chicken tonight

Chicken Tonight

Weet je nog, die avonden vroeger met Chicken Tonight uit een pot? Lekker makkelijk, maar we zijn inmiddels flink wat jaren (en kook-ervaring) verder. We maken het nu zelf; verser, gezonder en zonder die pot. Dit recept voor homemade Chicken Tonight brengt je terug naar die goede oude tijd, maar dan met een upgrade.

Begin met het bakken van de kip tot deze mooi goudbruin is. Voeg dan de knapperige paprika’s en ui toe, gevolgd door de peultjes en perziken. De saus met gembersiroop, sojasaus, tomatenpuree en een scheutje rijstazijn, brengt alle smaken samen. De cashewnoten en taugé zorgen voor een crunchy finishing touch.

Homemade comfort food

De sleutel tot de rijke smaak van dit gerecht? Dat is KIKKOMAN sojasaus. Deze sojasaus voegt wat zout en diepte toe, en dat past heel goed bij de groenten, kip en perziken. Het is die lekkere smaakmaker die het verschil maakt, waardoor je gerecht nét dat beetje extra krijgt.

Dit gerecht is een feestje op je bord, vol kleur en smaak. Het bewijst dat zelf koken altijd loont, vooral als je de juiste ingrediënten gebruikt. Dus zeg maar dag tegen de pot en hallo tegen een pan vol comfort food!

chicken tonight
chicken tonight
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr rijst
  • 400 gr kipfilet
  • 2 paprika's (rood en groen)
  • 125 gr peultjes
  • 100 gr tauge
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 perziken en 100 ml siroop (uit blik)
  • 2 el gembersiroop
  • 70 gr tomatenpuree
  • 2 el rijstazijn
  • 2 el KIKKOMAN sojasaus
  • 1 el maizena
  • 50 gr cashewnoten
  • (zonnebloem)olie
  • peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  2. Haal de schil van de ui en knoflook hak beiden fijn. Hak de paprika’s in kleine stukjes. Snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi met peper en zout.

  3. Meng in een kom de gembersiroop, tomatenpuree, rijstazijn, sojasaus, maizena, 200 ml water en 100 ml siroop uit de pot perziken.

  4. Verhit een scheutje olie in een diepe koekenpan en bak hierin de kip in circa 4 minuten rondom bruin (ze garen verder terwijl je de groenten in de pan bakt). Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe en bak deze kort, 2-3 minuten mee. Schep de gesneden paprika toe en bak deze mee tot ze iets zachter zijn geworden.

  5. Schenk de saus in de pan en roer alles goed door. Laat zachtjes pruttelen en voeg de peultjes toe. Laat het nog eens 4-6 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn en de saus iets is ingedikt.

  6. Snijd de perziken in plakjes en voeg ze toe aan de pan. Warm nog kort door. Serveer de Chicken Tonight met gekookte rijst en bestrooi met taugé en cashewnoten.

chicken tonight
chicken tonight

Dit bericht is in samenwerking met KIKKOMAN, lees onze disclaimer hier.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.4 (16 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.