Recepten met aardbeien

Zomerkoninkjes, zo staat de aardbei bekend. Maar wist je dat er ook ware winteraardbeien worden geteeld? En dat er ook witte aardbeien zijn die zelfs nog volzoeter zijn dan de versie met de dieprode blos. Aardbeien hebben iets vrolijks. Iets speels. Met trots dragen ze hun kroontje. Hoewel aardbeien met slagroom of oldskool op een beschuitje altijd succesnummers zijn, kan er meer met aardbei. Van ’s ochtends tot ’s avonds, van aardbeien bananen smoothie tot aardbeien tiramisu. En ook gouwe ouwes als aardbeienslof en dit aardbeientaart recept hebben de friszoete plakfactor.

Onze favoriet
Chocolade tompouce Favoriet

Chocolade tompouce

Lees meer overChocolade tompouce

Açai bowl

Lees meer overAçai bowl

Yoghurtijs met rood fruit

Lees meer overYoghurtijs met rood fruit

Zomersalade met aardbeien en burrata

Lees meer overZomersalade met aardbeien en burrata

Rabarber cheesecake

Lees meer overRabarber cheesecake

Aardbeien floats met vanille-ijs

Lees meer overAardbeien floats met vanille-ijs

Wafels met aardbeien

Lees meer overWafels met aardbeien

Croissants met aardbeien en room

Lees meer overCroissants met aardbeien en room

Red velvet taart

Lees meer overRed velvet taart

Pannenkoeken traybake

Lees meer overPannenkoeken traybake

Salade met aardbeien en geitenkaas

Lees meer overSalade met aardbeien en geitenkaas

Slagroomtaart

Lees meer overSlagroomtaart

Aardbeien Romanoff

Lees meer overAardbeien Romanoff

Aardbeienslof

Lees meer overAardbeienslof

Aardbeien tiramisu

Lees meer overAardbeien tiramisu

Rabarber toetje

Lees meer overRabarber toetje

Rabarber koeken

Lees meer overRabarber koeken

Oranjekoek

Lees meer overOranjekoek

Ontbijten met aardbeien

‘Begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach.’ Okéisgoed! Hoe? Met aardbeien. Van happen in een croissant met de jam-der-jammen (lees: aardbeienjam) tot gemarineerde aardbeien met hangop. Omdat niet iedereen al ’s avonds in bed naar het ontbijt uitkijkt en lang niet iedereen een hap door z’n keel krijgt, hebben we ook een liquid aardbeien ontbijt: de aardbeien bananen smoothie. Mocht je buik al rond de koffiepauze rommelen, pak dan deze gezonde havermoutrepen met aardbeien erbij (ha, daar zijn ze weer).

De aardbei gaat ook graag de landsgrenzen over. Zo lenen de Japanners haar graag. Gelukkig maar, want deze soufflé pancakes met aardbeien (de dubbeldikke variant van de American pancakes) hadden we niet willen missen. Zei er iemand ‘pancakes?’ Alstu, pagina’s gevuld met pannenkoeken recepten.

Toetjes met aardbeien

De weersverwachting? Kans op veel trek in zoet na het zien van deze toetjes met aardbeien. Twee van de hardlopers op Uit Paulines Keuken zijn de aardbeientaart en dit aardbeien kwarktaart recept. En waar een pitstop bij de lokale ijssalon altijd een goed idee is, is het voor de kleine en grote ijs(v)reters des huizes ook een fijn idee om thuis wat huisgemaakte gelato’s achter de hand te hebben. Dus voor wie op zoek is naar verfrissing, is daar huisgemaakt aardbeien ijs. Goed om te weten: waar ‘toetjes met aardbeien’ te lezen is, kan ook ‘tussendoortjes met aardbeien’ worden gelezen. Het feest kan beginnen, want deze tussendoortjes / toetjes met aardbeien zijn binnen! Omdat aardbeien in de categorie ‘fruit’ vallen, doen we er gelijk recepten voor fruittaarten bij. Is er voorlopig voldoende inspiratie voor als er iets te vieren is.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in