Indonesische recepten

De weersverwachting? Kans op veel Indonesische recepten, veel Indisch eten. De allemachtig lekkere keuken waar nogal eens verwarring over bestaat. Want bedoelen we dan gerechten uit India of…? Had gekund, is het niet. De Indische keuken is een smeltkroes van Indonesische en Europese smaak-, kleur- en geurinvloeden.  Gaat er een belletje rinkelen? Dan komen we dus uit bij Indonesische gerechten als rendang (a.k.a. Indonesisch stoofvlees). En gado gado. En de pittige sajoer boontjes. En de Indische rijsttafel (die van de bami goreng, saté ajam, rendang, sajoer, pindasaus en meer). Omdat Indonesische recepten zelf de sales doen, laten we het hierbij.

Ajam smoor

Lees meer overAjam smoor

Loaded fries gado gado style

Lees meer overLoaded fries gado gado style

Jackfruit rendang

Lees meer overJackfruit rendang

Vegetarische bami

Lees meer overVegetarische bami

Komkommer inmaken op drie manieren

Lees meer overKomkommer inmaken op drie manieren

Bloemkoolrijst nasi

Lees meer overBloemkoolrijst nasi

Zelf woksaus maken

Lees meer overZelf woksaus maken

Gado Gado bowl met tempeh

Lees meer overGado Gado bowl met tempeh

Kipsaté met rijst

Lees meer overKipsaté met rijst

Gado gado wraps

Lees meer overGado gado wraps

Paksoi salade met pindasaus

Lees meer overPaksoi salade met pindasaus

Gestoofde rendangballetjes

Lees meer overGestoofde rendangballetjes

Kerrie bowl met tempeh, geroosterde bloemkool en rozijnen

Lees meer overKerrie bowl met tempeh, geroosterde bloemkool en rozijnen

Aziatische groenten met homemade seroendeng

Lees meer overAziatische groenten met homemade seroendeng

Lof voor Indonesische recepten

Hoe ze het doen, doen ze het, maar keigoed koken zit de lieve mensen aan de andere kant van de wereldbol in het bloed. Gelukkig zijn ze niet van de keukengeheimen en hebben ze jaren geleden hun authentieke recepten met de wereld gedeeld. Maar goed ook, want Indonesische gerechten zijn met hun paksoi, taugé, wortel (voilà, meer wortel recepten) en pindasaus zulke vriendenmakers. Nog zo’n fijne bijkomstigheid is dat elke chef vrij is om een eigen draai aan de rendang tot gado gado en alle andere Indonesische recepten te geven. Wij hebben dat bijvoorbeeld met deze Indonesische kip met gebakken ei en snelle, zoetzure salade gedaan. Een hit die ook heel goed op een broodje gaat.

Wanneer eet je Indonesische gerechten?

Zoals gezegd hebben de Indonesiërs de basis voor een rijkdom aan Indonesische gerechten gelegd. Daarna is het aan ons om ermee te doen en laten wat we willen. Dus ook om ze te eten wanneer we willen. Indonesische gerechten hebben het in zich om te ogen alsof het avontuurlijke avondmaaltijden zijn, maar niets is minder waar. Wil je de gado gado wrap of gado gado salade ’s avonds eten, eet het dan vooral als avondeten. Wil je de Indonesische kip saté of nasi goreng als lunch eten, dan eet je het als lunch. Is extra inspiratie voor de lunch geen overbodige luxe, pak dan deze lunch gerechten er vooral eens bij.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in