Gnocchi recepten

Gnocchi. Spreek uit als: ‘njokki.’ Waar je bij pasta snel aan de spaghetti’s en ravioli’s van deze wereld denkt, mogen de deegballetjes niet ontbreken. De Italiaanse keuken schittert om zijn eenvoud, vandaar ook dat veel gnocchi recepten het lekker basic houden. Dit gebakken gnocchi recept met burrata en pesto staat hier thuis hoog in de ranking. Een kleurrijk palet dat doet denken aan de Italiaanse vlag (want groen, wit, rood) en nog geen 20 minuten tijd vraagt.  En ook deze gnocchi pesto weet ons keer op keer in te palmen. Liever de oven het meeste werk laten oppakken? Schakel dan hulptroep ‘gnocchi ovenschotel’ in. Zeg nou zelf, hoe lekker is het leven met een bord pasta (op schoot, mag best). Met deze lekkere gnocchi recepten ben je verzekerd van blije gezichten.

Gnocchi pesto

Lees meer overGnocchi pesto

Gnocchi uit de oven met paddenstoelen

Lees meer overGnocchi uit de oven met paddenstoelen

Hele bloemkool uit de oven

Lees meer overHele bloemkool uit de oven

Gnocchi sorrentina

Lees meer overGnocchi sorrentina

Gnocchi traybake

Lees meer overGnocchi traybake

Gnocchi met prei en kaassaus

Lees meer overGnocchi met prei en kaassaus

Gebakken gnocchi met burrata

Lees meer overGebakken gnocchi met burrata

Gnocchi ovenschotel

Lees meer overGnocchi ovenschotel

Gnocchi met tonijn uit de oven

Lees meer overGnocchi met tonijn uit de oven

Gnocchi carbonara

Lees meer overGnocchi carbonara

Gnocchi met ricotta

Lees meer overGnocchi met ricotta

Wat is gnocchi?

Gnocchi recepten staan bij ons bijna wekelijks op tafel, maar wat is gnocchi eigenlijk? Het zijn aardappelmeel-deegballetjes, gemaakt van aardappel en meel dus. Net wolkjes als je ze zo ziet. Net als met pasta kan je er volop mee variëren. Je kan gnocchi koken of gnocchi bakken? Kinderlijk eenvoudig is het. Eigenlijk precies zoals je het van een bord pasta mag verwachten. Ook zo dol op de Italiaanse keuken, probeer dan ook eens onze andere Italiaanse recepten.

Gnocchi kopen

Je kan gnocchi gewoon in de supermarkt kopen. Je hebt verse gnocchi, die vind je in het koelvak bij de verse pasta’s. En de andere gnocchi staat gewoon bij de gedroogde pasta in het schap.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in