Croissant pudding met bramen
Deze croissant pudding is niet alleen heel gemakkelijk, maar vooral ook heel leuk om te maken. Een fijn recept om samen met je kinderen, kleinkinderen of nichtjes/neefjes te maken. Ideaal voor het familieontbijt dus. Er komt geen mes aan te pas en er hoeft ook niets op het vuur. Je kunt dit recept ook in een grote ovenschaal bakken. Maar het is nog veel leuker om er eenpersoons puddings van te maken. De croissant wentelteefjes zijn het lekkerste wanneer je een beetje oude croissants gebruikt. Geen kakelverse exemplaren dus, maar die van een dag oud zijn perfect. Dus ook heel geschikt voor tweede of derde kerstdag.
Croissant wentelteefjes
Het is een variant op de ouderwetse broodpudding. Waarbij je heel nowaste oud brood gebruikt om er nog iets lekkers van te maken. En dat is fijn, want zo hoef je geen eten weg te gooien en kun je er alsnog iets lekkers van maken. Wanneer je nog nooit broodpudding hebt gegeten dan kun je het heel goed vergelijken met wentelteefjes. Bij dit recept laat je de croissants, net als wanneer je wentelteefjes maakt, ook even weken in een mengsel van melk, suiker en ei. In deze croissant muffins zitten ook nog bramen verstopt, zo worden ze extra lekker!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 6 stuks
- 4 croissants (mag iets oud zijn)
- 250 ml volle melk
- 75 gr suiker (+ wat extra om te garneren)
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 ei
- 90 gr bramen (diepvries)
Materiaal
- Muffinvorm met 6 gaatjes, ingevet met boter
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch) en 180 graden (hetelucht).
Klop het ei samen met de melk, suiker en vanille suiker los in een mengkom. Schenk het mengsel over in een lage schaal. Scheur de croissants in grote stukken en leg ze in de schaal met het melkmengsel. Laat 5-7 minuten staan.
Schep de helft van de croissantstukken uit de schaal over in de muffinvorm. Verdeel de bramen (je hoeft ze niet te laten ontdooien) er over en schep de andere helft van de croissantstukken er bovenop. Bestrooi met wat extra suiker en bak de croissant pudding in 35 minuten goudbruin in de oven.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in