Bloemkool recepten

Bloemkool is een veelzijdige groente die we graag toevoegen aan allerlei heerlijke gerechten. Deze knapperige en licht nootachtige groente is niet alleen lekker, maar ook nog eens supergezond! Hier delen we onze favo Hollandse én buitenlandse recepten, tips voor het bereiden en bewaren, en beantwoorden we veelgestelde vragen over bloemkool.

Onze favoriet
Ovenschotel met broccoli en gehakt Favoriet

Ovenschotel met broccoli en gehakt

Lees meer overOvenschotel met broccoli en gehakt

Hele bloemkool uit de oven

Lees meer overHele bloemkool uit de oven

Bloemkoolquiche met kaas

Lees meer overBloemkoolquiche met kaas

Bloemkoolrijst nasi

Lees meer overBloemkoolrijst nasi

Bloemkool ovenschotel met gehakt

Lees meer overBloemkool ovenschotel met gehakt

Bloemkool tandoori

Lees meer overBloemkool tandoori

Indiase curry met bloemkool

Lees meer overIndiase curry met bloemkool

Bloemkool pizzabodem met ratatouille

Lees meer overBloemkool pizzabodem met ratatouille

Geroosterde bloemkool met couscous

Lees meer overGeroosterde bloemkool met couscous

Bloemkoolpizza met vijgen en geitenkaas

Lees meer overBloemkoolpizza met vijgen en geitenkaas

Bloemkool salade met ansjovisdressing

Lees meer overBloemkool salade met ansjovisdressing

Mac & Cheese met bloemkool

Lees meer overMac & Cheese met bloemkool

Gefrituurde bloemkool nuggets

Lees meer overGefrituurde bloemkool nuggets

Kerrie bowl met tempeh, geroosterde bloemkool en rozijnen

Lees meer overKerrie bowl met tempeh, geroosterde bloemkool en rozijnen

Bloemkoolpuree met salsa verde

Lees meer overBloemkoolpuree met salsa verde

Bloemkoolsteak met garam masala en rozijnen

Lees meer overBloemkoolsteak met garam masala en rozijnen

Bloemkool risotto met geitenkaas

Lees meer overBloemkool risotto met geitenkaas

Recepten met bloemkool – variaties

Er zijn talloze manieren om van bloemkool te genieten. Voor een gezond en licht gerecht kun je bloemkool roosteren in de oven met wat olijfolie, knoflook en kruiden. Ook lekker: bloemkoolnuggets uit de frituur of airfryer: een knapperige traktatie die perfect is als bijgerecht of als gezonde snack. En natuurlijk past deze koolsoort supergoed in een Indiase curry.

Voor een koolhydraatarme optie kun je bloemkool in de keukenmachine tot rijstachtige korrels vermalen en het gebruiken als basis voor een bloemkoolrijst-gerecht. Combineer het met groenten, ei en sojasaus voor een gezonde Aziatische maaltijd – zoals deze bloemkoolrijst nasi.

FAQ: veelgestelde vragen over bloemkool

Kun je bloemkool bakken?

Ja, bloemkool kan worden gebakken. Snijd de bloemkool in roosjes, besprenkel met olie en kruiden naar keuze, en bak in een voorverwarmde oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. In de pan kan natuurlijk ook. Wil je extra snel klaar zijn, kook de bloemkool dan eerst even voor, tot beetgaar.

Hoe moet je bloemkool bewaren?

Bewaar bloemkool in een plastic zak of luchtdicht doosje in de koelkast. Het blijft meestal een kleine week vers. Tip: als je de kool heel laat met het groene loof er nog aan, dan blijft -ie langer vers.

Kun je bloemkool invriezen?

Ja, je kunt bloemkool invriezen. Blancheer de bloemkool eerst kort in kokend water, koel af in ijswater, dep droog en bewaar in een diepvrieszakje.

Is bloemkool gezond?

Ja, bloemkool is heel gezond! Het is een goede bron van vitamine C, vezels en verschillende antioxidanten. Nog een goede reden om met deze bloemkool recepten aan de slag te gaan. 

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in