Couscous koken of stomen?
Doe je het op de traditionele Marokkaanse manier, dan stoom je couscous in een klassieke tajine of couscouspan gaar. Neemt niet weg dat couscous ook prima in een normale pan of zelfs kom kan worden bereid. In het eerste geval ben je 15 minuten kooktijd kwijt, waarbij je 3 keer tussendoor water toevoegt. Wanneer de couscous in een normale pan wordt bereid, ben je in nog geen 5 minuten klaar. Kook het water (100 gram couscous = 110 ml water), voeg de couscous toe, dek je het af en klaar is het. Meer een kwestie van wellen dan koken dus. Ben je weer bijgepraat over Marokkaanse couscous maken.
Hoeveel gram couscous per persoon?
Omdat couscous tijdens het koken veel vocht opneemt, is 75 gram couscous per persoon voldoende.
Is couscous gezond?
Kunnen we kort over zijn. Couscous recepten bevatten naast koolhydraten veel vezels, vitamines (vooral de B’s) en mineralen als magnesium en zink. Als het even kan, kies dan voor volkoren couscous of bloemkool couscous. Weetje: die tweede is glutenvrij. Handig als je een glutenintolerantie hebt of met gluten wil minderen. Kijk hier als je op zoek bent naar meer glutenvrije recepten.
Couscous salade recepten
Couscous is een perfect ingrediënt voor het maken van lekkere maaltijdsalades. Het is de ideale basis voor een salade. Je kunt het op smaak brengen met allerlei smaakmakers zoals kaas, groentes en lekkere dressings. Onze favoriete couscous salade recepten zijn: