Gezonde smoothie recepten

Heb je het over gezonde smoothies, dan heb je het over de fruit en groente smoothie. Smoothie met spinazie en avocado, check. Smoothie met banaan en perzik, check. Smoothie mango, ook check. Aan deze kant van het scherm zetten we ze graag in voor een extra shot vitamines of om de lekkere trek halverwege de dag te stillen. Gezonde smoothie maken? Deze kant op!

Groene smoothie

Misschien denk je bij een groene smoothie niet meteen, hmm lekker! Maar dat is het wel. Laat je niet afschrikken door de groene kleur van de spinazie of boerenkool. Onze tip: voeg altijd wat fruit toe als zoetmaker. Denk aan banaan of mango. Dan proef je de spinazie niet meer, maar krijg je toch alle goede vitaminen binnen.

Bietjes en frambozen smoothie bowl

Lees meer overBietjes en frambozen smoothie bowl

Smoothiebowl recept met havermout en dadels

Lees meer overSmoothiebowl recept met havermout en dadels

3 x smoothies recepten

Lees meer over3 x smoothies recepten

Blauwe bessen smoothie

Lees meer overBlauwe bessen smoothie

Pindakaas smoothie met banaan

Lees meer overPindakaas smoothie met banaan

Ontbijt smoothie

Lees meer overOntbijt smoothie

3 X smoothie met fruit

Lees meer over3 X smoothie met fruit

Groene smoothie met spinazie

Lees meer overGroene smoothie met spinazie

Smoothies maken

De smoothie, blij dat ‘ie er is. Want waar de wil er vast is om te ontbijten, haalt de tijd je regelmatig in. En je had jezelf nog wel zo voorgenomen om te ontbijten voor vertrek. Afijn, met een smoothie heb je geen excuus meer om je brandstof voor de rest van de dag te skippen. Gezonde smoothies zijn er in alle soorten, alle kleuren. Van de bekende spinazie smoothies tot een smoothie met avocado, smoothie mango of de klassieke smoothie aardbei-banaan. Een smoothie maken kost je nog geen twee minuten, de blender doet de rest voor je. Test het eens!

Smoothie bowl recepten

Nieuwe ochtend, nieuwe kans om de dag met 3-0 voorsprong te beginnen. Tips komen je kant op met een serie aan smoothie bowl en ontbijt smoothie ideeën. Smoothies waar je echt even goed voor wil zitten, omdat je ze niet drinkt, maar met een lepel eet. Beiden kan je er ’s ochtends goed bijhebben als stevig, gezond en vooral verrukkelijk ontbijt. Verzadigd gevoel verzekerd, in het bijzonder als je voor deze smoothie bowl met havermout gaat. Als ‘ontbijten’ niet in je vocabulaire voorkomt, dan kan je later op de dag ook altijd nog de blender erbij pakken en aan de smoothie bowl.

Geen tijd om een smoothie in elkaar te flansen, laat staan een smoothie boel, zeg je? Die smoes kan de prullenbak in, want in minder dan 5 minuten (lees: net iets korter snoozen) is zo’n gezonde smoothie bowl of ontbijt smoothie gemaakt. Deze smoothies zijn zelfs al in slechts 60 seconden klaar. Aangezien er heel veel diepvriesfruit, groente, noten, granen en meer te mixen is, hebben we flink wat smoothie bowl recepten met je te delen. Tip: vooral de apple pie bowl gaat er bij ons thuis als koek in.

 

 

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in