Recepten met rundvlees: welk type vlees kies je?
Omdat de rubriek ‘rundvlees recepten’ nogal een brede sectie is, bij deze een alinea over de verschillende stukken vlees van de rund. Om gelijk met het klapstuk te starten: ossenhaas. Het mooiste en meest malse stuk vlees, alhoewel bavette recepten (net een iets stevigere bite dan de normale biefstuk) er ook mogen zijn. Dan zijn er ook nog de runderlappen, sukadelappen en riblappen, een drietal dat zit uitstekend leent om een rundvlees stoofrecept mee te maken. Hoe dat zo? Deze stukken vlees hebben goed veel beweging gehad, waardoor er mooi wat vet aan zit. Vet dat tijdens het stoven heel lekker mals wordt. Stel, je wil draadjesvlees maken, oftewel oma’s suddervlees, dan ben je met de wat vettere, smaakvolle riblappen spekkoper.
Plantaardige alternatieven van rundvlees recepten
Waarheid als een koe dat een robuust stuk vlees niet dagelijks vaste kost hoeft te zijn. Niet dat we nu de groene moraalridders willen uithangen hoor, maar op z’n tijd minderen met vlees is nooit niet iemand minder van geworden. En omdat er steeds meer prima plantaardige alternatieven worden bedacht, pakken we de kans om die ‘rundvlees recepten’ met je te delen. Om een voorbeeld te geven. We zijn ‘op’ Franse klassiekers, zoals dit rundvlees stoofschotel recept. Zo’n gerecht dat altijd mag aanschuiven. Zeker als je het rundvlees ook kan maken met…aubergine. Dan wordt het een vegetarische stoofschotel. Een oldtimer die met zijn tijd meegaat. Polonaise voor dit soort plantaardige pannetjes! Minderen met vlees? Laat je door deze vegetarische recepten lekker maken.