Quesadilla’s met gehakt
Quesadilla’s, een klassieker uit de Mexicaanse keuken, bestaan uit knapperige tortilla’s gevuld met gesmolten kaas en, in dit geval, pittig gehakt. Deze hartige snack is ideaal voor een snelle lunch, een casual diner of als onderdeel van een feestelijk buffet. Lekker met een spicy kick van de chipotlesaus!
Serveer de quesadilla’s met een dot crème fraîche of guacamole – da’s een lekker frisse tegenhanger voor de wat meer pittige vulling.
Liever vegetarisch?
Voor een vegetarische twist, vervang het gehakt dan door een mix van zwarte bonen, mais, en fijngesneden champignons. Bak deze vulling met dezelfde specerijen en voeg eventueel wat extra chipotle toe. Je kunt natuurlijk ook vegetarisch gehakt gebruiken!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 8 tortilla's (medium)
- 350 gr gemengd gehakt
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 paprika's (rood en groen)
- 1 rode peper
- 200 gr crème fraîche
- 200 gr geraspte cheddarkaas
- 2 el chipotle saus
- zonnebloem olie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Haal de schil van de ui en knoflook. Hak ze fijn en snijd de paprika’s in kleine blokjes.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de fijngehakte ui, knoflook en blokjes paprika tot ze zacht en lichtbruin zijn. Bestrooi met peper en zout.
Voeg het gehakt toe aan de pan en bak het samen met de ui en knoflook tot het gehakt bruin is, ongeveer 4-5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de chipotlesaus door het gehaktmengsel en laat het geheel nog enkele minuten pruttelen tot een dikke saus ontstaat. Zet het mengsel daarna opzij.
Verwarm de crème fraîche en geraspte cheddarkaas in een steelpannetje op laag vuur. Roer regelmatig tot de kaas volledig gesmolten is en een gladde, dikke kaassaus vormt. Breng op smaak met peper en zout.
Besmeer de tortilla’s met de kaassaus. Verdeel het gehaktmengsel gelijkmatig over vier tortilla’s en bedek ze elk met een tortilla en druk een beetje aan.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en leg een quesadilla in de pan. Bak deze aan beide kanten tot ze goudbruin en knapperig zijn, ongeveer 2-3 minuten per kant. Herhaal met de resterende quesadilla’s.
Hak de rode peper in dunne ringetjes. Snijd de quesadilla’s in punten, bestrooi met de rode peper en serveer ze direct.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in