Rabarbercake met vlierbloesemsiroop
Het is weer volop rabarbertijd! Heb jij al een keer wat gemaakt met deze lekkere roze stengels? Nee? dan is deze makkelijke rabarbercake misschien iets voor jou. De cake is heel eenvoudig om te maken, maar heeft toch een bijzondere twist, zoals je van ons gewend bent. Na het bakken drizzlen we er lekker wat vlierbloesemsiroop overheen. Rabarber en vlierbloesemsiroop zijn een match made in heaven.
Vlierbloesemsiroop
De vlierbloesemsiroop kun je zelf maken, misschien heb je wel zo’n struik in de tuin staan of je koopt een fles bij de super (is ook heerlijk als limonade of over ijs). Je hoeft de rabarber niet voor te koken, waardoor je fijn snel klaar bent met de voorbereidingen. Let er wel op dat je de rabarberstukjes goed over het cakebeslag verdeeld, ze blijven namelijk een beetje vochtig tijdens het bakken en wanneer ze dan te veel op 1 plek liggen zal dat deel van de cake niet goed garen. Bestrooi de cake tot slot met fijngehakte pistachenootjes. Yum!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 8 - 10 personen
- 300 gr rabarber
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 200 + 25 gr suiker
- 100 gr mascarpone
- 200 gr roomboter (+ voor invetten)
- 3 eieren
- 4 el vlierbloesemsiroop
- 20 gr pistachenootjes
- Snuf zout
Materiaal
- Dichte bakvorm 28x18cm of een ronde vorm. van 24 cm
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Vet een dichte bakvorm van 28x18cm of een ronde vorm van 24cm in met boter. Verwarm de oven voor op 175 graden (electrisch) /160 graden (hetelucht).
Klop met een mixer de boter, 200 gram suiker en het zout romig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. En schep de mascarpone en daarna het zelfrijzend bakmeel door het mengsel. Stort het beslag in de bakvorm.
Snijd de rabarber in stukken en leg ze op het beslag. Zet de vorm in de oven en bak de rabarbercake in 55-60 minuten goudbruin en gaar. De cake is gaar als een sateprikker er schoon en droog uit komt wanneer je deze in de cake steekt.
Hak de pistachenootjes fijn. Haal de cake uit de oven en drizzle de vlierbloesemsiroop er overheen. Laat afkoelen en haal uit de vorm. Strooi als garnering het restant suiker (25gr) en de pistachenootjes over de rabarbercake. Snijd in stukken.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in