Recepten voor een verjaardag

 

Hiep, hiep, hoeraaaa! Feest is slingers, is confetti, is verjaardagstaart. Wie jarig is, eet taart. Wie iets te vieren heeft, eet taart. De verjaardagstaart is de XXL-traktatie die we onszelf en anderen bij een verjaardag of ander feest kunnen geven. Het is geen geheim dat de verjaardagstaart de definitie van “traktatie” uitgevonden lijkt te hebben. En qua verjaardags hapjes mocht de visite langer blijven plakken? Wat denk je van deze bladerdeeghapjes met courgette of beste boel aan bruschetta? Niks moet, maar we zouden de eerste de beste verjaardag aangrijpen voor één (of twee, drie) van onze traktatie recepten. ‘Waar is dat feestje? Hier is het feestje!’

Koffie muffins met ahornsiroop en pecannoten

Lees meer overKoffie muffins met ahornsiroop en pecannoten

Rabarber cheesecake

Lees meer overRabarber cheesecake

Spaanse pintxos: 3 x makkelijke hapjes

Lees meer overSpaanse pintxos: 3 x makkelijke hapjes

Chocolade cups met pindakaas

Lees meer overChocolade cups met pindakaas

Mokkataart

Lees meer overMokkataart

Marmer koffiecake

Lees meer overMarmer koffiecake

Aardbeien floats met vanille-ijs

Lees meer overAardbeien floats met vanille-ijs

Bruschetta met burrata

Lees meer overBruschetta met burrata

Lemoncurd crumble taart

Lees meer overLemoncurd crumble taart

Amaretti koekjes

Lees meer overAmaretti koekjes

Avocado ei salade

Lees meer overAvocado ei salade

Zelf advocaat maken

Lees meer overZelf advocaat maken

Sandwich taart met zalm

Lees meer overSandwich taart met zalm

Koffiebroodjes

Lees meer overKoffiebroodjes

Deviled eggs met zalm

Lees meer overDeviled eggs met zalm

Bokkenpootjes ijstaart

Lees meer overBokkenpootjes ijstaart

Geitenkaas hapje met nootjes en honing

Lees meer overGeitenkaas hapje met nootjes en honing

Verjaardagstaart voor kinderen

Wie jarig is, eet taart. Ook de allerkleinsten. En wat is er dan leuker, dan ze te verrassen met een knappe kidsproof verjaardagstaart. Kleine kanttekening: weet dat ‘kidsproof’ hierbij op de looks slaat, niet op de koolhydraten, suikers en vetten. Maar hé, de kleine man of meid is maar één keer per jaar jarig, dus mag er royaal met mierzoet snoepgoed worden uitgepakt. Hoeveel kaarsjes de jarige Job of Jet ook mag uitblazen, een cijfer verjaardagstaart is voor elke leeftijd (van enkele tot dubbele cijfers) een opperbest idee. Of wat vind je van deze traktatie van een confettitaart. Wacht maar tot je dat schattige snoetje ziet shinen van blijdschap bij het zien van zijn / haar kindertaart. Goud waard!

Als je denkt dat een verjaardagstaart an sich al de hoofdprijs onder de traktaties is, dan is daar de baas boven baas. Alstu, M&M-verjaardagstaart! Okay, één voor de verjaardag van echte zoetemonden, want mierzoet is deze verjaardagstaart wel. Iets met je viert je verjaardag of je viert het niet.

Kindertaart bakken begint op het keukenblad, houdt een pitstop in de oven en rolt dan door naar het gebaksbordje. Mispoes. Niet alle taarten hebben de hulp van de oven nodig om hemels te worden. Deze no bake verjaardagstaart recepten (en voor elk ander feestelijk moment waar een traktatie bij hoort) bewijzen het. Ze zijn niet ovenheerlijk, wél overheerlijk! Van bokkepootjestaart tot monchoutaart met passievrucht, van chocolademoussetaart tot cheesecake met aardbeien. Spaar ze allemaal! 

Gezonde traktatie kinderdagverblijf (of school)

Thuis mogen er tijdens de verjaardag zelf de slingers worden opgehangen, op de crèche of school gaat het er iets anders aan toe. Rondom een verjaardagsfeestje plakken een heleboel regels. Even andere koek. Gezondere koek…uh gezonde traktatie. Bederft de feestpret niet hoor, want er zijn zat wegen om van de traktatie voor je peuter een succesnummer te maken. Moet je deze gezonde traktatie in pauwvorm of deze traktatie in egelvorm eens zien. To do: ‘Traktatie kinderdagverblijf.’ Afgevinkt!

Mocht je na het snoepen op zoek zijn naar meer gezonde gerechten? Scroll dan eens door onze pagina ‘slanke gerechten’.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in