Croissant muffins

Croissant pudding met bramen

Deze croissant pudding is niet alleen heel gemakkelijk, maar vooral ook heel leuk om te maken. Een fijn recept om samen met je kinderen, kleinkinderen of nichtjes/neefjes te maken. Ideaal voor het familieontbijt dus. Er komt geen mes aan te pas en er hoeft ook niets op het vuur. Je kunt dit recept ook in een grote ovenschaal bakken. Maar het is nog veel leuker om er eenpersoons puddings van te maken. De croissant wentelteefjes zijn het lekkerste wanneer je een beetje oude croissants gebruikt. Geen kakelverse exemplaren dus, maar die van een dag oud zijn perfect. Dus ook heel geschikt voor tweede of derde kerstdag.

Croissant wentelteefjes

Het is een variant op de ouderwetse broodpudding. Waarbij je heel nowaste oud brood gebruikt om er nog iets lekkers van te maken. En dat is fijn, want zo hoef je geen eten weg te gooien en kun je er alsnog iets lekkers van maken. Wanneer je nog nooit broodpudding hebt gegeten dan kun je het heel goed vergelijken met wentelteefjes. Bij dit recept laat je de croissants, net als wanneer je wentelteefjes maakt, ook even weken in een mengsel van melk, suiker en ei. In deze croissant muffins zitten ook nog bramen verstopt, zo worden ze extra lekker!

Croissant muffin
Croissant muffins
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 6 stuks

  • 4 croissants (mag iets oud zijn)
  • 250 ml volle melk
  • 75 gr suiker (+ wat extra om te garneren)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 90 gr bramen (diepvries)

Materiaal

  • Muffinvorm met 6 gaatjes, ingevet met boter
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch) en 180 graden (hetelucht). 

  2. Klop het ei samen met de melk, suiker en vanille suiker los in een mengkom. Schenk het mengsel over in een lage schaal. Scheur de croissants in grote stukken en leg ze in de schaal met het melkmengsel. Laat 5-7 minuten staan. 

  3. Schep de helft van de croissantstukken uit de schaal over in de muffinvorm. Verdeel de bramen (je hoeft ze niet te laten ontdooien) er over en schep de andere helft van de croissantstukken er bovenop. Bestrooi met wat extra suiker en bak de croissant pudding in 35 minuten goudbruin in de oven. 

ingrediënten ontbijt
Croissant pudding

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in