Menu
platbrood-maken.jpg

Flatbread recept

Libanees flatbread, we zijn er dol op. Eigenlijk kent iedere keuken wel haar eigen platbrood. In India eten ze naan, in Mexico tortilla’s, in Suriname Roti en in de Midden Oosterse landen noemen ze het flatbread. Het is niet moeilijk om zelf flatbread te maken. Het leuke is dat je er ook iedere keer een ander smaakje aan kan geven. Voeg knoflookolie toe, verse kruiden, wat geraspte Parmezaan of za’atar. Allemaal lekker.

Ingredienten voor 8 st.
400 gr bloem (volkoren meel kan ook)
300 gr yoghurt
2 tl bakpoeder
7 gr zout

Zo maak je het
Doe alle ingrediënten in de kom van je keukenmachine en kneed er een soepel deeg van. Je kunt het uiteraard ook met de hand kneden.

Het deeg is klaar als het elastisch en licht plakkerig aanvoelt. Laat het deeg een kwartiertje rusten onder plastic folie.

Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken. Vorm van ieder stuk een mooi bolletje.

Bestrijk je werkblad met iets zonnebloemolie. Dat voorkomt dat je deeg blijft plakken. Rol het bolletje deeg zo dun mogelijk uit. Dek de andere bolletjes tussentijds af met huishoudfolie.

Verhit een koekenpan op een hoog vuur.

Leg een lap uitgerold deeg in de droge koekenpan en bak de flatbreads in 2 minuten per kant goudbruin. Je kan ook de flatbread ook bestrijken met een beetje kruidenolie.

Herhaal dit met de andere bolletjes.

Serveer het flatbread met lekkere dips.

Op de foto zie je hummus met daaroverheen wat granaatappelpitjes. Lekker!

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan