Voorgerechten recepten

Zoek je inspiratie voor lekkere en makkelijke voorgerechten? Dan ben je hier aan het juiste adres. Of je nu zoekt naar vegetarische voorgerechten, voorgerechten met vis of voorgerechten met vlees, wij hebben voldoende opties voor iedereen. Onze voorgerechten zijn makkelijk te maken en heel divers. Wat dacht je van een lekkere champignonsoep of een tonijntartaar? Of een klassieke witlofsalade?

Makkelijke voorgerechten

Wij delen vooral makkelijke voorgerechten die iedereen kan maken. Eenvoudige voorgerechten met weinig ingrediënten, snel klaar voorgerechten, maar wel altijd met twist. Want we maken van iets simpels graag iets bijzonders. Er is genoeg keuze uit tientallen heerlijke voorgerechten. Zoek je Italiaanse voorgerechten? Dat hebben we! Of ben je specifiek op zoek naar een lekker voorafje met vis of vlees?

Tomaten-crèmesoep

Lees meer overTomaten-crèmesoep

Japanse plaattaart met tonijn

Lees meer overJapanse plaattaart met tonijn

Vega Thaise viskoekjes

Lees meer overVega Thaise viskoekjes

Salade met zalm

Lees meer overSalade met zalm

Broccolisoep met kaascroutons

Lees meer overBroccolisoep met kaascroutons

Pittige pompoensoep

Lees meer overPittige pompoensoep

Preisoep met pesto toast

Lees meer overPreisoep met pesto toast

Gevulde courgette met zalm en avocado

Lees meer overGevulde courgette met zalm en avocado

Champignonsoep met kaasstengel

Lees meer overChampignonsoep met kaasstengel

Koude soep met tomaat en paprika

Lees meer overKoude soep met tomaat en paprika

Thaise Currysoep met linzen

Lees meer overThaise Currysoep met linzen

Chinese tomatensoep

Lees meer overChinese tomatensoep

Groentesoep met balletjes

Lees meer overGroentesoep met balletjes

Vietnamese pho (Snel recept)

Lees meer overVietnamese pho (Snel recept)

Aardappelsoep met zalm en broodsoldaatjes

Lees meer overAardappelsoep met zalm en broodsoldaatjes

Voorafjes met vis, vlees en vegetarische voorgerechten

Een voorgerecht met vis is supermakkelijk om te maken. Het zijn vaak koude voorgerechtjes die niet in de pan of oven hoeven, dus je bent extra snel klaar. Deze visschotel met zoetzure bietjes is daar een goed voorbeeld van. Of lijkt een voorgerecht met zalm jou lekker? Dan is gravad lax iets voor jou.

Ook aan de vleesliefhebber hebben we gedacht. We kennen natuurlijk allemaal de klassieke carpaccio, maar maak er eens rolletjes van. Dat ziet er superleuk uit op je bord. Een voorgerecht in een glaasje serveren is ook altijd leuk, lekker feestelijk, zoals deze kipcocktail. 

Eenvoudige voorafjes zonder vis of vlees zijn ook altijd lekker. Het voordeel van een vegetarisch voorgerecht of amuse is dat het vaak wat lichter is en je nog voldoende ruimte overhoudt voor de tweede en derde gang. De carpaccio van aubergine is een grote hit, maar ook onze soep recepten lenen zich goed als voorgerecht.

Voorgerecht ideeën

Een voorgerecht is het begin van een diner. Heb je een zwaar hoofdgerecht? Kies dan voor een licht voorafje zoals een soep of iets met groente. Daarnaast is het lekker om af te wisselen tussen vis, vlees en vegetarisch bij de verschillende gangen van het diner. En de presentatie van het voorgerecht doet ook heel veel. Zo geeft een voorgerecht in een glaasje meteen een feestelijk gevoel. Zoek je wat meer culinaire voorgerechten en wil je echt even uitpakken? Dat kan natuurlijk ook. Wat dacht je van een lekkere tonijn tataki of een hartige tompouce? Met een culinair voorgerecht steel je sowieso de show.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in