Muffins maken

Gelukkig hebben we de foto’s van de muffins nog, hah! Om maar aan te geven hoe onze selectie aan hartige en zoete muffins als een magneet werkt. Over muffins valt veel te vertellen. Het luchtige, bollige cakeje kan namelijk met heel wat ingrediënten door één deur. Zoet of hartig, als ontbijt, tussendoortje of mee in de lunchtrommel, muffins zijn er in alle soorten en maten. En precies daarom hebben we veel pagina’s met muffin inspiratie gevuld: appel kaneel muffins, carrotcake muffins, suikervrije chocolade muffins of muffins met blauwe bessen, we hebben ze allemaal bedacht, geproefd en bewaard. Goed nieuws, ze willen stuk voor stuk worden uitgeprobeerd, dus kiezen is niet nodig. Kom er maar in, muffin recepten!

Koffie muffins met ahornsiroop en pecannoten

Lees meer overKoffie muffins met ahornsiroop en pecannoten

Valentijn cupcake

Lees meer overValentijn cupcake

Blueberry muffins

Lees meer overBlueberry muffins

Yoghurt muffins met tropische crumble

Lees meer overYoghurt muffins met tropische crumble

Basisrecept voor cupcakes

Lees meer overBasisrecept voor cupcakes

Gezonde appel-kaneelmuffins

Lees meer overGezonde appel-kaneelmuffins

Gezonde muffins

Lees meer overGezonde muffins

Speculaasmuffins (video)

Lees meer overSpeculaasmuffins (video)

Gezonde muffins

Lees meer overGezonde muffins

Gezonde ontbijt muffins maken

‘Gezonde’ en ‘muffins’ gaan die twee samen? En of! Wil je op de kilo’s letten, maar zo nu en dan (of net wat vaker dan dat) nog wel de lekkere trek met een snack stillen, dan zijn gezonde muffins het antwoord. We noemen havermout muffins, glutenvrije muffins, lemon poppyseed muffins, muffins zonder suiker en kidsproof muffins. Muffins maken en vooral eten zonder concessies of suikerdip.

Muffins uit de airfryer

Muffins in de oven bakken is één, maar weet dat de airfryer er ook raad mee weet. Groot voordeel is dat het sneller gaat, dan wanneer je met de oven aan de slag gaat. Gebruik stevige muffinpapiertjes of een speciale muffinset voor de airfryer en na 20 minuten kan je er een heel elftal uithalen.

Muffins versus cupcakes

Om voor eens en voor altijd de verwarring uit de wereld te helpen: cupcakes zijn de lichtere, luchtigere versie van muffins. Die laatste komt door het dikkere beslag wat betreft de structuur dichter in de buurt van brood. Zowel muffins als cupcakes zijn in zoete en hartige versies te bakken, alhoewel cupcakes vooral vanwege haar toppings als zoete snack in de boeken staat. Zin in cupcakes? Dan komt dit basisrecept voor cupcakes als geroepen.

Muffins en cupcakes bewaren

Tot slot, hoe bewaar je muffins en cupcakes? Stop ze in een afgesloten koektrommel of pak ze in in aluminiumfolie en ze zijn tot een week na het bakken nog lekker. Daarnaast kan je muffins en cupcakes invriezen. Mocht je een voorraad willen maken, verpak ze dan luchtdicht (per stuk) en ze blijven drie maanden houdbaar. Wie wat bewaart, heeft wat.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in