Toscaanse kip
Als er één land is waar ze weten hoe ze van eten moeten genieten, is het Italië wel. Wij zijn met name dol op Toscane, waar ze een keuken hebben vol smaak en traditie. Onze Toscaanse kip is dan ook een ode aan dit gebied. Met zacht gestoofde kippendijen in een rijke saus van mascarpone, zongedroogde tomaten en slagroom, brengt dit gerecht de warmte van de Toscaanse zon naar jouw eigen eettafel.
Toscaanse smaakmakers
De Toscanen staan bekend om hun gebruik van robuuste smaakmakers zoals pesto, Parmezaanse kaas, olijfolie en zongedroogde tomaten. Die komen dan ook allemaal voorbij in deze Toscaanse kip! Serveer met ciabatta of pasta, waarmee je de saus lekker op kunt lepelen.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kippendijen
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 25 gr rucola
- 200 gr zongedroogde tomaten
- 150 gr mascarpone
- 250 ml slagroom
- 100 gr Parmezaanse kaas
- 100 ml kippenbouillon
- 2-3 el pesto
- 1 el witte wijnazijn
- 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
- olijfolie
- peper en zout
Lekker met
- ciabatta, pasta of gevulde pasta
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Haal de schil van de ui en knoflook en hak ze fijn. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Bestrooi de kippendijen rondom met peper, zout en gedroogde Italiaanse kruiden.
Verhit een scheutje olijfolie* in een stoofpan en bak de kippendijen rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet ze even apart.
*Tip: je kunt ook de olie uit het potje van de zongedroogde tomaat gebruiken.
Bak in dezelfde pan de fijngehakte ui en knoflook lichtbruin. Bestrooi met peper en zout. Voeg de zongedroogde tomaten toe en bak ze 2-3 minuten mee op laag vuur.
Roer de mascarpone, kippenbouillon en slagroom door het zongedroogde tomaten mengsel. Breng op smaak met peper en zout. Leg de kippendijen terug in de pan en laat ze 20 minuten met deksel op de pan stoven.
Roer de witte wijnazijn door de saus. Rasp de Parmezaanse kaas en meng samen met de pesto door de saus. Serveer de Toscaanse kip met een handvol rucola. Lekker met knapperige ciabatta, pasta of gevulde pasta.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in