Mexicaanse bonensalade
Olé: deze kleurrijke en smaakvolle Mexicaanse bonensalade met chimichurri dressing brengt het zonnetje in huis! Met kidneybonen, witte bonen en zwarte bonen, gecombineerd met gegrilde maïs, tomaten en babyspinazie, is deze salade een feest voor het oog en de smaakpapillen. De dressing van rode peper, koriander en peterselie geeft een heerlijke kick en maakt deze salade helemaal af. Enne: dit recept is vegetarisch, glutenvrij én lactosevrij. Zo kun je ‘m aan de meeste gasten serveren zonder je zorgen te maken over intoleranties. Deze bonensalade is de perfecte lichte maaltijd voor een warme zomeravond of een bijgerecht voor een Mexicaanse maaltijd.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr kidneybonen (uit blik)
- 200 gr witte bonen (uit blik)
- 200 gr zwarte bonen (uit blik)
- 2 voorgekookte maiskolven (of mais uit blik)
- 100 gr babyspinazie
- 4 tomaten
- 2 avocado’s
- 2 takjes koriander
- 2 limoenen
Chimichurri dressing
- 1 rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 4 takjes koriander
- 4 takjes peterselie
- 2,5 el rode wijnazijn
- 60 ml olijfolie
- Peper en zout
Materiaal
- Hakmolentje van de staafmixer
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Begin met de dressing. Haal de zaadjes uit de rode peper en hak grof. Doe de rode peper samen met de koriander, peterselie, knoflook, olijfolie en rode wijnazijn in het hakmolentje van de staafmixer en hak totdat er een gladde dressing ontstaat. Breng op smaak met peper en zout en mix opnieuw totdat alles goed gemengd is. Zet apart.
Spoel de bonen af onder koud water en laat ze goed uitlekken en doe ze over in een mooie schaal. Snijd de tomaat in kwarten en voeg ze bij de bonen.
Grill de maiskolven in een grillpan of bak ze in een gewone koekenpan rondom, zodat ze donkere plekjes krijgen. Leg ze op een snijplank en laat ze iets afkoelen voordat je de maïskorrels van de kolf afsnijdt. Doe de stukjes mais bij de bonen.
Tip: wil je nog sneller klaar zijn? Gebruik dan mais uit blik.
Meng de spinazie door de bonen. Schenk de helft van de dressing over de salade en meng alles goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Halveer tot slot de avocado’s, snijd het vruchtvlees eruit en snijd in dunne plakjes. Leg de plakjes bij de bonen. Serveer direct.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in