
Rabarbercake met vlierbloesemsiroop
Het is weer volop rabarbertijd! Heb jij al een keer wat gemaakt met deze lekkere roze stengels? Nee? dan is deze makkelijke rabarbercake misschien iets voor jou. De cake is heel eenvoudig om te maken, maar heeft toch een bijzondere twist, zoals je van ons gewend bent. Na het bakken drizzlen we er lekker wat vlierbloesemsiroop overheen. Rabarber en vlierbloesemsiroop zijn een match made in heaven.
Vlierbloesemsiroop
De vlierbloesemsiroop kun je zelf maken, misschien heb je wel zo’n struik in de tuin staan of je koopt een fles bij de super (is ook heerlijk als limonade of over ijs). Je hoeft de rabarber niet voor te koken, waardoor je fijn snel klaar bent met de voorbereidingen. Let er wel op dat je de rabarberstukjes goed over het cakebeslag verdeeld, ze blijven namelijk een beetje vochtig tijdens het bakken en wanneer ze dan te veel op 1 plek liggen zal dat deel van de cake niet goed garen. Bestrooi de cake tot slot met fijngehakte pistachenootjes. Yum!



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 8 - 10 personen
- 300 gr rabarber
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 200 + 25 gr suiker
- 100 gr mascarpone
- 200 gr roomboter (+ voor invetten)
- 3 eieren
- 4 el vlierbloesemsiroop
- 20 gr pistachenootjes
- Snuf zout
Materiaal
- Dichte bakvorm 28x18cm of een ronde vorm. van 24 cm
Zo maak je het
Vet een dichte bakvorm van 28x18cm of een ronde vorm van 24cm in met boter. Verwarm de oven voor op 175 graden (electrisch) /160 graden (hetelucht).
Klop met een mixer de boter, 200 gram suiker en het zout romig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. En schep de mascarpone en daarna het zelfrijzend bakmeel door het mengsel. Stort het beslag in de bakvorm.
Snijd de rabarber in stukken en leg ze op het beslag. Zet de vorm in de oven en bak de rabarbercake in 55-60 minuten goudbruin en gaar. De cake is gaar als een sateprikker er schoon en droog uit komt wanneer je deze in de cake steekt.
Hak de pistachenootjes fijn. Haal de cake uit de oven en drizzle de vlierbloesemsiroop er overheen. Laat afkoelen en haal uit de vorm. Strooi als garnering het restant suiker (25gr) en de pistachenootjes over de rabarbercake. Snijd in stukken.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan