantal dingen liggen. Met deze tips maak je een lekkere en luchtige cake.

  • Cake zakt in. De cake was nog niet gaar en daarom zakt hij in. Je kan de cake nog even terugzetten in de oven.
  • Cake is verbrand, maar binnenkant is nog niet gaar. Dan heb je de cake op een te hoge temperatuur gebakken. Zet je oven de volgende keer iets lager. De beste temperatuur is 160 graden (heteluchtstand) of 175 graden (boven en onder warmte)
  • Droge cake. Dan heeft de cake waarschijnlijk te lang in de oven gestaan. Volgende keer iets eerder eruit halen.
  • Compacte cake. Dan heb je de eieren niet goed genoeg geklopt. Of er zit teveel bloem in het recept. Ook wordt een cake compacter als je volkorenmeel gebruikt. Je kan het beste bloem gebruiken.
  • Cakebeslag is geschift. Het schiften van het beslag komt omdat de producten niet op de juiste temperatuur zijn. Of dat je te snel bent met het toevoegen van een ei. Laat alle ingrediënten eerst op kamertemperatuur komen. Vaak komt het na het toevoegen van de bloem wel goed. Je kan de beslagkom ook eventueel even in heet water zetten.
  • Cakebeslag rijst niet. Ben je misschien het bakpoeder vergeten? Of is je bakpoeder niet meer vers. Dan rijst je cake minder goed.
  • Cake is gescheurd. Dit komt omdat de cake dan te snel en op een te hoge temperatuur gebakken is. Volgende keer de oven een tandje lager.

Cake bewaren

En dan als laatste. Je kunt een cake (zonder topping) Het beste buiten de koelkast in aluminiumfolie bewaren. Dan droogt hij niet uit. Heb je een topping met zuivel gebruikt, dan moet hij wel in de koelkast bewaard worden.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in