risotto met asperges

Risotto met asperges

Hoe eet jij het witte goud het liefst? Lekker klassiek met ham en ei, in een hartige taart, soep of lijkt deze risotto met asperges je wel wat? Echt een aanrader wat ons betreft. Dit risotto recept is heerlijk voor een doordeweekse dag, maar misstaat ook niet tijdens een etentje met vrienden. De gerookte zalm maakt het extra lekker. Je zou dit ook kunnen vervangen voor wat Italiaanse ham! Het ziet er misschien heel chique uit, maar laat je niet afschrikken, deze risotto is heel makkelijk om te maken.

Asperge pan

Traditioneel worden asperges in een hoge aspergepan gekookt. Heb je die niet dan kan je ook een koekenpan gebruiken. Yes! Works like a charm. Wij gebruiken de BK Easy Induction koekenpan van 28 cm. Deze is lekker groot en perfect om hele asperges in te garen. Je kan de asperges ook in stukjes snijden, dan zijn ze sneller klaar. Deze pan kan op alle warmtebronnen, maar voor inductie is hij helemaal geschikt. Je kan hem nu voordelig kopen in een set met een hapjespan (en deze is weer heel handig voor risotto). Momenteel heeft BK Lentevoordeel tot wel 30% korting op geselecteerde pannen.

pauline Weuring
risotto met asperges
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr risottorijst
  • 500 gr witte asperges
  • 1 ui
  • 200 gr gerookte zalm
  • 1,25 ltr groentebouillon
  • 150 ml witte wijn
  • 100 gr Parmezaan (geraspt)
  • 25 gr boter
  • 15 gr verse peterselie
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Was de asperges. Schil de asperges en verwijder zo’n 2 cm van de onderkant. Gooi de schillen niet weg. Doe de bouillon met de asperges en de schillen in de BK Easy Induction koekenpan en laat dit zo’n 8 – 10 minuten garen. Je kan de asperges ook in drieën snijden, dan zijn ze in 5 minuten gaar. Verwijder de schillen en houd de asperges en bouillon warm op de laagste stand.

  2. Pel en snipper de ui. Fruit dit aan in de BK Easy Induction hapjespan. Voeg de risottorijst toe en bak dit rondom aan.

  3. Blus de risotto af met de witte wijn. Voeg een soeplepel hete bouillon toe aan de risotto en roer tot de bouillon is opgenomen. Voeg de bouillon op deze manier lepel voor lepel toe en roer tussentijds tot de bouillon is opgenomen. Blijf goed roeren, want zo vermengt het zetmeel zich met de bouillon en krijg je een romige risotto.

  4. Test af en toe of de risottorijst gaar is. De korrels moeten zacht maar beetgaar (al dente) zijn. Breng de risotto op smaak met zout en peper. Roer de boter en de geraspte Parmezaanse kaas door de risotto.

  5. Voeg de asperges (snijd eventueel in stukken) toe aan de risotto en meng door elkaar. Verdeel de risotto met asperges over de borden. Garneer met gerookte zalm en gehakte peterselie. Serveer meteen.

risotto met asperges
asperge risotto

Dit bericht is in samenwerking met BK, lees mijn disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (15 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Risotto Rijst Zalm Italiaanse recepten Glutenvrije recepten Vis recepten Lente recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in