Kip recepten

‘Kip, het meest veelzijdige stukje vlees. Kip!’ Aan die slogan is precies niets gelogen, want kip gaat heel goed met heel veel ingrediënten samen. Om het nog niet te hebben over het feit dat kip zich in elke keuken uit elke windstreek thuisvoelt. Om je een idee te geven: denk aan de pasta pesto met kip uit Italië, kip madras, kip kerrie en kip tandoori met Indiase roots en Midden-Oosterse kip pilav. En onze favoriet voor in het weekend: de kipsaté en kip shoarma. Vanaf je luie stoel vlieg je de hele wereld over. Er zijn zoveel kip(filet) recepten te delen dat we er een kookboek over zouden kunnen schrijven. Voor nu houden we het bij pagina’s vol recepten met kip, kipfilet en kippendij. Kiezen, koken en er als de kippen bij zijn!

Orzo met kip en tuinbonen

Lees meer overOrzo met kip en tuinbonen

Farfalle met broccoli, kip en kaassaus

Lees meer overFarfalle met broccoli, kip en kaassaus

Loempia wrap

Lees meer overLoempia wrap

Hele kip uit de slowcooker

Lees meer overHele kip uit de slowcooker

Kip kerrie salade

Lees meer overKip kerrie salade

Kipsalade: gezondere versie

Lees meer overKipsalade: gezondere versie

Kipfilet uit de oven met krieltjes

Lees meer overKipfilet uit de oven met krieltjes

Chicken tenders

Lees meer overChicken tenders

Chow mein

Lees meer overChow mein

Coq au vin

Lees meer overCoq au vin

Kip in de hoed

Lees meer overKip in de hoed

Pompoen curry met kip

Lees meer overPompoen curry met kip

Thaise kip stoofpot

Lees meer overThaise kip stoofpot

Thaise traybake met groene curry kip

Lees meer overThaise traybake met groene curry kip

Griekse risotto met Feta

Lees meer overGriekse risotto met Feta

Kip korma met pompoen

Lees meer overKip korma met pompoen

Koken met kip: kipfilet of kipdijfilet

First things first. Voordat je van een kip recept een heerlijke maaltijd maakt, eerst even dit. Het ene stukje kip is de andere namelijk niet. Wij Nederlanders halen vooral kipfilet in huis. Prima, alleen het kan malser en smaakvoller. Hoe? Kook eens met kipdijfilet. Bereiden doe je ze hetzelfde.

Kip recept: marineren kan je leren

Het staat buiten kijf dat het ene kip recept de andere niet is. Maar ook de ene kippenbout of kipdrumstick is de andere niet. Zo zit er bijvoorbeeld veel verschil in smaak tussen de plofkip en biologische kip. Vanwege het dierenleed en natuurlijk de veel rijkere smaak (en zonder antibiotica) koken we het liefst met biologische kip. Ga je daarmee aan de slag, dan hoef je met weinig extra’s in de weer om er iets heel heerlijks van te maken. Hoe je van iets lekkers iets nog lekkerders maakt? Kies voor marinade. Zelf kip marineren is een makkie. Probeer het eens uit met deze kip marinades.

Kip bereiden, goede tijden

Kip kent zoveel gedaantes dat het geen verrassing is dat het een publiekslieveling is. Of het nu kip grillen, een kippenpoot braden, hele kip uit de oven of kip uit de airfryer wordt, wij hebben elk type bereiding voor je uitgeprobeerd en uitgetypt. Zouden we zowat vergeten dat huisgemaakte kippensoep en kippenragout ook in het lijstje zijn opgenomen, natuurlijk.

In plaats van kip voor de afwisseling ook eens een avond vis? Ga voor deze vis gerechten. Geen vleesch noch vis? Dan passen deze vegetarische recepten in je straatje.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in