flatbread

Flatbread recept

Libanees flatbread, we zijn er dol op. Eigenlijk kent iedere keuken wel haar eigen platbrood. In India eten ze naan, in Mexico tortilla’s, in Suriname Roti en in de Midden Oosterse landen noemen ze het flatbread. Het is niet moeilijk om zelf flatbread te maken. Het leuke is dat je er ook iedere keer een ander smaakje aan kan geven. Voeg knoflookolie toe, verse kruiden, wat geraspte Parmezaan of za’atar. Allemaal lekker.

Kijk hier voor nog meer lekkere brood- en deegrecepten.

flatbread
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 8 st.

  • 400 gr bloem (volkoren meel kan ook)
  • 300 gr yoghurt
  • 2 tl bakpoeder
  • 7 gr zout

Zo maak je het

  1. Doe alle ingrediënten in de kom van je keukenmachine en kneed er een soepel deeg van. Je kunt het uiteraard ook met de hand kneden.

  2. Het deeg is klaar als het elastisch en licht plakkerig aanvoelt. Laat het deeg een kwartiertje rusten onder plastic folie.

  3. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken. Vorm van ieder stuk een mooi bolletje.

  4. Bestrijk je werkblad met iets zonnebloemolie. Dat voorkomt dat je deeg blijft plakken. Rol het bolletje deeg zo dun mogelijk uit. Dek de andere bolletjes tussentijds af met huishoudfolie.

  5. Verhit een koekenpan op een hoog vuur.

  6. Leg een lap uitgerold deeg in de droge koekenpan en bak de flatbreads in 2 minuten per kant goudbruin. Je kan ook de flatbread ook bestrijken met een beetje kruidenolie.

  7. Herhaal dit met de andere bolletjes.

  8. Serveer het flatbread met lekkere dips.

flatbread

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (163 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Basisrecepten Makkelijke recepten Brood en deeg Midden Oosterse recepten Notenvrije recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bijgerecht Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in