Gnocchi recepten

Gnocchi. Spreek uit als: ‘njokki.’ Waar je bij pasta snel aan de spaghetti’s en ravioli’s van deze wereld denkt, mogen de deegballetjes niet ontbreken. De Italiaanse keuken schittert om zijn eenvoud, vandaar ook dat veel gnocchi recepten het lekker basic houden. Dit gebakken gnocchi recept met burrata en pesto staat hier thuis hoog in de ranking. Een kleurrijk palet dat doet denken aan de Italiaanse vlag (want groen, wit, rood) en nog geen 20 minuten tijd vraagt.  En ook deze gnocchi pesto weet ons keer op keer in te palmen. Liever de oven het meeste werk laten oppakken? Schakel dan hulptroep ‘gnocchi ovenschotel’ in. Zeg nou zelf, hoe lekker is het leven met een bord pasta (op schoot, mag best). Met deze lekkere gnocchi recepten ben je verzekerd van blije gezichten. Mag het een portie meer zijn? O happy day!

Gnocchi pesto

Lees meer overGnocchi pesto

Gnocchi uit de oven met paddenstoelen

Lees meer overGnocchi uit de oven met paddenstoelen

Hele bloemkool uit de oven

Lees meer overHele bloemkool uit de oven

Gnocchi sorrentina

Lees meer overGnocchi sorrentina

Gnocchi Traybake

Lees meer overGnocchi Traybake

Gnocchi met prei en kaassaus

Lees meer overGnocchi met prei en kaassaus

Gebakken gnocchi met burrata

Lees meer overGebakken gnocchi met burrata

Gnocchi ovenschotel

Lees meer overGnocchi ovenschotel

Gnocchi met tonijn uit de oven

Lees meer overGnocchi met tonijn uit de oven

Gnocchi met ricotta

Lees meer overGnocchi met ricotta

Wat is gnocchi?

Gnocchi recepten, we fietsen ze er wel zo lekker in, maar wat is gnocchi eigenlijk? Maak kennis met wellicht wel een nieuwe naam en daarmee een scala aan smaakcombi’s. Het zijn alleraardigste aardappelmeel-deegballetjes, een serieuze tongbreker. Net wolkjes als je ze zo ziet. Vullen doet deze pasta als de beste, want het blijft toch deeg hè. Gnocchi, pasta? Gnocchi, pasta!

De naam vraagt om wat oefening, het maken verre van. Gnocchi koken, gnocchi bakken? Kinderlijk eenvoudig is het. Eigenlijk precies zoals je het van een bord pasta mag verwachten. Grote kans dat veel van de gnocchi recepten (al dan niet alle) vaker van het thuis-testpanel mogen aanschuiven. Haal de Italiaanse zon in huis!

Meer uit deze favoriete, Mediterrane windrichting? Laat het water in de mond lopen bij het zien van onze Italiaanse recepten.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in