Voorafjes met vis, vlees en vegetarische voorgerechten
Een voorgerecht met vis is supermakkelijk om te maken. Het zijn vaak koude voorgerechtjes die niet in de pan of oven hoeven, dus je bent extra snel klaar. Deze visschotel met zoetzure bietjes is daar een goed voorbeeld van. Of lijkt een voorgerecht met zalm jou lekker? Dan is gravad lax iets voor jou.
Ook aan de vleesliefhebber hebben we gedacht. We kennen natuurlijk allemaal de klassieke carpaccio, maar maak er eens rolletjes van. Dat ziet er superleuk uit op je bord. Een voorgerecht in een glaasje serveren is ook altijd leuk, lekker feestelijk, zoals deze kipcocktail.
Eenvoudige voorafjes zonder vis of vlees zijn ook altijd lekker. Het voordeel van een vegetarisch voorgerecht of amuse is dat het vaak wat lichter is en je nog voldoende ruimte overhoudt voor de tweede en derde gang. De carpaccio van aubergine is een grote hit, maar ook onze soep recepten lenen zich goed als voorgerecht.
Voorgerecht ideeën
Een voorgerecht is het begin van een diner. Heb je een zwaar hoofdgerecht? Kies dan voor een licht voorafje zoals een soep of iets met groente. Daarnaast is het lekker om af te wisselen tussen vis, vlees en vegetarisch bij de verschillende gangen van het diner. En de presentatie van het voorgerecht doet ook heel veel. Zo geeft een voorgerecht in een glaasje meteen een feestelijk gevoel. Zoek je wat meer culinaire voorgerechten en wil je echt even uitpakken? Dat kan natuurlijk ook. Wat dacht je van een lekkere tonijn tataki of een hartige tompouce? Met een culinair voorgerecht steel je sowieso de show.