Avocado recepten

De avocado. Jaren geleden leek het op een trendingrediënt, maar inmiddels is de gezonde groene vrucht (want vol vezels, vitamine E, foliumzuur en kalium) volledig in ons land ingeburgerd. Omdat de avocado zich zo makkelijk mengt met een veelheid aan gerechten, hebben we een collectie avocado recepten samengesteld. Recepten die jij (en zij jou) beter wil leren kennen.

Gezonde wraps met kruidenyoghurt

Lees meer overGezonde wraps met kruidenyoghurt

Mexicaanse traybake met spicy gehaktballetjes

Lees meer overMexicaanse traybake met spicy gehaktballetjes

Mexicaanse pizza

Lees meer overMexicaanse pizza

Pastasalade met zalm

Lees meer overPastasalade met zalm

Vegan wraps

Lees meer overVegan wraps

Ontbijt quesadillas met ei

Lees meer overOntbijt quesadillas met ei

Poke bowl met garnalen

Lees meer overPoke bowl met garnalen

Komkommersoep met geitenkaas

Lees meer overKomkommersoep met geitenkaas

Nachos met pulled chicken

Lees meer overNachos met pulled chicken

Brunchplank tips

Lees meer overBrunchplank tips

Bulgur salade met kip

Lees meer overBulgur salade met kip

Pokebowl met kip

Lees meer overPokebowl met kip

Bietenburgers met avocadospread

Lees meer overBietenburgers met avocadospread

Mexicaanse wraps met kip

Lees meer overMexicaanse wraps met kip

Japanse plaattaart met tonijn

Lees meer overJapanse plaattaart met tonijn

Pita falafel met kruidenyoghurtsaus

Lees meer overPita falafel met kruidenyoghurtsaus

Pastasalade met kip en mango

Lees meer overPastasalade met kip en mango

Spinaziesalade met feta

Lees meer overSpinaziesalade met feta

Alle dagen aan de avocado recepten

Elk moment van de dag kan je een beroep doen op de Zuid-Amerikaanse vrucht. Met een avocado smoothie kan je de dag bijvoorbeeld heel goed aftrappen. Avocado toast met ei gaat er goed in als lunch. En voor het avondeten flans je snel en makkelijk een salade met avocado of wrap met avocado in elkaar. Oh, en als je eens nieuwe dingen wil proberen, dan is je lepel in deze avocadosoep of chocolademousse van avocado zetten een aanrader. Vriendelijke reminder hierbij is wel dat je het beter bij maximaal een halve avocado per dag houdt. Dit in verband met de flinke hoeveelheid vetten en calorieën. Gezonde vetten wel te verstaan, maar ook dan moet je niet te gek willen doen.

Avocado bewaren doe je zo

Over die halve avocado per dag gesproken, kan goed dat je dan de andere helft niet opkrijgt. Wat doe je met de andere helft? Kan je avocado bewaren? Omdat we team voedselverspilling voorkomen zijn, hebben we een handige tip: bewaar de halve avocado in de koelkast. Verpak het inclusief pit in aluminium- of huishoudfolie en leg het in de groente- en fruitla. Doe je dat, dan ga je verkleuringen van het vruchtvlees tegen (dat wat er nooit meer smakelijk uitziet). Eet de andere helft alsnog wel het liefst binnen 2 à 3 dagen op, zodat de smaak nog is zoals je ‘m wil hebben.

Zie je het liefst zoveel mogelijk groen op je bord, dan zijn deze vegetarische gerechten en vegan recepten iets voor jou.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in