Rabarbercake met vlierbloesemsiroop

Rabarbercake met vlierbloesemsiroop

Het is weer volop rabarbertijd! Heb jij al een keer wat gemaakt met deze lekkere roze stengels? Nee? dan is deze makkelijke rabarbercake misschien iets voor jou. De cake is heel eenvoudig om te maken, maar heeft toch een bijzondere twist, zoals je van ons gewend bent. Na het bakken drizzlen we er lekker wat vlierbloesemsiroop overheen. Rabarber en vlierbloesemsiroop zijn een match made in heaven.

Vlierbloesemsiroop

De vlierbloesemsiroop kun je zelf maken, misschien heb je wel zo’n struik in de tuin staan of je koopt een fles bij de super (is ook heerlijk als limonade of over ijs). Je hoeft de rabarber niet voor te koken, waardoor je fijn snel klaar bent met de voorbereidingen. Let er wel op dat je de rabarberstukjes goed over het cakebeslag verdeeld, ze blijven namelijk een beetje vochtig tijdens het bakken en wanneer ze dan te veel op 1 plek liggen zal dat deel van de cake niet goed garen. Bestrooi de cake tot slot met fijngehakte pistachenootjes. Yum!

Rabarbercake met vlierbloesemsiroop
Rabarbercake met vlierbloesemsiroop

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 8 - 10 personen

  • 300 gr rabarber
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 200 + 25 gr suiker
  • 100 gr mascarpone
  • 200 gr roomboter (+ voor invetten)
  • 3 eieren
  • 4 el vlierbloesemsiroop
  • 20 gr pistachenootjes
  • Snuf zout

Materiaal

  • Dichte bakvorm 28x18cm of een ronde vorm. van 24 cm

Zo maak je het

  1. Vet een dichte bakvorm van 28x18cm of een ronde vorm van 24cm in met boter. Verwarm de oven voor op 175 graden (electrisch) /160 graden (hetelucht).

  2. Klop met een mixer de boter, 200 gram suiker en het zout romig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. En schep de mascarpone en daarna het zelfrijzend bakmeel door het mengsel. Stort het beslag in de bakvorm. 

  3. Snijd de rabarber in stukken en leg ze op het beslag. Zet de vorm in de oven en bak de rabarbercake in 55-60 minuten goudbruin en gaar. De cake is gaar als een sateprikker er schoon en droog uit komt wanneer je deze in de cake steekt.

  4. Hak de pistachenootjes fijn. Haal de cake uit de oven en drizzle de vlierbloesemsiroop er overheen. Laat afkoelen en haal uit de vorm. Strooi als garnering het restant suiker (25gr) en de pistachenootjes over de rabarbercake. Snijd in stukken.

Rabarbercake met vlierbloesemsiroop
Rabarbercake met vlierbloesemsiroop

Tags

Cake recepten High tea Taart recepten Noten recepten Hollandse recepten Lente recepten Bakrecepten

Wat vind jij van dit recept?

3.2 (9 stemmen)

10 juni 2022


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in