Menu
Croissant-muffin-recept-2-UPK-19-09-BLOGPOST-132.jpg

Croissant pudding met bramen

Deze croissant pudding is niet alleen heel gemakkelijk, maar vooral ook heel leuk om te maken. Een fijn recept om samen met je kinderen, kleinkinderen of nichtjes/neefjes te maken. Ideaal voor het familieontbijt dus. Er komt geen mes aan te pas en er hoeft ook niets op het vuur. Je kunt dit recept ook in een grote ovenschaal bakken. Maar het is nog veel leuker om er eenpersoons puddings van te maken. De croissant wentelteefjes zijn het lekkerste wanneer je een beetje oude croissants gebruikt. Geen kakelverse exemplaren dus, maar die van een dag oud zijn perfect. Dus ook heel geschikt voor tweede of derde kerstdag.

Croissant wentelteefjes

Het is een variant op de ouderwetse broodpudding. Waarbij je heel nowaste oud brood gebruikt om er nog iets lekkers van te maken. En dat is fijn, want zo hoef je geen eten weg te gooien en kun je er alsnog iets lekkers van maken. Wanneer je nog nooit broodpudding hebt gegeten dan kun je het heel goed vergelijken met wentelteefjes. Bij dit recept laat je de croissants, net als wanneer je wentelteefjes maakt, ook even weken in een mengsel van melk, suiker en ei. In deze croissant muffins zitten ook nog bramen verstopt, zo worden ze extra lekker!

6 stuks

Ingrediënten voor 6 stuks

  • 4 croissants (mag iets oud zijn)
  • 250 ml volle melk
  • 75 gr suiker (+ wat extra om te garneren)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 90 gr bramen (diepvries)

Materiaal

  • Muffinvorm met 6 gaatjes, ingevet met boter

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch) en 180 graden (hetelucht). 

  2. Klop het ei samen met de melk, suiker en vanille suiker los in een mengkom. Schenk het mengsel over in een lage schaal. Scheur de croissants in grote stukken en leg ze in de schaal met het melkmengsel. Laat 5-7 minuten staan. 

  3. Schep de helft van de croissantstukken uit de schaal over in de muffinvorm. Verdeel de bramen (je hoeft ze niet te laten ontdooien) er over en schep de andere helft van de croissantstukken er bovenop. Bestrooi met wat extra suiker en bak de croissant pudding in 35 minuten goudbruin in de oven. 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan