Soep recepten

Wij zijn dol op soep. We eten het bij de lunch, als voorgerecht voor een diner maar ook als maaltijd (soep met brood of een maaltijdsoep). Hier vind je heel veel lekkere en gezonde soeprecepten zoals courgettesoep, tomatensoep, erwtensoep, uiensoep. Maar ook recepten voor noedelsoep, dahl en Indiase soep.

Bouillabaisse met garnalen

Lees meer overBouillabaisse met garnalen

Miso soep met shiitake

Lees meer overMiso soep met shiitake

Turkse linzensoep

Lees meer overTurkse linzensoep

Tomatensoep met balletjes

Lees meer overTomatensoep met balletjes

Courgettesoep met pesto

Lees meer overCourgettesoep met pesto

Maaltijdsoep met linzen

Lees meer overMaaltijdsoep met linzen

Broccolisoep met kaascroutons

Lees meer overBroccolisoep met kaascroutons

Pittige pompoensoep

Lees meer overPittige pompoensoep

Preisoep met pesto toast

Lees meer overPreisoep met pesto toast

Champignonsoep met kaasstengel

Lees meer overChampignonsoep met kaasstengel

Ribollita soep met bonen en brood

Lees meer overRibollita soep met bonen en brood

Koude soep met tomaat en paprika

Lees meer overKoude soep met tomaat en paprika

Rijstsoep met kip

Lees meer overRijstsoep met kip

Goulashsoep met rundvlees

Lees meer overGoulashsoep met rundvlees

Thaise Currysoep met linzen

Lees meer overThaise Currysoep met linzen

Chinese tomatensoep

Lees meer overChinese tomatensoep

Groentesoep met balletjes

Lees meer overGroentesoep met balletjes

Vietnamese pho (Snel recept)

Lees meer overVietnamese pho (Snel recept)

Soep bewaren

Als we soep maken, dan koken we meteen een hele pan vol. Je kan soep prima een paar dagen in de koelkast bewaren. Maar je kan soep ook heel goed invriezen. Super handig want dan heb je altijd een bakje achter de hand.

Soep dikker maken

Je hebt 2 soorten soep, de meer heldere soepen, dit zijn vaak op basis van bouillon en de wat dikker soepen. Je kan een soep of meerdere manieren binden. Dit kan simpel door minder bouillon toe te voegen, dan krijg je automatisch een dikkere soep. Maar je kan ook een roux maken van boter en bloem, hiermee krijg je een heerlijke gebonden soep.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in