Recepten voor een verjaardag

 

Hiep, hiep, hoeraaaa! Feest is slingers, is confetti, is verjaardagstaart. Wie jarig is, eet taart. Wie iets te vieren heeft, eet taart. De verjaardagstaart is de XXL-traktatie die we onszelf en anderen bij een verjaardag of ander feest kunnen geven. Het is geen geheim dat de verjaardagstaart de definitie van “traktatie” uitgevonden lijkt te hebben. En qua verjaardags hapjes mocht de visite langer blijven plakken? Wat denk je van deze bladerdeeghapjes met courgette of beste boel aan bruschetta? Niks moet, maar we zouden de eerste de beste verjaardag aangrijpen voor één (of twee, drie) van onze traktatie recepten. ‘Waar is dat feest? hier is het feestje!’

Ganache taart met koffieroom

Lees meer overGanache taart met koffieroom

Nobake frambozen cheesecake

Lees meer overNobake frambozen cheesecake

Hartig bladerdeeghapje met courgette

Lees meer overHartig bladerdeeghapje met courgette

Citroen maanzaad taart

Lees meer overCitroen maanzaad taart

M&M taart

Lees meer overM&M taart

Kletskoppen met kaneel

Lees meer overKletskoppen met kaneel

Torta della nonna

Lees meer overTorta della nonna

Cantuccini koekjes met hazelnoten

Lees meer overCantuccini koekjes met hazelnoten

Perentaart met chocola

Lees meer overPerentaart met chocola

Nachos met pulled chicken

Lees meer overNachos met pulled chicken

Rondo's met appel en kaneel

Lees meer overRondo's met appel en kaneel

Rösti rondjes met opgeklopte feta

Lees meer overRösti rondjes met opgeklopte feta

Millionaires shortbread met karamel

Lees meer overMillionaires shortbread met karamel

Grissini met venkelzaad

Lees meer overGrissini met venkelzaad

Appel galette met vanille ricotta

Lees meer overAppel galette met vanille ricotta

Pompoentaart met abrikozen

Lees meer overPompoentaart met abrikozen

Italiaans hapje

Lees meer overItaliaans hapje

Espresso martini

Lees meer overEspresso martini

Verjaardagstaart voor kinderen

Wie jarig is, eet taart. Ook de allerkleinsten. En wat is er dan leuker, dan ze te verrassen met een knappe kidsproof verjaardagstaart. Kleine kanttekening: weet dat ‘kidsproof’ hierbij op de looks slaat, niet op de koolhydraten, suikers en vetten. Maar hé, de kleine man of meid is maar één keer per jaar jarig, dus mag er royaal met mierzoet snoepgoed worden uitgepakt. Hoeveel kaarsjes de jarige Job of Jet ook mag uitblazen, een cijfer verjaardagstaart is voor elke leeftijd (van enkele tot dubbele cijfers) een allemachtig goed idee. Of wat vind je van deze traktatie van een confettitaart. Wacht maar tot je dat schattige snoetje ziet shinen van blijdschap bij het zien van zijn / haar kindertaart. Goud waard!

Als je denkt dat een verjaardagstaart an sich al de hoofdprijs onder de traktaties is, dan is daar de baas boven baas. Alstu, M&M-verjaardagstaart! Okay, één voor de verjaardag van echte zoetemonden, want mierzoet is deze verjaardagstaart wel. Maar hé, je viert je verjaardag of je viert het niet.

Kindertaart bakken begint op het keukenblad, houdt een pitstop in de oven en rolt dan door naar het gebaksbordje. Mispoes. Niet alle taarten hebben de hulp van de oven nodig om hemels te worden. Deze no bake verjaardagstaart recepten (en voor elk ander feestelijk moment waar een traktatie bij hoort) bewijzen het. Ze zijn niet ovenheerlijk, wél overheerlijk! Van bokkepootjestaart tot monchoutaart met passievrucht, van chocolademoussetaart tot cheesecake met aardbeien. Spaar ze allemaal! 

Gezonde traktatie

Thuis mogen er tijdens de verjaardag zelf de slingers worden opgehangen, op de crèche of school gaat het er iets anders aan toe. Rondom een verjaardagsfeestje plakken een heleboel regels. Even andere koek. Gezondere koek…uh gezonde traktatie. Bederft de feestpret niet hoor, want er zijn zat wegen om van de traktatie voor je peuter een succesnummer te maken. Moet je deze gezonde traktatie in pauwvorm of deze traktatie in egelvorm eens zien. To do: ‘Traktatie kinderdagverblijf.’ Afgevinkt!

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in